ممکن است بعد از شنیدن نام پنیر نخل از خودتان بپرسید چطور میشود نخل، پنیر داشته باشد؟ خوب واقعا هم جای تعجب دارد؛ اما باید بدانید که قرار نیست از نخل، پنیر درست کنند! اگر کنجکاو شدید بدانید که پنیر نخل چیست، باید بگوییم که به بخش مرکزی برخی از انواع درختان پالم که مغزی سفیدرنگ است، پنیر نخل میگویند. همین! حالا در ادامه با ما همراه باشید تا درباره ی این پنیر بیشتر بدانیم
پنیر نخل خرما چیست؟ پنیر خرما یا قلب نخل ، ماده سفید رنگی است که از قسمت مرکزی انواع درخت نخل به دست میآید. پنیری که از هر نوع نخل بدست می آید، طعم متفاوتی دارد. پنیر نخل شیرین و خوشمزه است و برخلاف میوه ی خرما طبعی سرد دارد و طبق عقیده ی محلی ها طبع گرم خرما از طبع سرد پنیر خرما نشات میگیرد. پنیر خرما طعمی ملایم، تا حدودی شیرین و کاملا ترد دارد. طعم این میوه احتمالا شما را یاد عطرِ خوشایند پرتقال و مرکبات دیگر میاندازد البته این طعم رابطهی مستقیمی با فصل برداشت و گونه نخل دارد. بهترین گونهی نخل برای برداشت پنیر خرما، نخل کبکاب و بهترین فصل برداشت آن فصل های بهار و زمستان میباشد. این ماده در ایران در زبانهای محلی نامهای مختلفی دارد : در جهرم «کچ» ، در قیر و کارزین «بوکوم» ، در بلوچستان «کوش» یا «کیش» ، در هرمزگان «کور» ، در بوشهر «غاپ» ، در لارستان «خَپ» ، در لامرد «خاف» ، در گراش «پیزگ» ، در زریندشت «پیل» ، و در خوزستان «یمر» ، «یمار» یا «جمار» نامیده میشود. در انگلیسی به آن Heart of palm گفته میشود .
ابتدا به روش تهیه ان بپردازیم : پس از فصل برداشت، درختان جوان چهار تا پنج ساله تا جایی هرس میشوند که هستهی سفیدِ مرکزی آن پیدا شود، سپس این قطعات سفید که در واقع همان پنیر خرما هستند به صورت طولی بریده میشود.
★ نگهداری پنیر نخل : اگر پنیر نخل تازه و جوان را تهیه کردهاید، میتوانید ان را به خوبی در دمای اتاق یا یخچال نگهداری کنید. البته بهتر است پنیر را در درون یک ظرف درب دار قرار دهید تا عوامل محیطی اثری بر آن نگذارند و آسیبی به پنیر نرسد. اگر کنسرو پنیر نخل را خریدید، حتما آن را در جای خشک و خنک قرار دهید. ★ مصرف پنیر نخل : پنیر نخل به روشهای مختلفی مصرف میشود. شما میتوانید آن را به صورت خام مصرف کنید و یا آن را به ظرف سالادتان اضافه کنید تا شاهد طعمی مطبوع باشید. همچنین میتوانید این پنیر خوشمزه را به عنوان مربا نیز استفاده کنید. فقط کافیست آن را کمی در آب بجوشانید تا نرم شود و سپس به آن طعمدهندههای دیگر را اضافه کنید.
