10 اسلاید صحیح/غلط توسط: Eclips انتشار: 2 سال پیش 51 مرتبه مشاهده شده گزارش ذخیره در مورد علاقه ها افزودن به لیست
سیانوباکتری: ۳٫۵ میلیارد سال،اگر در وهله اول بخواهیم از کسی یا چیزی برای وجود اکسیژن در زمین تشکر کنیم، آن چیز سیانوباکتریها (Cyanobacteria) خواهند بود. این باکتریها که گاهی با عنوان جلبکهای سبز-آبی شناخته میشوند، به طور یک جانبه شیمی کره زمین را تغییر داده و امکان زندگی در آن را برای ما فراهم کردند. سیانوباکتریها اولینبار برای کسب انرژی فتوسنتز کرده و شروع به آزادسازی اکسیژن به عنوان یک محصول زائد به اتمسفر زمین کردند. با گذشت زمان و با بیشتر شدن جمعیت این تولیدکنندگان کوچک در اقیانوسهای جهان، یک رخداد فاجعهآمیز به نام رویداد بزرگ اکسیژنی (Great Oxygenation Event) در حدود ۲٫۱ میلیارد سال پیش اتفاق افتاد که باعث انقراض تقریبی کل حیات بیهوازی شد.
اسفنجها: ۷۶۰ میلیون سال،اگر به ۷۶۰ میلیون سال پیش بروید در دریاها انواع اسفنجها (Sponges) وجود دارند. بیش از یک میلیارد سال طول کشید تا اسفنجها از باکتریها تکامل پیدا کنند، مرحله بعدی تکاملی که شواهد فسیلی آن به وفور یافت میشود. با وجود اینکه امروزه بیش از ۵۰۰۰ گونه اسفنج وجود دارد که شبیه به گیاهان است، اما آنها در واقع جزئی از شاخه حیوانات هستند
قدیمیترین اسفنجی که تاکنون پیدا شده، اوتاویا انتیکا (Otavia antiqua) است که در نامیبیا کشف شده و قدمت آن ۷۶۰ میلیون سال است. فسیلهای کشف شده به اندازه دانه ماسه هستند و صدها میلیون سال پیش بسیار فراوان بودند. اندازه کوچک آنها میتواند نشانگر این باشد که این اسفنجها اولین جانوران چندسلولی بوده و اجداد تمام جانوران امروزی به حساب میآیند.
قبل
عروس دریایی: ۵۰۵ میلیون سال،تا ۵۵۰ میلیون سال پیش زندگی به نوعی روی خوش خود را به جانوران نشان میداد. در خشکیهای زمین حیات وجود نداشت و اقیانوسها برای ماهیهای امروزی غیرقابل زندگی بود. یک میکروب چسبنده وجود داشت که در کف دریاها ساکن بود. بعضی از موجودات که عمدتاً ثابت بوده و به بالشهای مسطح شباهت داشتند گاهی اوقات روی این فرش لجن چرخیده و از این میکروبها تغذیه میکردند، اما بعدها اتفاقی افتاد.
خرچنگ نعل اسبی: ۴۴۵ میلیون سال،خرچنگ نعل اسبی (Horseshoe Crab) یکی از نامزدهای آشکار این لیست است و به عنوان شاخصترین فسیل زنده شناخته میشود. اما برخلاف نام آنها این موجودات دریایی واقعاً خرچنگ نیستند، نزدیکترین خویشاوندان آنها در واقع تنندگان (Arachnids) یعنی عنکبوتها و عقربها هستند.
مانند همه گونههای دیگر این لیست، تکامل طبیعی این موجودات را نیز فراموش یا از قلم نیانداخته و آنها نیز دستخوش تغییراتی شدهاند. اما تفاوت خرچنگهای نعل اسبی با سایر گونههای تکامل یافته این است که این جانداران نسبت به اجدادشان تغییرات کمی داشتهاند. این امر با تغییرات نسبتاً ناچیزی در محیط امکانپذیر شد که آنها را میلیونها سال به همان شکل حفظ کرده است. مثلاً خرچنگهای نعل اسبی ۴۴۵ میلیون سال پیش دارای اندامهای تحتانی بودند که به دو بخش تقسیم میشد، در حالی که نمونههای امروزی تنها یک بخش دارند.
کوسه چیندار: ۴۵۰ میلیون سال،این موجود به همان اندازه که ترسناک است گریزان نیز است. یک هیولای واقعی از اعماق، کوسههای چیندار (The Frilled shark) در بخش میانی اقیانوس ساکن هستند ولی در مناطق ساحلی سراسر جهان نیز مشاهده شدهاند. این کوسه نخستین بار در سال ۱۸۸۱ هنگامی که دو عدد از آنها در خلیج توکیو توسط ماهیگیران شکار شدند، از نظر علمی توصیف شد. کوسه چیندار ممکن است همان مار دریایی اسطورهای و مشهوری باشد که در گذشته توسط دریانوردان سراسر جهان مشاهده میشد.
نئولکتا: ۴۰۰ میلیون سال،تا سال ۱۹۶۹ قارچها به عنوان گیاهان طبقه بندی میشدند که منطقی به نظر میرسید. اگرچه کمی متفاوت به نظر میرسند اما آنها ساقه و ریشه دارند و مانند هر گیاه دیگری به زمین وصل میشوند یا روی تنه درخت رشد میکنند. اما پس از آن معلوم شد که قارچها گیاه نیستند و در حقیقت ارتباط تنگاتنگی با حیوانات دارند. به همین دلیل شاخه جداگانهای از جانداران زمین هستند.
