
امیدوارم خوشتون بیاد:)راستی عیدتون هم مبارک🙂❤️

خلاصه ای از حکومت هخامنشیان و آثار باقیمانده این دوره هخامنشیان، امپراتوری قدرتمندی را از نژاد آریایی در فلات ایران را بنیان نهادند که در جهان، بی رقیب بود. هخامنشیان یکی از سلسلههای باستانی ایران پیش از اسلام و از دودمان پارسها بودند. این سلسله تبار خود را به هخامنش میرسانند و سلسله خود را به اسم او، نامگذاری کردند. اگرچه هخامنشیان پیش از کوروش بزرگ نیز، در انشان و پارس با پادشاهان دیگری اداره میشدند؛ اما بهدلیل شکست مادها توسط کوروش و فتح لیدی و بابل توسط او و تبدیل پادشاهی هخامنشی به یک امپراتوری بزرگ، کوروش بزرگ را موسس سلسله هخامنشی میدانند. پادشاهان معروف هخامنشی اوج قدرت سیاسی هخامنشیان فرهنگ و اعتقادات هخامنشیان جاذبههای گردشگری بهجای مانده از امپراتوری هخامنشی مختصری از تاریخ سلسله هخامنشی هخامنشیان نام سرسلسله دودمان خود، هخامنش، را روی سلسله خود گذاشتند. سلسله هخامنشی از سال ۵۵۰ پیش از میلاد با روی کار آمدن کوروش بزرگ تبدیل به یک شاهنشاهی شد و در سال ۳۳۰ قبل از میلاد توسط اسکندر مقدونی از پای درآمد. سلسله هخامنشی در مدتی کوتاه توانست بخشهایی از یونان و بابل را زیر سلطه خود درآورد و جغرافیای سیاسی خود را توسعه دهد. همزمان با حکومت سلسله هخامنشی، هیچ امپراتوری دیگری در هیچ جای جهان نبود؛ از اینرو شاهنشاهی هخامنشی اولین امپراتوری تاریخ جهان نام گرفته است.بارسها که هسته اصلی دولت هخامنشی را تشکیل میدادند از آریاییهای مهاجر به ایران بودند. نام این قوم در کتیبههای آشور ذکر شده است. آنها بعد از مهاجرت، ابتدا اطراف دریاچه ارومیه ساکن شدند؛ اما بهدلیل تهدیدهایی که از جانب دولت آشور متوجه آنها شد، با ضعیف شدن دولت عیلام، به جنوب غرب ایران رفتند. نام کشور پارسوا برای اولین بار در کتیبههای آشور به چشم میخورد. راولینسن بر این عقیده است که کشور پارسها در این کتیبه آشوری همان اطراف دریاچه ارومیه است که قوم پارس ابتدا در آن ساکن شدند. از کتیبههای آشوری چنین استنباط میشود که پارسها زمانی که در اطراف دریاچه ارومیه بودند، تحت سلطه آشور قرار داشتند و در زمان فرورتیش پادشاه ماد، زیر سلطه ماد درآمدند و در زمان ضعف دولت ماد، در قلمرو سابق عیلام استقلال یافتند. پارسها از اختلاف ماد و آشور و ضعف آنها استفاده کردند و انشان را تصرف کردند. تصرف انشان در زمان چیش پیش روی داد؛ چون کورورش در کتیبههای خود از چیش پیش دوم به نام شاه انشان یاد کرده است. کوروش دوم معروف به کوروش بزرگ، مادها را شکست داد و سلسله هخامنشیان را بنیاد نهاد پس از چیش پیش، قلمرو او میان دو پسرش آریارمنه و آرشامه تقسیم شد. در این زمان، هوخشتره مادی به اوج قدرت خود رسیده بود، ازاینرو قلمرو دولت جدیدالتاسیس هخامنشی باید زیر اطاعت آنها قرار میگرفت. بعد از آن، کمبوجیه اول فرزند کوروش اول، این دو کشور کوچک را به یک کشور تبدیل کرد و پایتخت خود را از انشان به پاسارگاد تغییر داد.

