5 اسلاید پست توسط: Laura✔ انتشار: 5 ماه پیش 12 مرتبه مشاهده شده گزارش ذخیره در مورد علاقه ها افزودن به لیست
خیاوی اسم قبل شهر مشگینشهر می باشد و من در این پست از مشکین شهر خواهم گفت و عکس ها عکس های مشگین شهر میباشد
جمعیت این شهر بر اساس سرشماری سال ۱۴۰۰، برابر با ۱۲۰۰۰۰ تن است. همه مردم این شهر آذربایجانی، مسلمان و شیعه دوازدهامامی هستند و به زبان ترکی آذربایجانی سخن میگویند.
مشگینشهردر ۹۲ کیلومتری اردبیل و ۱۸۶ کیلومتری پارسآباد در استان اردبیل و ۶۵ کیلومتری اهر و ۱۵۰ کیلومتری تبریز در استان آذربایجانشرقی بوده و دومین مسیر اصلی از استان اردبیل به تبریز از مسیر مشگین به اهر و اهر به تبریز است و در ارتفاع ۱۴۰۰ متری از سطح دریا قرار دارد.
قدیمی و اصلی این شهر خیاو است. نام خی او به معنی «مشک آب» برگرفته از زبان پهلوی پارتی است. شهر خیاو (خیوو=Xiyov یا خیاو=Xiyav) در دورههایی در تاریخ اسلام، میمند نام داشته. در روزگار سلجوقیان و اتابکان آذربایجان این شهر را وراوی مینامیدند. در سال ۱۰۶۴ میلادی، پس از حمله آلپارسلان به گرجستان و تسلیم شدن حاکم آنجا، تعدادی از امرای گرجستانی اسیر و سپس مسلمان شدند. یکی از این امرا بیشکین بود که آلپارسلان این شهر را به وی بخشید و پس از آن، شهر به نام وی «بیشکین» خوانده میشد.[۶][۷] تلفظ این نام در گویش ساکنان محلی در گذر زمان به «میشگین» تغییر یافت. در دوره حکومت رضاشاه و به فرمان او، در سال ۱۳۱۶ خورشیدی، نام خیاو رسماً به مشگینشهر تغییر یافت.[۸] ریزآبههای سبلان به سوی خیاو جاری میشوند و این منطقه سفرههای زیرزمینی خوبی دارد. واژه خیاو در زبانهای ایرانی، «محل پرآب و پردرخت» و «محل گذر از میان آب و درخت» را تداعی میکند. رودخانهٔ مشگینشهر که امروزه قره سو نام دارد نیز، در قدیم اندرآب نام داشت.
پیرامون شهر سنگنبشتهای منسوب به شاپور دوم ساسانی وجود دارد. سنگنبشته مشگینشهر در ۱۵۰ متری غرب کهنه قلعه در کمرکش ارتفاع غربی درهٔ نوروز یاماجی در درون باغ نوروز قرار دارد. این سنگنبشته امروزه به خاطر ویرانگری گنججویان تقریباً از میان رفتهاست ولی نوشتههای آن بررسی و ترجمه شدهاست. مضمون این نوشته در مورد فرمان و تاریخ ساخت کهنه قالا (کهنه قلعه) است که به فرمان نرسههرمزد نوشته شدهاست.[۱۰]
سکههای به دست آمده از منطقه، متعلق به چند دوره تاریخی و بیشتر مربوط به زمان اتابکان آذربایجان است.
حمدالله مستوفی در سال ۷۴۰ هجری خیاو را اینگونه ذکر کردهاست: خیاو قصبهای است در قیلی کوه سبلان افتادهاست و چون سبلان در جنوب اوست هوایش رو به سردی مایل است. آبش از کوه جاری است. باغستان اندک دارد حاصلش غله بیشتر بوده، مردمش اکثراً موزه دوز و چوخاگر هستند حقوق دیوانی اش دو هزار دینار است.
خیاو در دوره صفویه گرفته به گونهای که، یکی از اولاد شیخ صفی شیخ حیدر حاکم و والی منطقه مشگین و برزند مغان در یکی از درهها به دست مردی به اسم شیروان شاه باغی کشته شد.
در زمان ناصرالدین شاه، حاکمی به نام آیدین خان وارد مشگینشهر شد و به شرارتها پایان داد. با آغاز مبارزات مردم در راه کسب مشروطیت، روسیه تزاری هرج و مرج طایفههای شاهسون را به صلاح و صرفه خود ندید و به درخواست حکومت استبدادی وقت، در صدد سرکوب طایفههای شاهسون برآمد. چهار لشکر روسی از چهار طرف به سوی خیاو حرکت کردند. ژنرال مدداوف از اردبیل و دالماچوف از تبریز، طوایف شاهسون را محاصره و پس از زد و خوردها و مقاومت شدید، آنها را وادار به تسلیم کردند. سپس همه دارایی شاهسونها تقسیم شد. این سال را ایلات، مبدأ و مأخذ تاریخی قرار میدهند که در میان آوارهها و چادرنشینها به بولگی ایلی یا سال تقسیم مشهور است.[۱۱]
بر اساس آمار کلی تا سال ۱۳۹۲ در شهرستان مشگینشهر بیش از ۵۹۵ اثر یادمانی و تاریخی به ثبت رسیدهاست.
براساس تقسیمبندی کوسن، این شهرستان دارای چهار اقلیم مدیترانهای گرم و خشک، مدیترانهای معتدل، استپی سرد و کوهستانی سرد است. طول ماههای خشک و نیمهخشک و یخبندان آن پنج تا هشت ماه است و میزان بارندگی سالانه آن بهطور متوسط ۳۰۰ میلیمتر است. قسمت عمده پوشش گیاهی آن را استپی، درمنه، ممرز، بلوط و تنگرس تشکیل میدهد.
5 اسلاید
1
نتیجه
مجموع امتیاز شما
امتیاز
تعداد پاسخ صحیح
تعداد پاسخ غلط
درصد صحیح
شما به درصد سوالات پاسخ درست دادید
اگر پسندیدی، لایک کن و به سازنده انرژی بده!
36 لایک
الان این پستو دیدم یجوری ذوق کردم دلدردم یادم رف😂
دمت گرم ❤️
خواهش
اها
دستت ندرده💖
مشگینی هستی؟؟
نه دوستم هست و بخاطر اون نوشتم