13 اسلاید پست توسط: 𝑳𝒆𝒗𝒊 انتشار: 5 روز پیش 22 مرتبه مشاهده شده گزارش ذخیره در مورد علاقه ها افزودن به لیست
احساس سرمای همیشگی می تواند نشانه ای از مشکلات سلامتی شما باشد.در این پست می خواهیم به علل احساس سرمای همیشگی در برخی از افراد بپردازیم.
۱_کم خونی یا آنمی:یکی از دلایل احساس سرما کم خونی است. کمخونی به حالتی گفته میشود که بدن دچار کمبود گلبولهای قرمز سالم است و در نتیجه این کمبود اکسیژن کافی به بافتها و اندامها نمیرسد. کم خونی علاوه بر احساس سرما باعث احساس خستگی، ضعف، سرگیجه و تنفس کوتاه می شود. کم خونی باعث احساس سرما به خصوص در انتهای اندام ها یعنی دست ها و پاها می شود. کم خونی با انجام یک آزمایش خون ساده و شمارش تعداد سلول های خونی قابل تشخیص است. پزشک با انجام بررسیهای تکمیلی علت کم خونی شما را تشخیص داده و برای شما دارو مکمل و یا اصلاح تغذیه تجویز می کند. معمولاً با درمان کم خونی احساس سردی اندام ها به راحتی برطرف می شود.
۲_کم کاری تیروئید یا هیپوتیروئیدی: کم کاری تیروئید به حالتی اطلاق می شود که غده تیروئید به دلایل متفاوتی قادر به ترشح میزان کافی هورمون تیروئید نیست. کمبود هورمون تیروئید در بدن، فرد را به شدت در برابر سرما حساس کرده و فرد اغلب اوقات احساس سرما می کند. سایر علایم کم کاری تیروئید عبارتند از: درد مفاصل، یبوست، خشکی پوست و اضافه وزن. البته ممکن است پس از ابتلای فرد به هیپو تیروئیدی سالها طول بکشد تا فرد دچار علائم شود و در مراحل اولیه ممکن است وی هیچ علامتی نداشته باشد. هیپو تیروئیدی به راحتی با تجویز دارو توسط پزشک قابل کنترل می باشد و معمولا مدتی پس از مصرف دارو عوارض بیماری در فرد کنترل می شود.
۳_سندروم رینود: سندروم رینود یک اختلال در دستگاه گردش خون است که منجر به کاهش جریان خون در رگ های دست یا پا می شود و باعث احساس سرمای شدید در دست ها و پاها می شود. در طول حمله بیماری که ممکن است چند دقیقه تا یک ساعت به طول بیانجامد عروق خونی تنگ شده و خون کافی به دست یا پا نمی رسد. در این حالت ممکن است فرد در یک یا چند انگشت احساس سرما و کرختی کند و رنگ آن انگشت ها سفید یا آبی شود. پس از پایان حمله خون مجدداً به اندام ها رسیده و تغییر رنگ و احساس سرما برطرف میشود.
علائم اولیه این بیماری رنگ پریدگی انگشتان در مواجهه با سرما و استرس و کرختی و گزگز اندامها می باشد و گرما میتواند تا حدودی علایم را تخفیف دهد. اما علائم مراحل پیشرفته بیماری عفونت های مزمن اطراف ناخن های دست یا پا و بروز زخم در نوک انگشتان به دلیل عدم خونرسانی کافی است. از عوامل تشدید کننده بیماری میتوان به استرس، آب و هوای سرد، مصرف برخی داروها، استعمال دخانیات و بیماری قلبی ناشی از مشکلات ریوی اشاره کرد. برخی داروها میتوانند علائم بیماری را کاهش داده و مانع از آسیب به بافت ها شوند. همچنین گاهی اوقات ممکن است برای درمان بیماری انجام جراحی توصیه شود.