با این تفاسیر مشخص میشود که قارچها در واقع اولین ارگانیسمهایی بودند که ۵۰۰ تا ۴۵۰ میلیون سال پیش از اقیانوس بیرون آمده و خشکیهای زمین را به خانه دائمی خود تبدیل کردند. فسیل تورتوتوبوس (Tortotubus) با قدمت ۴۴۰ میلیون سال جزو اولین قارچهایی است که در خشکیها ساکن شد. آنچه این قارچهای کوچک انجام دادند این بود که راه را برای سایر اشکال زندگی هموار کردند تا از دریا به خشکی بخزند. اما چگونه؟ در آن زمان هیچ ماده مغذی یا خاکی که از حیات پشتیبانی کند در خشکیها وجود نداشت، فقط صخرههای خشک بود. تورتوتوبوس با وارد کردن نیتروژن و اکسیژن به خاکهای اولیه شرایط لازم برای حیات در خشکی را فراهم کرد.
کولاکانت: ۳۶۰ میلیون سال،تا چندی پیش اعتقاد بر این بود که کولاکانت (Coelacanth) گونهای از ماهیان بدوی منقرض شده است، یکی از پیشروان نخستین دوزیستان که از دریا به خشکی آمدند. قدیمیترین فسیلی که تاکنون از این ماهی پیدا شده مربوط به ۳۶۰ میلیون سال پیش است، در حالی که جدیدترین فسیل آنها حدود ۸۰ میلیون سال سن دارد. پس دانشمندان فرض کردند که این ماهی هم زمان با انقراض دایناسورها در ۶۵ میلیون سال پیش منقرض شده است.
اما در سال ۱۹۳۸ وقتی یک نمونه زنده کولاکانت در سواحل آفریقای جنوبی صید شد، این فرضیه به طور کامل رد شد. لاتیمریا کالومنی (Latimeria chalumnae) تنها یکی از دو گونه شناخته شده کولاکانت است که امروزه وجود دارد و به همراه گونه دیگر در آبهای اندونزی زندگی میکند. براساس شواهد فسیلی در گذشته و اوج دوران کولاکانتها، ۹۰ گونه
جینکو بیلوبا: ۲۷۰ میلیون سال،هنگامی که صحبت از گیاهان میشود، درخت جینکو بیلوبا (Ginkgo biloba) یکی از قدیمیترین گونههای درختان امروزی است. نزدیکترین خویشاوندان آنها سیکادها (Cycads) بوده و هر دو از بازدانگان (Gymnosperms) هستند. از طرف دیگر سرخسها حداقل ۳۶۰ میلیون سال است که وجود دارند، اما گونههای امروزی تا ۱۴۵ میلیون سال پیش و در اوایل دوره کرتاسه ظاهر نشده بودند. از سوی دیگر جینکوها، سیکادها و مخروطها در حدود ۲۷۰ میلیون سال پیش در دوره پرمین ظاهر شدند و جینکو بیشترین شباهت را به اجداد خود داشته و آخرین گونه زنده از کلاس خود بود. به عنوان مثال دایناسورهای ابتدایی در دوره تریاس در حدود ۲۳۰ میلیون سال پیش از خزندگان به وجود آمدند، که در آن زمان از حضور درختان جینکو در خشکیهای زمین ۴۰ میلیون سال میگذشت.
پلاتیپوس: ۱۲۲ میلیون سال،بدون شک پلاتیپوس (Platypus) یکی از عجیب ترین موجودات کره زمین است. این امر به این دلیل است که پلاتیپوس ترکیبی از پستانداران، پرندگان و خزندگان است که همگی با هم این حیوان عجیب را به وجود آوردهاند. برای شروع، پلاتیپوس به عنوان یک پستاندار طبقه بندی میشود. کلمه پستاندار از غدد پستانی نشات میگیرد که وظیفه تولید شیر را برای فرزندان به عهده دارند. پلاتیپوس قطعاً در این گروه قرار میگیرد، اما برخلاف اکثر پستانداران این جانور تخمگذار است. این نوع پستانداران تخمگذار با نام مونوترمها (Monotremes) شناخته میشوند و فقط پنج گونه از این نوع پستانداران وجود دارد: پلاتیپوس و چهار گونه از آنتیترهای خاردار (Spiny Anteaters)، که همگی در استرالیا و گینه نو زندگی میکنند.
مارشلیس هیوریکا: ۱۲۰ میلیون سال،مارشلیس هیوریکا (Martialis heureka) یکی از قدیمیترین مورچههایی است که انسان میشناسد، حتی اگر در سال ۲۰۰۳ در جنگلهای آمازون در نزدیکی مانائوس برزیل کشف شده باشند. از نظر ژنتیکی مارشلیس هیوریکا یکی از ۱۲۰۰۰ گونه مورچهها است که به تنهایی به زیر خانواده مارشلینای (Martialinae) تعلق دارند. به همین دلیل دانشمندان توانستند نتیجهگیری کنند که همه مورچهها از گونههای ماقبل تاریخ موجودات شبه زنبور تکامل یافته اند. این واقعیت که یک گونه منفرد میتواند درباره کل خانواده حیوانات چیزهای زیادی بگوید، گواه بر این است که اطلاعات ما درباره حیات و تنوع آن در این سیاره بسیار کم است. این پیر کهنسال برخلاف سایر پسر عموهای مورچهای خود ویژگیهای خاصی دارد، چیزی که باعث شده نام مارشلیس (مریخی) و همچنین heureka epithet به معنی کشف شگفت آور، بر آن گذاشته شود.
10 اسلاید
1
نتیجه
مجموع امتیاز شما
امتیاز
تعداد پاسخ صحیح
تعداد پاسخ غلط
درصد صحیح
شما به درصد سوالات پاسخ درست دادید
اگر پسندیدی، لایک کن و به سازنده انرژی بده!
7 لایک
نظرات بازدیدکنندگان (1)