
میخواهید آگاهی خود را درباره اینکه قوز قرنیه چیست بالا ببرید؟پس این پست را تا انتها ببینید!
قوز قرنیه چیست؟ همان طور که از نام این بیماری مشخص است، قوز قرنیه یا کراتوکونوس از جمله بیماری های مربوط به قرنیه چشم بوده که معمولا در دوران نوجوانی و یا در دهه سوم زندگی ایجاد می شود. افرادی که به بیماری قوز قرنیه مبتلا هستند، قرنیه شان نازک شده و معمولا تغییر شکل می دهد. این مشکل می تواند در یک یا هر دو چشم بیمار ایجاد شود. ولی به طور متوسط هر دو چشم درگیر این بیماری می شوند. البته شدت و میزان رشد بیماری در هر دو چشم یکسان نیست. معمولا برآمدگی و تغییر شکل قرنیه به شکل مخروطی شکل است و از حالت کروی و گرد خود خارج می شود.
در افرادی که مبتلا به این بیماری هستند، انکسار و شکست نور هنگام ورود به چشم دچار مشکل شده و در نهایت باعث اختلال در بینایی فرد می شود. معمولا بروز این بیماری در افرادی که سابقه چنین بیماری را در خانواده شان دارد، بیشتر دیده می شود. قطعا تشخیص زود هنگام این بیماری می تواند از پیشرفت آن جلوگیری کرده و فرد در سنین ابتدایی درگیر شدن به این بیماری درمان شود.
علت بیماری قوز قرنیه چیست؟ بیماری قوز قرنیه به عنوان یک بیماری با منشا نامشخص شناخته میشود و بصورت دقیق علت خاصی برای آن مطرح نشده است. با این وجود ریشههای ارثی در این مورد نیز وجود دارد. در واقع چیزی در حدود 10 درصد مواقع این بیماری را در سایر اعضای خانواده و فامیل میتوان مشاهده نمود. نکتهای که باید به آن دقت کرد این میباشد که درست است که مالش چشم علت ابتلا به این بیماری نیست اما پیشرفت آن را تسریع میکند. از همین رو به جهت جلوگیری از پیشرفت قوز قزنیه به بیماران توصیه اکید میشود که از مالش چشمان پرهیز نمایند.
علائم قوز قرنیه: شدت بیماری در بروز علائم و نوع آنها بسیار اثرگذار میباشد. در نوع خفیف، گاهی هیچگونه علامت خاصی بروز پیدا نمیکند و فقط میتوان آن را از طریق بررسی دقیق نقشه توپوگرافی قرنیه چشم تشخیص داد. در اغلب موارد بیماران با عیوب انکساری، آستیگماتیسم و همچنین نزدیک بینی مواجه هستند و این مسئله را میتوان با استفاده از عینک اصلاح کرد و به میزان قابل توجهی بهبود بخشید، ولی باید توجه داشت که از این طریق نمیتوان آن را بطور کامل برطرف کرد. هرچه میزان پیشرفت بیماری بیشتر باشد، علائم آن نیز به شکل شديدتری بروز پیدا میکند. در این موارد حتی استفاده از عينک هم نمیتواند بینایی را اصلاح کند و دیگر نیازی به گرفتن نقشه توپوگرافی قرنيه وجود ندارد. در این حالت با یک معاينه معمولي هم میتوان قوز قرنیه را تشخیص داد.
اگر پسندیدی، لایک کن و به سازنده انرژی بده!
مثل همیشه عالی بود 💫