۴_بیماری های کلیوی: دیابت و فشار خون بالا اغلب باعث مشکلات کلیوی میشوند. مهمترین کار کلیه در بدن دفع مواد سمی و زاید از بدن است. چنانچه کلیه ها به درستی کار نکنند میزان این مواد سمی در بدن بالا رفته و سلامتی فرد را تهدید می کند. برخی از مشکلات کلیوی باعث احساس سرما در بدن می شوند. علاوه بر این بیماری های کلیوی می توانند باعث کم خونی در فرد شوند. همانگونه که ذکر شد کم خونی نیز از علل احساس سرما است. احساس سرما ناشی از مشکلات کلیوی با درمان بیماری کلیه از بین رفته و فرد دیگر دچار این احساس نخواهد بود.
۵_دیابت نوع 2: دیابت نوع 2 می تواند باعث احساس سرما در فرد شود. علت این مسئله این است که دیابت نوع 2 می تواند باعث کم خونی ، مشکلات کلیوی و مشکلات عروقی در فرد شود که همه این مشکلات منجر به احساس سرما در فرد می شوند. علاوه بر این ها آسیب های عصب که در دیابت نوع 2 ممکن است اتفاق بیفتد نیز از عوامل احساس سرما در فرد است. کنترل قند خون و نگه داشتن قند خون در محدوده طبیعی با کمک دارو و تغییر سبک زندگی میتواند به کنترل علائم از جمله احساس سرما کمک کند.
۶_بیماری عروق محیطی: بیماری عروق محیطی به بیماری رگ های خونی خارج از قلب اطلاق می شود. این بیماری سبب تنگ شدن رگهای میشود که به دست ها و پاها و برخی دیگر از اندامها خونرسانی می کنند. این بیماری به دلایل مختلفی اتفاق می افتد یکی از دلایل این بیماری تنگ شدن عروق دست ها یا پاها به دلیل ایجاد پلاک در آنها می باشد که در نتیجه آن خون کافی به اندام نمیرسد. چنانچه یک پا نسبت به پای دیگر سردتر باشد و این سردی با درد، بیحسی و احساس ضعف همراه باشد می تواند از علائم این بیماری محسوب شود. در صورت بروز این علائم باید به صورت اورژانسی به مراکز درمانی مراجعه شود. اغلب تجویز دارو و برخی تمرینات ورزشی در درمان بیماری موثر است اما گاهی اوقات لازم است بیمار تحت عمل جراحی قرار گیرد.
۷_بی اشتهایی عصبی: بی اشتهایی عصبی نوعی اختلال روانی در غذا خوردن است که در آن فرد مدام نگران میزان کالری دریافتی است و با وجود احساس گرسنگی از خوردن غذا امتناع می کند که موجب کاهش شدید وزن و کمبود مواد مغذی لازم برای بدن می شود. کاهش شدید میزان چربی بدن باعث میشود فرد دائما احساس سرما به خصوص در دستها و پاها داشته باشد. این بیماری به شدت زندگی فرد را تهدید می کند. در صورت بروز علائم این بیماری لازم است حتما به پزشک مراجعه شود.
۸_آنفولانزا: همانطور که احتمالا می دانید آنفولانزا یک بیماری ویروسی است که روی اعضای بدن به خصوص بینی، گلو و ریه تاثیر می گذارد. آنفولانزا می تواند باعث تب بالا، لرز، سردرد، درد عضلانی، سرفه و احساس ضعف شود. همچنین ممکن است باعث احساس سرما در فرد شود. این بیماری میتواند برای کودکان افراد مسن و افرادی که دچار بیماری های زمینه ای هستند خطرناک باشد. معمولاً پزشکان به این قبیل افراد توصیه میکنند که همه ساله قبل از شروع فصل شیوع آنفولانزا واکسن آنفولانزا تزریق کنند.
