
هورمون ادرنالین

آدرنالین (epinephrine) هورمونی است که غدد فوق کلیوی، از طریق جریان خون آن را به سراسر بدن ارسال میکند. این هورمون زمانی در بدن فعال میشود که به صورت ناگهانی دچار ترس یا استرس شوید. اگر بخواهیم توضیح غیر علمی در مورد هورمون آدرنالین در بدن بگوییم؛ آدرنالین چیزی است که بدن، شما را برای مبارزه یا فرار از خطر آماده میکند!🔬

عملکرد آدرنالین در بدن به چه صورت است؟💉 عملکرد هورمون آدرنالین در بدن به عملکرد سلولها بستگی دارد و ممکن است واکنشهای متفاوتی در هر بدن داشته باشد. در حالت کلی اثر هورمون آدرنالین به گونهای است که بدن را برای واکنش “مبارزه یا فرار” در موقعیتهای استرسزا آماده میکند و این واکنش موجب گشاد شدن مجاری هوا میشود تا اکسیژن مورد نیاز، ماهیچهها را برای مبارزه با خطر یا فرار به ماهیچهها رسانده شود. گاهی هم اثرات هورمون آدرنالین در بدن به گونهای است که عروق خونی منقبض میشوند تا خون دوباره به گروههای اصلی عضلانی، از جمله قلب و ریهها هدایت شود. گاهی هم موجب انقباض در بسیاری از شبکه رگهای خونی کوچک میشود و رگهای خونی ماهیچههای اسکلتی و کبدی گشاد میشود. به بیان دیگر توانایی و واکنش بدن برای احساس درد، در زمان آزاد شدن هورمون آدرنالین کاهش پیدا کرده و بعد از آرام شدن شرایط و دور شدن از موقعیت خطر یا استرسزا، تاثیرات آدرنالین تا یک ساعت بعد هم ادامه خواهد داشت.

تفاوت هورمون آدرنالین و نورآدرنالین چیست؟ (اپینفرین و نوراپینفرین)💉 اپینفرین و نوراپینفرین (آدرنالین و نورآدرنالین) هر دو انتقالدهندههای عصبی هستند که به عنوان هورمون هم شناخته میشوند. این دو ماده تاثیر بسیار زیادی بر روی قسمتهای مختلف بدن و تحریک سیستم عصبی مرکزی دارد. به گونهای که اگر مقدار یکی از این دو کمتر یا بیشتر از حد مجاز باشد، میتواند تاثیرات متفاوتی را بر سلامت افراد داشته باشد. هورمون آدرنالین و نورآدرنالین از نظر شیمیایی بسیار مشابه هم هستند. ولی آدرنالین روی گیرندههای آلفا و بتا و نورآدرنالین فقط روی گیرندههای آلفا کار میکنند. (گیرندههای آلفا فقط در عروق و گیرندههای بتا در قلب، ریهها و عروق ماهیچههای اسکلتی قرار دارند) به همین خاطر است که این دو هورمون کمی با هم تفاوت دارد و عملکردهای مختلفی را دارا میباشند.
عوارض ناشی از افزایش غیرطبیعی آدرنالین در بدن💉 شاید در ابتدا با خواندن تمامی مطالبی که بالاتر به آنها اشاره کردیم فکر کنید که ترشح آدرنالین در بدن چقدر میتواند هیجانانگیز باشد. ولی اگر این احساسات بیش از حد باشد، میتواند تاثیرات منفی در سلامت جسمی و روحی شما داشته باشد و خطرات بسیاری را برای قلب به وجود بیاورد.میزان اندازهگیری مقدار ترشح هورمون آدرنالین در بدن کاری بسیار دشوار است و از این رو به طور دقیق نمیتوانید در مورد عوارض افزایش هورمون آدرنالین در بدن نظر داد. اگر این احساس ادامهدار باشد و برای مدت زمان طولانی آدرنالین ترشح کند، ممکن است دچار اختلالاتی مثل موارد زیر شوید: مشکلات گوارشی🧬 بیماریهای قلب و عروقی🧬 افزایش وزن🧬 مشکلات متابولیکی🧬 سردرد🧬 فشار خون بالا🧬 اختلال در حافظه و تمرکز🧬 اختلالات خواب🧬 اضطراب🧬 افسردگی🧬 سرگیجه🧬 دو بینی🧬
چگونه درمان اختلالات آدرنالین انجام میشود؟💉 با توجه به عوارض افزایش هورمون آدرنالین، با برخی راهکارهای ساده میتوان این علائم را کنترل کرد تا احساس آرامش بیشتری داشته باشد و درمان اختلالات آدرنالین انجام داد. کارهایی مانند: تنفسهای عمیق پیادهروی در طبیعت گوش دادن به موسیقیهای آرامشبخش مدیتیشن وقت گذراندن با دوستان و خویشاوندان دور شدن از عوامل استرسزا ورزش کردن (یوگا یا تایچی) داشتن رژیم غذایی سالم و مصرف سبزیجات، میوه، غلات، آجیلها و پروتئین داشتن خواب کافی اگر روشهایی که برای پایین آوردن مقدار هیجان گفته شد مفید نبودند، میتوانید با روانپزشکان مجموعه درمانکده در تماس باشید تا بهترین راهنمایی و مشاوره را به شما بدهند.
اگر پسندیدی، لایک کن و به سازنده انرژی بده!
بک میدم؛
پست جدیدمو لایک کنین-!🍀✨
پین؟
عالی💖
تست فوق العادت لایک شد👍🏻❤
بک میدم✨
مایل به پین؟
پروانه ای که زیر تیغ جراحی رفت
--------------------
تست باحالیه سر بزنید🦋
اگر آن ترک شیرازی 🫶
به دست آرد دل ما را 🫀
به خال هندویش بخشم
سمرقند و بخارا را🫂🥲
خسته نباشید:)
بسیار عالی بود🥹
وقت کردی به پستای منم یه سر بزن زیبا:)
در ضمن پستت بسی زیبا و مفید بود♡
تستت عالی بود🧃
لایک شد🍇
#جهت_حمایت
بک میدم
تستت عالی بود :)✧
راستی اگه خواستید یه سر به تستای منم بزنید
و اگه فالوم کنین فالوتون میکنم 🫂✨🌿
پین میکنی؟ :)
ولی این باید ویژه شههه>>>
شده
عه:::
منه پایه هشتممم🥲🥲🥲