
تاریخچه ی نارنگی

ردهبندی علمی فرمانرو: گیاهان شاخه: گیاهان گلدار رده: دولپهایها راسته: افراسانان تیره: سدابیان سرده: مرکبات گونه: C. tangerina نام دوبخشی Citrus tangerina

(نام علمی: Citrus tangerina) (در فارسی ایران: کینو) میوه ای از تیره مرکبات است. نارنگی نسبت به پرتقال کوچکتر است، و مزهٔ ترش و شیرینتری دارد. در پزشکی سنتی ایرانی طبع این میوه را سرد و تر میدانند و برای آن خواصی چون «مفرح قلب، رافع خفقان، صفرابُر و فرونشاننده لهیب معده و کبد» نام میبرند. این میوه دارای مقدار زیادی منیزیم است و از این طریق در فعالیت ماهیچهها، دستگاه گوارش و دستگاه عصبی مؤثر است. یکی از قدیمیترین انواع نارنگی موسوم به Dancy Tangerine در اواخر قرن نوزدهم در فلوریدای آمریکا کشت میشدهاست. امروزه نارنگی در کشورهای تولیدکنندهٔ مرکبات مانند چین، اسپانیا، برزیل، ژاپن و ایران تولید میشود. نارنگی میوه پاییز و زمستان و دارای ویتامینهای A, B1، B2، C پروتئین، چربی، قند، حاوی مقدار زیادی فسفر، کلسیم است. نارنگی به خاطر داشتن مقدار فسفر و کلسیم بالا، یکی از میوههایی است که در تشکیل استخوان و اسکلت بدن مؤثر است.

ارزش غذایی ویرایش ویتامین آ ۴۲۰ آی. یو کربوهیدرات ۳۴/۱۳ گرم فیبر رژیمی ۸/۱ گرم پروتئین ۸۱/۰ گرم تیامین (ویتامین B1) 0/6 میلیگرم نیاسین (ویتامین B3) 0/37 میلیگرم ویتامین B6 0/08 میلیگرم ویتامین C 27 میلیگرم کلسیم ۳۷ میلیگرم آهن ۱۵/۰ میلیگرم منیزیم ۱۲ میلیگرم فسفر ۲۰ میلیگرم پتاسیم ۱۶۶ میلیگرم سدیم ۲ میلیگرم روی ۰۷/۰ میلیگرم چربی ۳/۰ گرم کالری ۴۴ کیلوکالری

بزرگترین تولیدکنندگان نارنگی در جهان نارنگی کشور چین به تنهایی ۵۹ درصد از محصول نارنگی جهان را تولید میکند نارنگی، ماندرین، نارنگی یافا هفت تولیدکنندهٔ برتر در سال ۲۰۲۱ بر حسب تن ۱ چین ۲۵٬۰۰۰٬۰۰۰ ۲ اسپانیا ۲٬۰۰۰٬۰۰۰ ۳ ترکیه ۱٬۸۰۰٬۰۰۰ ۴ مراکش ۱٬۲۰۰٬۰۰۰ ۵ برزیل ۱٬۰۸۰٬۰۰۰ ۶ ایالات متحده آمریکا ۱٬۰۵۰٬۰۰۰ ۷ مصر ۱٬۰۰۰٬۰۰۰ تولید جهانی ۴۲٬۰۰۰٬۰۰۰
اگر پسندیدی، لایک کن و به سازنده انرژی بده!
فقط عاشق عکسی که ینفر دستش نارنگی گرفته بود شدم
مال خودمه به کسی هم نمیدم😝
دززززززززز😏
؟
یه کلمه ترکیه
معنیش
یجوری ینی تو خوابت میبینی😂
._.
لایک شد پ/تست گلات، بلایک پستمو گل جان 🌚🌹