داریوش دوم فوت کرد و پادشاهی به اردشیر دوم رسید. در دوره اردشیر دوم، در مصر و آناتولی شورشهایی به وقوع پیوست و در زمان اردشیر سوم، شورشها فرونشست. بعد از داریوش اول، شروع جنگهای ایران و یونان و شکست ایران در دوره خشایارشاه، سلسله هخامنشی به ضعف گرایید اردشیر سوم به جبار نیز شهرت داشت. او رفتار خوبی با مردم نداشت؛ اما در طول پادشاهی خود، پیروزیهای زودگذری برای هخامنشیان کسب کرد. او فینیقیه را فتح کرد و صیدا را آتش زد و اهالی بابل را به اسارت گرفت. در دوره او فلیپ مقدونی در یونان به قدرت رسید. سرانجام اردشیر سوم بهوسیله یکی از خواجگان دربار خود مسموم شد و به ق•تل رسید. بعد از او پسرش اردشیر چهارم روی کار آمد؛ اما بعد از دو سال، او نیز به قت•ل رسید و داریوش سوم بهجای او نشست.

هخامنشیان نام سرسلسله دودمان خود، هخامنش، را روی سلسله خود گذاشتند. سلسله هخامنشی از سال ۵۵۰ پیش از میلاد با روی کار آمدن کوروش بزرگ تبدیل به یک شاهنشاهی شد و در سال ۳۳۰ قبل از میلاد توسط اسکندر مقدونی از پای درآمد. سلسله هخامنشی در مدتی کوتاه توانست بخشهایی از یونان و بابل را زیر سلطه خود درآورد و جغرافیای سیاسی خود را توسعه دهد. همزمان با حکومت سلسله هخامنشی، هیچ امپراتوری دیگری در هیچ جای جهان نبود؛ از اینرو شاهنشاهی هخامنشی اولین امپراتوری تاریخ جهان نام گرفته است. پارسها که هسته اصلی دولت هخامنشی را تشکیل میدادند از آریاییهای مهاجر به ایران بودند. نام این قوم در کتیبههای آشور ذکر شده است. آنها بعد از مهاجرت، ابتدا اطراف دریاچه ارومیه ساکن شدند؛ اما بهدلیل تهدیدهایی که از جانب دولت آشور متوجه آنها شد، با ضعیف شدن دولت عیلام، به جنوب غرب ایران رفتند. نام کشور پارسوا برای اولین بار در کتیبههای آشور به چشم میخورد. راولینسن بر این عقیده است که کشور پارسها در این کتیبه آشوری همان اطراف دریاچه ارومیه است که قوم پارس ابتدا در آن ساکن شدند. از کتیبههای آشوری چنین استنباط میشود که پارسها زمانی که در اطراف دریاچه ارومیه بودند، تحت سلطه آشور قرار داشتند و در زمان فرورتیش پادشاه ماد، زیر سلطه ماد درآمدند و در زمان ضعف دولت ماد، در قلمرو سابق عیلام استقلال یافتند. پارسها از اختلاف ماد و آشور و ضعف آنها استفاده کردند و انشان را تصرف کردند. تصرف انشان در زمان چیش پیش روی داد؛ چون کورورش در کتیبههای خود از چیش پیش دوم به نام شاه انشان یاد کرده است. در زمان او، ویشتاسب و برادر بزرگ اردشیر در باکتریا، دست به شورش زدند. اردشیر بهسختی این شورشها را فرونشاند. بعد از مرگ او، جنگهای خانگی زیادی برای به دست آوردن تاج و تخت به وقوع پیوست و خشایارشاه دوم بهمدت ۴۵ روز حاکم شد و سپس به دست برادرش سغدیانوس به قتل رسید. سغدیانوس نیز هفت ماه حکومت کرد و به دست داریوش دوم به قتل رسید. با روی کار آمدن داریوش دوم آرامش نسبی در کشور حاکم کند. در زمان او بهدلیل وجود آرامش، سپاهیان جنگی از ورزیدگی و آرایش نظامی دور ماندند. همین امر سبب شد زمان حمله اسکندر، نتوانند با او بجنگند. جنگهای میان آتن و اسپارت که به جنگهای پلوپونزی شهرت دارند، در همین دوره پایان یافتند. داریوش دوم فوت کرد و پادشاهی به اردشیر دوم رسید. در دوره اردشیر دوم، در مصر و آناتولی شورشهایی به وقوع پیوست و در زمان اردشیر سوم، شورشها فرونشست.

اینم چند تا آثار از دوران هخامنشی:)
و اینکه دوران هخامنشی کلی چیزای جالب دیگه ای داره و اینا فقط خلاصه ی نصفشون بودن و اگه هم بخوایم همشونو بگیم چند ماه طول میکشه تا همشونو بگیم🙂❤️
امیدوارم لذت برده باشید🙂❤️✨
اگر پسندیدی، لایک کن و به سازنده انرژی بده!