
ناظر لطفا منتشر کن
اسکیزوتایپال: نوعی اختلال شخصیت است که با ویژگیهایی همچون بدگمانی، ترس اجتماعی، علاقه به انزوای اجتماعی،تفکر جادویی، عقاید منحصر به فرد، خطاهای ادراکی و مسخ واقعیت مشخص میشود. این اختلال شخصیت میتواند به بنیادگرایی مذهبی نیز منتهی شود که شخص درگیر احساسات و نقش پیامبرگونه میشود و خود را دارای قدرت ویژهای میبیند.در اختلال شخصیت اسکیزوتایپی، تفکر و نحوه ارتباط برقرار کردن، مختل شدهاست. بیماران اسکیزوتایپی گرچه اختلال فکر واضحی ندارند، اما تکلمشان متمایز یا ویژه است، ممکن است معنایش را فقط خودشان بفهمند، و اغلب نیازمند تفسیر است. بیماران مبتلا به اختلال شخصیت اسکیزوتایپی نیز مثل بیمار مبتلا به اسکیزوفرنی ممکن است از احساسات خود باخبر نباشند؛ اما به کشف احساسات دیگران به ویژه حالات عاطفی منفی مثل خشم، بسیار حساساند. آنها ممکن است افکاری خرافی داشته باشند یا مدعی غیب بینی و داشتن سایر قدرتهای فکری و بصیرتهای ویژه باشند. جهان درونی آنها ممکن است پر از ترسها و تخیلات کودکانه و نیز رابطه با افرادی خیالی و تصوری باشد که آنها را به وضوح میبینند. ممکن است اعتراف کنند که خطای ادراک یا درشت بینی (ماکروپسی) دارند و افراد را مثل آدمهای چوبی یا چیزی شبیه آن میبیند.آنها روابط بین فردی مخدوشی دارند و ممکن است اعمال نامناسبی از آنها سر بزند. در نتیجه، آدمهایی منزوی اند و دوستی ندارند یا بسیار کم دارند. این گونه بیماران ممکن است برخی از خصایص اختلال شخصیت مرزی را هم از خود نشان دهند و در واقع میشود این دو تشخیص را همزمان نیز در کسی مطرح کرد. بیماران دچار اختلال شخصیت اسکیزوتایپی اگر تحت فشار روانی واقع شوند، ممکن است از حال عادی خارج شوند و علایم روانپریشی پیدا کنند، اما مدت این علایم معمولاً کوتاه است. در حالات شدید، بی لذتی و افسردگی شدید هم ممکن است وجود داشته باشد.
اسکیزوئید: یک اختلال شخصیت است که با عدم علاقه به برقراری روابط اجتماعی، گرایش به یک زندگی انفرادی، پنهانکاری و رازپوشی، سردی عاطفی، جداشدگی و بیتفاوتی مشخص میشود. افراد مبتلا ممکن است نتوانند دلبستگیهای صمیمانه ای با دیگران برقرار کنند و در عین حال دارای یک دنیای فانتزی بامحتوا و جزئیات کامل اما منحصراً درونی هستند.[۱][۲]سایر ویژگیهای مرتبط با این اختلال عبارتند از: گفتار پرتکلف یا خشک و تصنعی، عدم لذت بردن از اکثر فعالیتها، احساس فرد مبنی بر «ناظر» بودن وی بر زندگی به جای شرکت داشتن وی در زندگی، عدم توانایی در مدارا با انتظارات عاطفی دیگران، بیتفاوتی آشکار نسبت به نقد یا تحسین، درجاتی از بیجنس گرایی، نامشخص بودن گرایش جنسی، استفاده بالا از قدرت تخیل و عقاید اخلاقی یا سیاسی نامتعارف.علائم بهطور معمول در اواخر کودکی یا نوجوانی شروع میشود.اختلال شخصیت اسکیزوئید معمولاً در کودکی شروع میشود و مثل همهٔ اختلالات شخصیت دیرپاست، اما الزاماً مادامالعمر نیست. معلوم نیست این اختلال در چه درصدی از بیماران تشدید و به اسکیزوفرنی تبدیل میشود.
اسکیزوفرنی یا روان گسیختگی یا شیزوفرنی: یک اختلال روانی است که با دورههای مداوم یا عودکننده روانپریشانه مشخص میشود. علائم اصلی شامل توهم (غالبا توهم شنیداری)، هذیان و اختلال تفکر است. علائم دیگر عبارتند از کنارهگیری اجتماعی، کاهش ابراز عواطف و بیتفاوتی. علائم معمولاً به تدریج بروز پیدا میکنند، در اوایل بزرگسالی شروع میشوند و در بسیاری از موارد هرگز بهطور کامل برطرف نمیشوند. برای تشخیص، هیچ آزمون عینی مشخصی وجود ندارد؛ بر اساس رفتار مشاهده شده از بیمار توسط پزشک یا روانشناس بالینی، برای تشخیص نیاز است سابقهای شامل تجارب گزارش شده فرد و گزارش افراد آشنا با فرد تهیه شود. برای تشخیص بیماری اسکیزوفرنی، پزشکان باید تأیید کنند که علائم و اختلالات عملکردی در فرد به مدت شش ماه یا یک ماه وجود داشتهاست بسیاری از افراد مبتلا به اسکیزوفرنی دارای سایر اختلالات روانی نیز هستند، به ویژه اختلالات سوءمصرف مواد، اختلالات افسردگی، اختلالات اضطرابی و اختلال وسواس فکری-عملی.
تکانشگری تاریکی: یک بیماری است که ممکن است از کمبود محبت بی اعتمادی طرد شدن کمبود دوستان ممکن است ریشه از اختلال دوقطبی باشد ممکن است بخاطر ژنتیک هم باشد انواع زیادی تکانشگری داریم ولی این نوع تکانشگری که به نام تکانشگری تاریکی هست متفاوت است و نادر این نوع تکانشگری فرد مبتلا دلش میخواهد سرد و بی احساس شود و کسی را بکشد معمولا این حالت وقتی اتفاق میوفتد که یکی از عزیزانشان در خطر هستند یا بشدت عصبی وقتی به حالت دیگرشان بروند زورشان بیشتر و درست و غلط را تشخیص نمیدهند هرکی سر راهشان باشند میکشند یا اسیب میزنند چه دوست چه دشمن وقتی کسی از عزیزان افراد مبتلا به این بیماری بمیرند فرد بیشتر و نزدیکتر به این حالتشان میرسند
توجه: اول که ناظر خواهش میکنم منتشر کن فقط معرفی بود تمام این بیماری هایی که من نام بردم نادر هستند و فقط برای اطلاع بیشتر بود هیچ قصد بی احترامی نداشتم به کسایی که این بیماری هارو دارن و لطفا الکی نیاید بگید داریم فقط واسه خفن جلوه دادن خودتون یا به خودتون تلقین نکنید که اره من دارم این بیماری رو هرچی بیشتر بگید مبتلا میشید بهش با دقت بخونید و اگر فکر میکنید دارید بیاید پیوی من اگر شماها بیماری هایی جز اینا مثل سادیسم مازوخیسم و....هم دارید میتونید بهم بگید تو کامنتا و بیاید پیوی من اگر خواستید راجبش صحبت کنید پارت بعد هم خواستید واستون میسازم ممکنه بیماری های معروفم بیارم و ناظر لطفا منتشر کن فقط برای کمک به بیمار های روانی هست
اگر پسندیدی، لایک کن و به سازنده انرژی بده!
نظرات بازدیدکنندگان (5)