
.................

به ساعتهایی از روز و یا شب که مصرف برق به بیشترین میزان خود میرسد ساعات اوج مصرف برق (پیک مصرف) گفته میشود.به عبارت دیگر به ساعتهایی از روز و یا شب که مصرف برق به بیشترین میزان خود میرسد ساعات اوج مصرف برق (پیک مصرف ) گفته میشود.لازم به ذکر است مشکلات مرتبط با ساعات پیک مصرف، عموما در شبها با افزودن چراغهای روشنایی و در تابستان، هنگام استفاده وسایل سرمایشی در کنار وسایل و چراغهای روشنایی دو چندان میشود.لازم به ذکر است عمده پیک باز مصرف مربوط به استفاده بخش خانگی از برق است.در ساعات اوج مصرف برق که در اواخر روز است، وسایل روشنایی نیز به جمع مصرفکنندگان برق میپیوندد، این در حالی است که مصرفکنندگان ثابتی نظیر یخچال و فریزر و … از قبل در مدار بودهاند. در این صورت است که مصرف انرژی الکتریکی به حداکثر میزان خود میرسد و اصطلاحاً به آن پیک مصرف برق میگوئیم.

پیک مصرف برق در فصلهای مختلف سال و با توجه به مدت روشنایی روزانه و درجه هوا متفاوت است که در ساعات پیک برق مصرف برق گران تر از سایر اوقات حساب میشود.برای تأمین نیروی برق مورد نیاز در ساعات پیک (اوج مصرف برق) نیاز به سرمایهگذاریهای کلان برای احداث نیروگاههای جدید است که تنها چند ساعت در شبانهروز به تولید برق بپردازند. بنابراین برق تولید شده توسط این نیروگاهها بسیار گران تمام میشود به همین خاطر در دنیا به سمت مدیریت مصرف برق در ساعات پیک می روند.

مصرف مشترکین خانگی با افزایش تعداد مشترکین و لوازم الکتریکی روزانه در حال افزایش بوده و سهم قابل توجهی از مصرف برق را به خود اختصاص داده است. به طور معمول متوسط مصرف سرانه در کل کشور حدود ۲۹۰۰ کیلووات تخمین زده میشود. اهمیت این مسئله زمانی دو چندان میشود که بدانیم متوسط مصرف جهانی حدود ۱۰۰۰ کیلو وات و در نتیجه متوسط مصرف سرانه خانگی نسبت به متوسط مصرف جهانی سه برابر است؛ بنابراین انتظار کاهش مصرف برق بالایی را میتوان در بخش خانگی انتظار داشت. در ادامه راههایی را برای مدیریت مصرف برق شرح خواهیم داد

۱ .استفاده از لامپهای کم مصرف 2 .باز و بسته نکردن متناوب درب یخچال و قرار ندادن اجسام داغ درون آن 3 .خاموش کردن لامپهای اضافی 4 .عدم استفاده از ماشین لباس شویی، ظرفشویی، جاروبرقی و اتو در ساعات اوج مصرف5 .استفاده از وسایل برقی با مصرف انرژی A, B.لازم به ذکر می باشد بهتر است در ساعات اوج مصرف از لوازم برقی پرمصرف مانند:اتو ، جاروبرقی، ماشین لباسشویی و … استفاده نکنیم،چرا که علاوه بر اینکه هزینه ی بیشتری پرداخت می کنیم، باعثِ افزایش احتمال قطع برق در شبکه می شویم.درحالیکه میتوانیم با استفاده از لوازم برقی پرمصرف در ساعات غیر اوجِ مصرف(۱۱شب تا ۶ صبح)، علاوه بر کاهشِ مصرفِ برق ،درواقع هزینهی برقِ مصرفی خانوار را نیز کاهش می دهیم.
اگر پسندیدی، لایک کن و به سازنده انرژی بده!
اگه ۶۴۰ تایی شیم پست جدید فکت های باور نکردنی میذارم