
آگورافوبیا (Agoraphobia) ترس از مکان ها یا موقعیت هایی است که افراد نمی توانند از آنها فرار کنند. افراد مبتلا به این نوع از فوبیا ، می ترسند که مبادا در جمع ها اضافی باشند . یا خارج از خانه در موقعیتی به دام افتاده باشند و نتوانند به خانه بازگردند. آنها اغلب از موقعیت های اجتماعی دوری می کنند و سعی می کنند تا جای ممکن ، در خانه خود بمانند. بسیاری از افرادی که به آگروفوبیا مبتلا هستند می ترسند که خارج از خانه و منطقه امن خود ، دچار حملات پانیک شوند. اشخاصی که مشکلات مزمن سلامتی دارند می ترسند در فضاهای عمومی و یا جایی که هیچ کمکی وجود ندارد دچار موقعیت اورژانسی شوند.
فوبیای اجتماعی (Social Anxiety Phobia) اجتماع هراسی یا فوبیای اجتماعی ، به عنوان اختلال اضطراب اجتماعی نیز شناخته می شود. این فوبیا در رابطه با موقعیت های اجتماعی است و می تواند منجر به انزوای فرد شود. این نوع از فوبیا می تواند به شدت پیشرفت کند به حدی که شخصِ دارای این فوبیا ، حتی از سفارش دادن غذا در رستوران و یا پاسخ دادن به تلفن وحشت داشته باشد.
فوبیای عملکرد (Glossophobia) این نوع از فوبیا به حالتی اطلاق می شود که شخص صحبت کننده در مقابل دیگران دچار ترس و اضطراب شود. افرادی که این فوبیا را دارا هستند حتی به هنگام فکر کردن راجع به صحبت در مقابل یک جمعیت به شدت ترسیده و حتی علائم جسمی را نیز از خود نشان می دهند.
آکروفوبیا (Acrophobia) افراد مبتلا به این نوع از کوه ها ، پله ها ، ساختمان های بلند و طبقات به شدت می ترسند.علائم فیزیکی این نوع از فوبیا شامل سرگیجه ، تعریق و یا از دست دادن هوشیاری است.
آوینوفوبیا (Aviophobia) ترس از پرواز کردن با هواپیما و سوار شدن بر هواپیما است.
هِموفوبیا (Hemophobia) ترس از دیدن خون یا آسیب جدی است. فردی که دارای این نوع از فوبیا است به هنگام تماس با خون خود یا شخص دیگر بیهوش می شود.
فوبیای دندان پزشکی (Dentophobia) در این نوع از فوبیا ، فرد از هرگونه اقدامات مربوط به دندان پزشکی هراس دارد و می ترسد. به طور کلی می توان گفت این فوبیا پس داشتن تجربه تلخ و دردناک در دندان پزشکی اتفاق می افتد اما اگر مانع از چکاپ های دوره ای و رسیدگی و درمان دندان ها در زمان مناسب شود ، بسیار آسیب زننده است.
نیکتوفوبیا (Nyctophobia) این مورد برای ترس از شب و یا تارکی است. در هنگام کودکی بسیاری از افراد این ترس را دارند و ممکن است با مرور زمان از بین برود اما اگر در دوران نوجوانی و جوانی همواره همراه فرد باشد ، یک فوبیا به حساب می آید و نیازمند درمان است. ــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــ اسلاید بعد=راهکار درمان
برای درمان انواع فوبیا ، افراد در اولین قدم باید به روانشناس خوب و با تجربه مراجعه کنند. به تشخیص روانشناس ، درمان شما می تواند ترکیبی از جلسات مشاوره ، تمرینات ریلکسیشن ، رفتار درمانی و دارو درمانی باشد. انتخاب نوع روش های رفتار درمانی به تشخیص روانشناس شما بستگی دارد. یکی از انواع روش ها ، قرار گرفتن در محیط ترس به صورت کنترل شده می باشد. برای استفاده از روش دارو درمانی نیز باید در اولین فرصت با روانشناس خود مشورت کنید. به تشخیص ایشان شما برای استفاده از دارو به روانپزشک ارجاع داده می شوید اما تا زمانی که نیاز به دارو به صورت قطعی توسط روانشناس مشخص نشده ، احتیاجی به آن احساس نمی شود.
اگر پسندیدی، لایک کن و به سازنده انرژی بده!
عالیی
هیچ کدوم.من فقط ایکتیو فوبیا رو دارم
همه رو داشتم 😐
من یه کوچولو آکروفوبیا دارم
من از تاریکی، مار، ارتفاع و دلقک به شدت فوبیا دارم 😰
سه تای اول ترس طبیعی هستش
دلقک :/