۹_نوروپاتی محیطی: اگر در ناحیه پاها احساس سرما می کنید اما هنگام لمس پاها درجه حرارت آنها طبیعی به نظر می رسد می تواند به دلیل نوروپاتی محیطی باشد. این حالت اغلب از انگشت شست پا آغاز شده و به سمت بالا حرکت می کند. نوروپاتی محیطی معمولاً به دلیل آسیب به عصب و یا برخی بیماری ها ایجاد می شود. شایع ترین علت نوروپاتی محیطی بیماری دیابت است. علاوه بر اینها برخی عفونتها، بیماریهای کبدی و کلیوی، کمبود ویتامین ها و تماس با برخی مواد شیمیایی سمی نیز میتواند منجر به نوروپاتی دیابتی گردد. پزشک پس از تشخیص علت مشکل نسبت به درمان آن اقدام میکند.
۱۰_کمبود آهن: یکی دیگر از انواع شایع کم خونی کم خونی فقر آهن می باشد. همان گونه که قبلا عنوان شد کمخونی میتواند باعث احساس سرما در اندام ها به خصوص دست و پا شود. کم خونی فقر آهن به دلایل مختلفی ممکن است ایجاد شود مثلا خونریزی و از دست دادن خون، رژیم غذایی نامناسب و عدم توانایی بدن در جذب مناسب آهن. بهترین منبع آهن گوشت قرمز است. اما برخی منابع گیاهی مانند حبوبات سویا و سبزیجات دارای برگ سبز مثل اسفناج نیز حاوی مقادیری آهن هستند.
۱۱_کمبود ویتامین B12: کمبود ویتامین B12 می تواند باعث ایجاد نوعی کم خونی شود و بنابراین فرد احساس سرما کند. معمولاً تغذیه مناسب و استفاده از غذاهایی مثل مرغ ، تخم مرغ و ماهی مانع از کمبود این ویتامین می شود. علاوه بر اینها برخی مواد غذایی غنی شده نیز می تواند برای تامین ویتامین B12 بدن مفید باشد. لازم به ذکر است که بدن برخی افراد با وجود داشتن یک رژیم غذایی مناسب قادر به جذب برخی ویتامینها نیست و این افراد به دلیل برخی بیماریها و مشکلات دچار کمبود ویتامین ها هستند. در نتیجه مصرف مکمل های حاوی ویتامین در این افراد ضروری می باشد. در صورتی که به بیماری خاصی مبتلا هستید و یا مشکل گوارشی دارید ممکن است دچار کمبود ویتامین ها باشید بنابراین لازم است با پزشک یا داروساز در زمینه مصرف مکمل ها مشورت نمایید.
۱۲_کم کاری غده هیپوفیز: غده هیپوفیز یکی از غدد درونریز مهم و حیاتی بدن است که در مغز می باشد. هنگامی که هیپوفیز به هر دلیلی هورمون کافی ترشح نمی کند فرد دچار مشکلاتی می گردد. یکی از شایع ترین علائم کم کاری غده هیپوفیز این است که فرد احساس سرما کرده و به سختی گرم می شود. سایر علائم کم کاری غده هیپوفیز شامل کم خونی، بی اشتهایی و کاهش وزن می باشد. پزشک ابتدا علت ایجاد کم کاری غده هیپوفیز را تشخیص داده و سعی میکند برای رفع آن اقدامات لازم را انجام دهد و در صورت نیاز برای بیمار هورمون تجویز می کند.
۱۳_داروها: عوارض جانبی ناشی از مصرف برخی داروها احساس سرما می باشد. مثلاً یکی از عوارض جانبی داروهای بتابلوکر مثل پروپرانولول و آتنولول احساس سرما در دستها و پاها می باشد. همچنین داروهای بتابلوکر میتوانند باعث سرگیجه، خستگی و تهوع شوند. در صورت بروز چنین علائمی بهتر است با پزشک خود مشورت کنید تا در صورت لزوم به نسبت به تغییر دارو اقدام نمایند.
13 اسلاید
1
نتیجه
مجموع امتیاز شما
امتیاز
تعداد پاسخ صحیح
تعداد پاسخ غلط
درصد صحیح
شما به درصد سوالات پاسخ درست دادید
اگر پسندیدی، لایک کن و به سازنده انرژی بده!
5 لایک
آنیم دارم و همیشه سردمه
آنمی *