

1.پاستیل های بنفش پاستیلهای بنفش نوشتهی کاترین اپلگیت سال ۲۰۱۵ منتشر شد و توانست نظر مخاطبان زیادی را به خود جلب کند. این داستان از زبان پسربچهی کلاس پنجمیای به نام جکسون نوشته شده است و لحن گیرا و جذابی دارد انگار که واقعاً دارید با یک نوجوان کمی عصبی صحبت میکنید. داستان کتاب، داستان روزهایی از زندگی خانوادهی این پسربچه است که شرایط اقتصادی بسیار سختی را میگذرانند و باید چالشهای زیادی را مدیریت کنند، او این روزها سخت را با لحنی که کمی طنز هم در آن نهفته است برای خواننده به تصویر میکشد. در طول داستان، قوهی تخیل جکسون به او یک دوست خیالیِ عاشق پاستیلهای بنفش میدهد، دوستی به نام کرنشا که به نظر میرسد میتواند اوضاع را کمی بهتر کند. مترجم این کتاب آناهیتا حضرتی است و توانسته است بهخوبی پیام کاترین اپلگیت را به بچههای ایرانی برساند. آنچه این کتاب روی آن تاکید دارد، روش برخورد با ناملایمات زندگی و پذیرش آنها با آرامش و خوشبینی است. پاستیلهای بنفش یکی از پرفروشترین کتابهای انتشارات پرتقال در این سالهاست.

2.یک شب فاصله یک داستان معمولی نیست. داستانی اجتماعی بر بستر واقعیت تلخی است که در جهان ما رخداده است. نویسندهی این کتاب، جنیفر ای نیلسن یکی از نویسندگان مشهور امریکایی است که بسیاری از کتابهایش در فهرست پرفروشترینهای نیویورکتایمز قرار گرفتهاند. ماجرای کتاب یک شب فاصله، ماجرای دختری به نام گرتا است که در دههی پنجاه قرن بیستم، یعنی دوران جنگ سرد به دنیا آمده و کشیده شدن دیوار برلین و تقسیم شدن آن به برلین شرقی و غربی را در کودکی میبیند. پدر و برادر او پشت دیوار میمانند و خانوادهاش به دوپاره تقسیم میشود. گرتا سالها بعد همراه یکی از دوستانش تلاش کرد تا از دیوار رد شود و خانوادهاش را به هم برساند. جنیفر ای نیلسون جریان عبور او از دیوار برلین را هم با یک ماجرای واقعی پیوند داده و توانسته تصویری درخشان در ذهن مخاطب به جا بگذارد. تصویری که با خانواده دوستی، شهامت و بسیاری از ارزشهای انسانی دیگر رنگ و بو پیدا کرده است. هرچند این کتاب برای نوجوانان نوشته شده است اما بزرگسالان هم میتوانند از آن لذت ببرند.

3.سفر های گالیور کتاب سفرهای گالیور اثر جاناتان سوئیفت است. جاناتان سویفت، طنزنویس، شاعر و نویسندهی ایرلندی است. او وقتی سفرهای گالیور را نوشت، از ترس واکنشهای مردم به خصوص شخصیتهای سیاسی نامش را به عنوان نویسنده روی جلد کتاب نیاورد. سویفت زمانی که منشی یک شخصیت سیاسی بود، شروع به نوشتن مطالب طنزآمیز و طعنهآلود کرد که با استقبال خوبی مواجه شد. رمان مشهور سفرهای گالیور سفرنامهای خیالی است که از زبان یک ناخدای خیالی به نام لموئل گالیور به زبان هزل و هجو بیان میشود. کتاب در چهار بخش نوشته شده است و هر بخش از داستان، یک سفر هیجانانگیز گالیور را بیان میکند. گالیور زندگی مرفهای داشت اما میخواست دنیا را بگردد و عاشق ماجراجویی بود، پس زندگی عادیاش را رها کرد و به دنبال تجربیات جدید به دریا رفت. معروفترین بخش از سفرهای گالیور، سفر به لیلیپوت است؛ در این داستان در اثر طوفانی شدید، کشتی گالیور غرق میشود و به جزیرهای میرسد که مردم ساکن آن جزیره، آدم کوچولوهای ۱۵ سانتی هستند که داستانهای جدیدی را برای گالیور رقم میزنند. در بخشی از کتاب سفرهای گالیور میخوانیم: در روز بیست و ششم ماه مارس ۱۷۰۳، دوباره به راه افتادیم. بعد از اینکه از راه دریایی ماداگاسکار گذشتیم، دوباره گرفتار توفان شدیدی شدیم. اینبار کاپیتان با تجربهی بیشتری کشتی را هدایت کرد و کشتی حتی یک خراش هم برنداشت. فقط دستگاههای اندازهگیری خراب شدند که آنها را همانطور رها کردند. به این ترتیب، دیگر نمیتوانستیم بفهمیم کجا هستیم. از همه نگرانکنندهتر این بود که ذخیرهی آب آشامیدنی ما مرتب کم میشد.

