
درود امروز میخوام بهتون فیزیک کوانتوم رو به زبان ساده حالتی که مفهومی باشه براتون توضیح بدم پس ممنون میشم همراهی کنید
فیزیک کوانتوم چیست؟ کوانتوم مکانیک شاخهای از علم فیزیک است که دنیای ذرات بسیار کوچک را مورد بررسی قرار میدهد. این شاخه از فیزیک، نتایجی عجیب را در پی دارد که در دنیای واقعی قابل توجیه نیستند. در مقیاس الکترونی و اتمی، بسیاری از معادلات فیزیک کلاسیک که توصیفکننده نحوه حرکت اجسام هستند، نمیتوانند فیزیک مسائل را توصیف کنند.

در فیزیک کلاسیک، یک جسم در یک لحظه مشخص، در مکانی مشخص قرار میگیرد. این در حالی است که در کوانتوم مکانیک الکترونها در فضایی احتمالی قرار دارند. در حقیقت احتمال وجود آنها در نقطه A، برابر با عددی مشخص بوده و در نقطه B، این احتمال عددی متفاوت است.
سه اصل انقلابی: در بین سالهای ۱۹۰۰ تا ۱۹۳۰ سه اصل انقلابی توسط دانشمندان، توسعه داده شدند که با استفاده از آزمایش به تدریج مورد پذیرش جامعه علمی قرار گرفتند. این سه اصل، کوانتیزه بودن مشخصههای ماده، ذرهای بودن نور و موجی بودن ماده است.
ذرههای نور: نور در مواردی رفتاری ذرهای را از خود نشان میدهد که پس از ۲۰۰ سال آزمایش، دانشمندان به این نتیجه رسیدند که نور از جنس موج است.
موجهای ماده: ماده نیز میتواند رفتاری موجی از خود نشان دهد. این گزاره خلاف آزمایشهایی است که در مدت زمان ۳۰ سال انجام شده بود. این بیان نیز بسیار عجیب بهنظر میرسد.
کوانتیزه بودن مشخصهها: سال ۱۹۰۰، فیزیکدانی آلمانی به نام ماکس پلانک به دنبال توضیح رابطه بین رنگ نور تابش شده از اجسام داغ و دمای آنها بود. و در حقیقت او دریافت که نور به صورت ضریبی ثابت از مقداری ثابت تابش میشود. این گفته معادل با آن است که بگوییم نور به صورت ضریبی از رنگهای ثابت منتشر میشود! این گفته مغایر با فرض موجی بودن نور است؛ چرا که نور به صورت موجی بوده و باید طیفی پیوسته از رنگها را از خود ساطع کند.
ذرات نور: در سال ۱۹۰۵، آلبرت انیشتین مقالهای را منتشر کرد و او فرض کرد نور به صورت موجی نیست و به صورت بستههایی از انرژی منتشر میشود. انیشتین فرض کرد که میزان انتشار بستههای انرژی وابسته به مود ارتعاشی اتمها است. این جمله معادل نگاهی است که نیلز بور چند سال بعد در مورد پرش یا سقوط الکترونها بیان کرد. اگر بستههای انرژی بیان شده توسط انیشتین را به ثابت پلانک تقسیم کنیم، نوع رنگ نور بدست خواهد آمد.
اصل عدم قطعیت: در سال ۱۹۲۷، هایزنبرگ دیگر نقش مهمش را در فیزیک کوانتومی ایفا کرد. او عنوان کرد که با توجه به موجی بودن ذرات، بعضی از ویژگیهای الکترون همچون سرعت و مکان را میتوان تا حد محدودی تعیین کرد. در حقیقت هرچه دقت اندازهگیری یک پارامتر برای یک ذره بیشتر باشد، دقت اندازهگیری پارامتری دیگری کم خواهد بود. به این بیان، اصل عدم قطعیت هایزنبرگ گفته میشود. جالب است بدانید که این اصل را میتوان برای اجسامی که در مقیاس بزرگ با آنها سروکار داریم نیز بهکار برد.
طبق اصل عدم قطعیت هایزنبرگ، اگر دقت اندازهگیری سرعت یک توپ بیسبال برابر با ۰.۱ مایل بر ساعت باشد، در این صورت در بهترین حالت، دقت اندازهگیری موقعیت توپ مذکور برابر با 0.000000000000000000000000000008 میلیمتر خواهد بود!
کاربردهای فیزیک کوانتوم: امروزه استفاده از دستگاههای الکترونیکی اجتنابناپذیر شده است. یکی از قطعاتی که بهمنظور پردازش اطلاعات از آن استفاده میشود، ترانزیستور است. میتوان گفت علمکرد ترانزیستور بر اساس فیزیک کوانتوم است.
اگر پسندیدی، لایک کن و به سازنده انرژی بده!
_تستت لایک شد
_تستم لایک شه ؟:)
عالییی بود🌝💓
خیلی خوب تو پست توضیحشو گفتی🌝💓
اگر خواستید به قرعه کشیمم سر بزنید🌝
با اینکه ساده توضیحش دادی ولی بازم نفهمیدم😔🤌
عالیییی بوددد:>>>>
خیلی ساده توضیح دادیووو اینطوری خیلی بهتر ادم میتونه درکش کنه:>>>>
حتما تو هم خیلی به امتیاز نیاز داری🌷
پس مشکلی نیست میتونی توی نظرسنجی آخر من شرکت کنی🌱
یه قرعه کشی ده هزار امتیازی!هرشانس فقط ۲۰۰ امتیازه.پس بدو و شانس خودت رو امتحان کن تا ظرفیت پر نشده
پین؟
یه قرعه کشی ۱۰۰۰۰ امتیازی داریم😉
هر شانس فقط ۲۰۰ امتیاز 🥳😉😀
پس بدووو شرکت کن تا از قرعه عقب نمونی😍👌🏻
به نظرسنجیم(قرعه کشی)سر بزنید🌱✨
همیشه میخواستم یکی به زبان ساده توضیحش بده
🫶🏻
🌚یه سیاره زیبابه اسم ماه!🌚
🌌در این سیاره جمعیتی به نام سلنوفی ها زندگی می کنند🪄
🐈با پا گذاشتند در این سیاره زیبا به شما۲۰۰ امتیاز داده میشود! 🛸
ما در این سیاره چشن برپا می کنیم🎉،به شما شغل میدهیم🪀،آهنگ میزنیم🔮، بازی می کنيم 🧸،کلی امتیاز می دهیم 🪅و یک عالمه کار های باحال دیگه!🍫
برای عضویت به اکانت (پیشی لوس🐈)برو!🛸
🛸ادمین فرشته پین؟🌚
بک میدم.
پستمو لایک کنین 3 پستتون لایکه (فقط یه دونست )*
پستت لایک شد لایک کن