
عمیق ترین گودال جهان که به گودال مرگ هم معروفه درواقع همان دراز گودال ماریانا است

درازگودال ماریانا (به انگلیسی: Mariana Trench یا Marianas Trench) ژرفترین درازگودال اقیانوسهای جهان و ژرفترین مکان پوسته کره زمین است.جایی که این گودال قرار دارد کف بخش شمال غربی اقیانوس آرام است، که بهطور متوسط ۲۰۰ کیلومتر (۱۲۴ مایل) در شرق و جنوب جزایر ماریانا در شرق فیلیپین قرار گرفته است.

مکان درازگودال ماریانا و گودال چلنجر در اقیانوس آرام - درازگودال ماریانا با عمق ۱۰٬۹۸۴ متر (۳۶٬۰۳۷ فوت) ژرفترین درازگودال کره زمین است👆👆 بیشینه ژرفای آن از سطح دریا ۱۰۹۹۴ متر (یازده کیلومتر) است. درازگودال ماریانا یک خراش عمیق هلالی شکل در پوسته زمین است و بهطور متوسط حدود ۲٬۵۵۰ کیلومتر (۱٬۵۸۰ مایل) طول و ۶۹ کیلومتر (۴۳ مایل) عرض دارد. بخشی از این دراز گودال که بیشترین ژرفای آن به حداکثرِ ۱۰٬۹۹۴ متر (۳۶٬۰۷۰ فوت) (± ۴۰ متر [۱۳۰ فوت]) میرسد؛ هرچند که بعضی از اندازهگیریها (که قابل تکرار نبودهاند) ژرفترین بخش را در ۱۱٬۰۳۴ متر (۳۶٬۲۰۱ فوت) اندازه گرفتهاند، یک درهٔ کوچک چاکمانندی به شکل شکاف در کف و در بخش جنوبی آن است خز، و به نام گودال چلنجر شناخته شده است.

دان والش 👆 این درازگودال برای نخستین بار در سال ۱۹۵۱ توسط شناور چَلِنجِر از نیروی دریایی ایالات متحده ستوان دان والش و مهندس ژاک پیکارد بررسی شد و به همین دلیل ژرفترین نقطهٔ آن گودال چلنجر نام گرفته است و تا ۴۲ سال بعد از آن این ۲ نفر تنها کسانی بودند که موفق به حضور و لمس کردن ژرفترین جای زمین شده بودند. دانشمندان یک زیردریایی بدون سرنشین را به این تنگه بسیار بزرگ اقیانوس آرام فرستادند تا نمونههایی از رسوبات بستر آن را جمعآوری کند. در سال ۲۰۰۹، ایالات متحده آمریکا درازگودال ماریانا را به عنوان یک اثر ملی ایالات متحده مقرر کرد.

وجود حیات، در این درازگودال تعداد زیادی میکروب فعالند. این میکروبها هم اندازهٔ باکتریها هستند. دو دسته اصلی میکروب به نام باکتری و آرکیا وجود دارد و اینها هم در همین ابعاد هستند. تحلیل میزان اکسیژن در نمونهها نشاندهندهٔ حضور مقدار زیادی میکروب است.

دان والش،، دان والش (انگلیسی: Don Walsh؛ ۲ نوامبر ۱۹۳۱ – ۱۲ نوامبر ۲۰۲۳) یک اقیانوسشناس و متخصص سیاست دریایی اهل ایالات متحده آمریکا بود. او و ژاک پیکارد در ۲۳ ژانویه ۱۹۶۰ خدمه بثیسکف تریسته به هنگام فرورفتن آن به خندق ماریانا بودند. آنها برای اینکار از دوایت آیزنهاور نشان شایستگی دریافت کردند. همچنین با مدالها و نشانهای بسیار دیگر نیز تشویق شدند.

ژاک پیکارد،، ژاک پیکارد (انگلیسی: Jacques Piccard; ۲۸ ژوئیهٔ ۱۹۲۲ – ۱ نوامبر ۲۰۰۸) دانشمند در زمینه اقیانوسنگاری اهل سوئیس بود.او و دان والش در ۲۳ ژانویه ۱۹۶۰ خدمه بثیسکف تریسته به هنگام فرورفتن آن به خندق ماریانا بودند. آنها برای اینکار از دوایت آیزنهاور نشان شایستگی دریافت کردند. همچنین با مدالها و نشانهای بسیار دیگر نیز تشویق شدند.

گ تاکنون فقط ۳ نفر جرئت آن را پیدا کردند تا سرکی به آنجا بکشند و اطلاعاتی از عمیقترین نقطه کرهزمین را برای همه ما از سفر ۳ تا ۵ ساعتهشان بهسوغات بیاورند. یکی از دلایل خطرناک بودن چنین کنجکاوی این است که بهازای هر ۱۰ متر سفر زیر سطح اقیانوس فشار به میزان یک اتمسفر افزایش مییابد؛ بنابراین سفر به «چلنجر دیپ» یا عمیقترین نقطه جهان میتواند یک وسیله نقلیه دریایی را تحت فشاری قرار دهد که معادل وزن ۵۰ هواپیمای بزرگ است. در طول تاریخ، تنها سه نفر حدود سه ساعت را صرف کاوش در عمیقترین نقطه شناخته شده بستر دریای سیاره زمین کردهاند.

بهتازگی دانشمندان چینی شروع به حفر حفرهای به طول ۱۰هزارمتر در زمین کردهاند که عمیقترین حفرهای است که تاکنون در این کشور حفر شدهاست. این تیم امیدوار است که با حفاری از طریق ۱۰ لایه سنگ، به صخرههایی از دوره کرتاسه دست یابد که قدمت آن به ۱۴۵ میلیون سال میرسد. بر اساس گزارش بلومبرگ، این پروژه که بهتازگی آغاز شده، میتواند برای شناسایی منابع معدنی و همچنین کمک به ارزیابی خطرات زیستمحیطی مانند زلزله و فورانهای آتشفشانی استفاده شود.
اگر پسندیدی، لایک کن و به سازنده انرژی بده!
فرصتت
عهه من:))
عالی بود
خوشحال میشم فالوم کنی
چقدر عجیب . .
ینی تو کره ی زمین جا نمونده که ادما نرفته باشن
دقیقاا 😀😔