6 اسلاید پست توسط: Rina انتشار: 3 ماه پیش 46 مرتبه مشاهده شده گزارش ذخیره در مورد علاقه ها افزودن به لیست
شاید شما فکر کنید که روزانه ۸ لیوان آب باید بنوشیم.اما آیا این درست است؟
روزانه هر نفر نیاز به ۸ لیوان آب دارد؟خیر،این موضوع با خیلی از شرایط تغییر می کند و پیچیدن این نسخه برای همه درست نیست.
آب، به عنوان مهمترین بخش تشکیل دهنده بدن، نقش بسیار مهمی در سلامت هر فرد دارد. تمام ارگان های بدن برای فعالیت خود به آب نیاز دارند و از طرفی مواد سمی بدن به کمک آب از بدن خارج می شود. آب در رساندن مواد غذایی به سلول های مختلف بند نقش مستقیمی دارد و همچنین محیط مرطوب مورد نیاز برای گلو،بینی و گوش را فراهم می کند.کمبود آب در بدن منجر به دهیدراسیون می شود و در چنین شرایطی عموما بدن دارای توانایی همیشگی خود برای انجام فعالیت های همیشگی نخواهد بود. بر اساس تحقیقات انجام شده زمانی که بدن 2 درصد از حجم کل آب موجود را از دست بدهد، دچار تشنگی می شویم. با این توضیحات به بررسی این سوال قدیمی می پردازیم که در طول روز چند لیوان آب بنوشیم؟
با اینکه از گذشته های دور باور عمومی به نوشیدن 8 لیوان آب بوده است، اما این دستور مصرف برای همه قابل اجرا نیست. با توجه به اینکه بر مبنای لیوان استاندارد، هر لیتر آب تقریبا 4 لیوان می شود پس 8 لیوان معادل با 2 لیتر است. یعنی در طول روز حداقل باید 2 لیتر آب نوشید که لزوماً صحیح نیست. میزان مصرف آب را با توجه به نیاز بدن و حس تشنگی تعیین کنید چرا که مصرف زیاد آب می تواند منجر به مسمومیت آبی هم بشود.
بر اساس آخرین توصیه های اعلام شده و البته وابسته به حجم فعالیت، سن فرد و دمای هوا، توصیه به مصرف 2.7 لیتر آب برای زنان و 3.7 لیتر آب برای مردان می شود. مسلما در شرایط متفاوت این مقادیر نیز می تواند دارای تغییر باشد، بطوریکه یک فرد با نوشیدن یک بطری آب آشامیدنی کوچک در طول روز نیز نیاز بدن خود را تامین کند.
در حدود 60 تا 70 درصد از حجم بدن را آب تشکیل می دهد و بسیاری از فعالیت های حیاتی بدن نیز وابسته به مصرف آب است. مسلما اگر در طول روز به اندازه کافی آب مصرف نکنید دچار دهیدراسیون می شوید. مهمترین نشانه های دهیدراته بدن یا کم آبی عبارتند از:
خشکی دهان
احساس سرگیجه و یا سردرد
احساس خستگی و بی حالی
ا د ر ا ر تیره رنگ
گود شدن زیر چشم و گونه ها
فرورفتگی قسمت نرم بالای جمجمه
نبودن اشک در چشم هنگام گریه کردن
اگر تابحال نمی دانستید وقتی بدن دچار کم آبی می شود ممکن است وقت و بی وقت گرسنه تان شود. وقتی به میزان کافی آب مصرف نکنید بدنتان تصور می کند که گرسنه هستید این درحالی است که بدن نیاز به آب دارد و نه غذا! یکی دیگر از علائم شایع کم آبی نیز گرمازدگی مداوم است.
مشکلی که بسیار آزاردهنده است و می تواند خطرناک نیز باشد. از سوی دیگر مصرف زیاد آب نیز می تواند به اندازه کم نوشیدن آب خطرناک باشد. خصوصا اگر در فصل گرم سال قرار داشته باشیم.
مصرف آب یا هیدارتاسیون زمانی که بیش از حد باشد می تواند منجر به مسمومیت آبی شود. هیپوناترمی یا مصرف بیش از حد آب در زمانی کوتاه نیز بطور مشابه با علائم کم آبی می تواند منجر به خستگی و گرمازدگی شود. مصرف بیش از حد آب حتی می تواند منجر به م ر گ شود. چرا که با افزایش حجم مایع در خ ون و خصوصا کاهش غلظت سدیم و دیگر الکترولیت های موجود در خ ون تورم سلولی رخ می دهد. زمانی که چنین شرایطی برای مغز به وجود می آید امکان شکل گیری عوارض خطرناک و بالقوه زندگی فرد را تحت تاثیر قرار می دهد.
زمانی که مسمومیت با آب رخ می دهد فشار داخل جمجمه افزایش پیدا می کند و کم کم اولین نشانه های مسمومیت با آب زیاد پدیدار می شوند. این علائم عبارتند از سردرد، حالت تهو ع و ا ستفراغ که در موارد شدید مسمومیت حتی ممکن است منجر به مر گ شود.
با توجه به توضیحات ارائه شده شاید چنین برداشت کنید که نوشیدن آب تنها راه پیش روی شما برای تامین حجم مایع بدن است. در صورتی که مصرف میوه و سبزیجات، غذاهای آبکی، چای، انواع نوشیدنی و حتی بستنی می تواند در تامین آب مورد نیاز بدن شما نقش داشته باشد. پس برای تامین آب بدن تنها خود را ملزم به نوشیدن آب نکنید.
6 اسلاید
1
نتیجه
مجموع امتیاز شما
امتیاز
تعداد پاسخ صحیح
تعداد پاسخ غلط
درصد صحیح
شما به درصد سوالات پاسخ درست دادید
اگر پسندیدی، لایک کن و به سازنده انرژی بده!
8 لایک
فرصتتت
چیزه بازدید بزن خودت بره بالای ۵۰
توپ تانک فشفشه
این تست باید ویژه شهههه
درخواست دادم برای ویژه شدن