4.دور دنیا در 80 روز دور دنیا در هشتاد روز، رمانی است به قلم ژول ورن، نویسندهی معروف فرانسوی که داستانی ماجراجویانه دارد. این کتاب اولینبار در سال ۱۸۷۳ به چاپ رسید. از این رمان، فیلمی کمدی و ماجراجویانه و کارتونی دیدنی هم ساخته شده است. در این داستان جنتلمن انگلیسی با دوستان خود شرط میبندد که طی هشتاد روز دور دنیا را بپیماید، به این ترتیب عازم سفری پرماجرا و هیجانانگیز میشود. اتفاقات جالبی که در این سفر دور و دراز برای او و همراهانش میافتد، با چاشنی طنز و خنده و شوخی، این اثر را به یکی از پرمخاطبترین آثار ادبیات جهان تبدیل کرده است. ژول گابریل ورن، متولد ۸ فوریه ۱۸۲۸ و درگذشتهی ۲۴ مارس ۱۹۰نویسنده، شاعر و نمایشنامهنویس فرانسوی بود که بیشتر شهرتش را مدیون نگارش کتابهای ماجراییاش است که دنیای داستانهای علمی و تخیلی را دگرگون کرد. ژول ورن پس از آگاتا کریستی، پر ترجمهترین آثار ادبی را در دنیا داشته است. در بخشی از کتاب میخوانیم: در سال ۱۸۷۲، در شھر لندن آقای فیلیس فاگ یکی از اعضای (کلوپ ریفورم) در خیابان (ساویل رو)، زندگی میکرد. کسی به درستی او را نمیشناخت، چرا که او ھرگز در مورد خویش چیزی نمیگفت. ولی قدر مسلم او یک انگلیسی بود، یک انگلیسی اصیل و خوش سیما. او ھرگز در بانک و فروشگاهھای شھر دیده نشده بود. در دنیای دریانوردان و ملاحان بیگانه بود. تاجر و بازرگان نبود. کشاورز نبود، دانشمند نبود. نویسنده نبود، و گویا شغل و پیشهای نداشت. تنھا چیزی که مردم شھر از او میدانستند این بود که او یکی از اعضای کلوپ ریفرورم است. آیا فیلیس فاگ ثروتمند بود؟ بله، مسلما. اما کسی نمیدانست که او این ثروت را از کجا به دست آورده است.

