قسمت دوم به مناسبت روز بزرگداشت حضرت حافظ
فروغ فرخزاد و سر زدن به بیمارانِ جذامی
سلام ماهیها... سلام ماهیها!
سلام قرمزها، سبزها، طلاییها!
🌊🐠🌊🐡🌊🐟🌊
میدونستی این سلامِ گرم و جذاب، شروع شعری از فروغ فرخزاده؟
فروغ از مهمترین شاعرای معاصر ماست که در عمر کوتاهِ ۳۲سالهش مهمترین هدفش شاعرانه زندگی کردن بوده.
در این راه تلاشهای نیما یوشیج برای معرفی شعر نو تأثیر خیلی زیادی داشت. همین باعث شد فروغ بتونه با آزادی بیشتری شعر بنویسه و به موضوعات تازهی زمانهی خودش بیشتر توجه کنه.
📘✍️
دربارهی شعرهای فروغ فرخزاد حرف زیاده، اما امروز میخوام یه داستان جالب دربارهی زندگیش برات بگم. این داستان با شخصیت فروغ بیشتر آشنات میکنه. آخه میدونی، فقط به خاطر شعر سرودن نمیشه به کسی گفت شاعر.
سادهتر بگم، آدمِ شاعر چون مدام با احساسش سروکار داره، نسبت به دردِ دیگران حساستره. یعنی تلاشش اینه که از کنار رنجهای آدما بیتفاوت نگذره و در حد توانش بهشون کمک کنه... و فروغ خانوم اینجور شاعری بود.
💓🤝✨
ماجرا از این قراره که سال ۱۳۴۱ فروغ تصمیم گرفت یه فیلم دربارهی بیمارهای جذامی بسازه.
البته خداروشکر در روزگارِ ما بیماری جذام تا حد زیادی ریشهکن شده، اما زمانِ فروغ آدمهای جذامی به خاطر واگیردار بودن بیماریشون در جذامخونهها زندگی میکردن.
😷❌
قبلش بگم که بیماری جذام باعث به وجود اومدن زخم در بدن انسان میشه و متأسفانه پیشرفتش چهرهی آدمها رو تغییر میده و برای سلامتیشون خطرهای زیادی داره. برای همین آدما میترسیدن به جذامیها نزدیک شن.
با همهی اینها، فروغ تصمیم گرفت برای ساختن فیلمش به یه جذامخونه توی تبریز سر بزنه. اون میدونست ممکنه به خاطر این کار بیمار بشه، اما برای کم کردن رنجِ جذامیها ساعتها باهاشون حرف زد، به دردهاشون گوش داد و حتی روی زخمهاشون دست کشید!
🫂❤️🩹
این خانمِ شاعر اونجا با خانوادهای آشنا شد که برخلاف خودشون یه پسربچهی سالم داشتن که هنوز درگیر جذام نشده بود. فروغ تصمیم گرفت سرپرستی این پسربچه رو از خانوادهش بگیره. چون میخواست این پسر باهوش سرنوشت روشنتری داشته باشه.
🧒🏻📖🖋
.
6 اسلاید
نتیجه
مجموع امتیاز شما
امتیاز
تعداد پاسخ صحیح
تعداد پاسخ غلط
درصد صحیح
شما به درصد سوالات پاسخ درست دادید
اگر پسندیدی، لایک کن و به سازنده انرژی بده!
3 لایک
فرصت؟