5.بینوایان بینوایان، یک رمان تاریخی فرانسوی نوشتهی ویکتور هوگو است که اولینبار در سال ۱۸۶۲ منتشر شد و بهعنوان یکی از بزرگترین رمانهای قرن نوزدهم شناخته میشود. رمان از آغاز شورش ژوئن در پاریس سال ۱۸۱۵ تا به ثمر رسیدن آن در سال ۱۸۳۲، زندگی شخصیتهای مختلف، به ویژه زندانی آزاد شدهای به نام ژان والژان را روایت میکند. بینوایان از طریق فیلم، برنامههای تلویزیونی و تئاتر به اقبال عمومی فراوان دست یافت. ژان والژان، به خاطر دزدیدن یک قرص نان، نوزده سال را در زندان بوده است. وقتی از زندان آزاد میشود به کلیسا میرود و آنجا به دنبال سرپناه میگردد. اما وقتی ظروف نقرهی اسقف را میبیند، توجهش جلب میشود و آنها را برمیدارد. پلیس او را دستگیر میکند اما اسقف وانمود میکند که ظرفها را خودش به ژان والژان هدیه داده است. همین کار اسقف تاثیر خیلی زیادی روی او میگذارد و باعث تحول درونیاش میشود. مدتها بعد او فانتین را میبیند. زنی فقیر که هیچ پولی برای بزرگ کردن دخترش، کوزت، ندارد و مجبور است او را به خانم و آقای تناردیه بسپرد. تناردیهها از کوزت بیگاری میکشند و از او سواستفاده میکنند. ژان والژان تلاشهای بسیاری میکند تا کوزت را پیدا کند و برای فانتین نیز پول و سرپناه و آرامشی بیابد. در بخشی از کتاب بینوایان میخوانیم: در ساعات پایانی روز دوم فرار، پس از سیوشش ساعت گرسنگی و بیخوابی دوباره دستگیر شد و دادگاه او را به سه سال زندان محکوم کرد که هشت سال به درازا کشید، چون ژان والژان بار دیگر در ششمین سال فرار کرد. ولی نگهبانها موقع حضور و غیاب از فرارش باخبر شدند و مردم هم او را زیر تیرک یک کشتی در ساحل دیدند. او در برابر نگهبانهای زندان مقاومت کرد و طبق قانون، به جرم فرار و مقاومت به پنج سال زندان دیگر محکوم شد. ده سال در زندان بود که برای سومینبار اقدام به فرار کرد و اینبار هم دستگیر و به سه سال زندان دیگر محکوم شد. بالاخره پس از نوزده سال در اکتبر سال ۱۸۱۵ از زندان آزاد شد. نوزده سال زندان برای شکستن پنجرهی نانوایی و دزدیدن یک قرص نان.

6.ربه کا ربهکا، رمانی اثر دافنه دوموریه، بانوی نویسنده انگلیسی است، که در ۱۹۳۸ منتشر شد. بسیاری این اثر را که از «جین ایر» تأثیر گرفته است، بهترین اثر او میدانند. دافنه دو موریه، متولد ۱۹۰۷ در لندن با خانوادهای هنرمند، رماننویس و نمایشنامهنویس معروف بریتانیایی است که بیشتر شهرتش را مدیون رمان ربهکا (۱۹۳۸) است. پدرش سرجرالد دوموریه بازیگردانی مشهور و فرزند جورج دوموریه کاریکاتوریست نامی بریتانیا بود. داستان این رمان در مونته کارلو و با خواستگاری غیرمنتظرهی مردی جذاب و بیپروا به اسم ماکسیم دو وینتر از قهرمان زن کتاب آغاز میشود. این دختر که در کودکی یتیم شده و به عنوان یک خدمتکار زندگی میکرده، از شانسی که در خانهاش را زده بسیار خوشحال است و به سختی میتواند این اتفاق را باور کند. زمانی که قدم در ویلای ییلاقی ماکسیم میگذارد، متوجه میشود که همسر سابق شوهرش، همه جا حضور دارد. زن با ورود به این عمارت بزرگ، به شکلی عجیب به درون زندگی همسر اول دو وینتر کشیده میشود؛ زنی زیبا به اسم ربهکا که یادش پس از مرگ، برای لحظهای هم فراموش نشده است. مشهورترین اقتباس این اثر فیلم سینمایی ربهکا با شرکت لارنس اولیویر است که آلفرد هیچکاک آن را به سال۱۹۴۰ میلادی ساخت و برندهی جایزهی اسکار هم شد.
مرسی که به این تست مراجعه کردید امیدوارم از این تست خوشتون اومده باشه این کتابهایی که معرفی میکنم خیلی بینظیرن حالا برو نتیجه چالش داریم
اگر پسندیدی، لایک کن و به سازنده انرژی بده!