۱- حاوی مواد مغذی پنیر نخل، فیبر بالایی دارد و حاوی تعدادی ویتامین و مواد معدنی سالم است. این ماده غذایی، چربی و قند کمی دارد. – یکی از ویتامینهای موجود در پنیر نخل، ویتامین B6 است که برای رشد و تکامل مناسب مغز، اعصاب، پوست و بسیاری از اعضای بدن شما لازم است. – پتاسیم یکی دیگر از مواد موجود در پنیر نخل است که بهعنوان یک الکترولیت عمل میکند و باعث تنظیم فشار خون میشود. – فسفر یکی دیگر از مواد موجود در پنیر نخل، باعث تقویت استخوانها و دندانها میشود. همچنین باعث رشد و ترمیم سلولها و بافتها خواهند شد. – فلز روی هم در این ماده غذایی وجود دارد که به عملکرد سیستم ایمنی، تقسیم سلولی و بهبود زخم کمک خواهد کرد. ۲- حفظ سلامت قلب پنیر نخل دارای ویتامینها و مواد معدنی مختلف از جمله پتاسیم است که نقش مهمی در حفظ سلامت قلب شما ایفا میکند. همچنین با کاهش اثرات مضر سدیم و کاهش تنش در دیواره رگهای خونی، به مدیریت فشار خون بالا کمک کند. ۳-کمک به کاهش وزن پنیر نخل دارای چربی و کالری کمی است بنابراین جایگزینکردن پنیر نخل با اقلام پرکالری شاید بتواند به تلاش شما برای کاهش وزن کمک کند. همچنین مقدار زیاد فیبر و آبی که در پنیر نخل وجود دارد ممکن است احساس سیری را در شما افزایش دهد و همین مسئله باعث میشود کمتر غذا بخورید
۴- منبع غنی انرژی پنیر نخل سرشار از ویتامینهایی است که میتواند به خوبی انرژی مورد نیاز شما را تامین کند. ۵- درمان کم خونی مصرف مداوم پنیر نخل تا مقدار زیادی میتواند اسیدفولیک و آهن مورد نیاز بدنتان را تامین کند و به سلامت خونی شما کمک میکند. ۶- تقویت سلامت استخوانها شما برای تقویت استخوانتان احتیاج به پتاسیم دارید. پنیر نخل با منبع غنیای از پتاسیم، منگنز و همچنین ویتامین سی میتواند بهترین گزینه برای تقویت استخوان شما باشد. تاثیر بسیار مفیدی بر روی تقویت استخوانها به ویژه در کودکان و نوجوانان دارد. ۷- همچنین پنیر خرما برای: ٭درمان حساسیتها ٭حفاظت از دستگاه عصبی ٭درمان مشکلات و اختلالات گوارشی ٭درمان یبوست هم توصیه شده است.
دانشمندان ایرانی بهطور اختصاصی روی پنیر نخل خرما تحقیق کردهاند و آن را مورد بررسی قرار دادهاند. انها برای بررسی خواص پنیر نخل خرما، از چند درخت مختلف خرمای کبکاب ، پنیر نخل تهیه کردند. آن را خشک کردند و بهصورت پودر درآوردند تا روی خواص آن تحقیق و مطالعه انجام دهند. خواص پنیر نخل خرما بدست امده از این تحقیقات : ”منبعی غنی از اسیدهای چرب ضروری “ ”کمک به سلامتی“ ” حاوی اسیدآمینههای مختلف“ ”مناسب برای دیابتیها“ ”بهعنوان یک میانوعده خوب“ نکات کلی : مواد معدنی موجود در نمونهها عمدتا روی، آهن، منيزيم، فسفر، منگنز، کلسيم، پتاسيم و سلنيوم است. از خواص پنیر نخل خرما میتوان به وجود اسیدهای چرب ضروری و مواد معدنی مفید بهویژه روی اشاره کرد که دارای اثرات ضدالتهابیست. دانشمندان پیشنهاد میکنند از خواص پنیر نخل خرما بهعنوان یک ماده مغذی بدون کلسترول در رژیمهای غذایی استفاده شود. از آنجايي كه جذب رودهاي روي در سالمندان كاهش مييابد، ميتوان از خواص پنير نخل خرما بهعنوان يك منبع غذايي حاوي روي استفاده کرد.
حال که با مزایای بالقوه و خواص پنیر نخل خرما آشنا شدید، بد نیست از عوارض احتمالی پنیر نخل هم بدانید. اگر این محصول را بهصورت کنسروشده خریداری میکنید، باید حواستان به مقدار نمک موجود در آن باشد. سدیم بیش از حد در رژیم غذایی میتواند به مشکلاتی مثل فشار خون بالا منجر شود. بنابراین اگر میخواهید از عوارض پنیر نخل و سدیم موجود در آن در امان بمانید، بهتر است هنگام خرید کنسرو، برچسب روی آن را بخوانید. گاهی مصرف کنسروی پنیر خرما علائمی مانند مسمومیت ایجاد میکند که این علائم مربوط به نوروتوکسین تولید شده بر اثر باکتری میباشد. علاوه بر این با اینکه پتاسیم موجود در پنیر نخل به تنظیم فشارخون کمک میکند اما مصرف بیش از اندازهی آن باعث افزایش فشارخون میشود. •احتمال ایجاد آلرژی •مشکلات گوارشی در صورت مصرف بیش از حد •افزایش وزن •مسمومیت در صورت مصرف نخلهای آلوده •مضر بودن برای افراد دیابتی •تداخل با داروها •از بین رفتن درخت نخل همگی مواردی هستند که در صورت استفاده غیر اصولی از پنیر خرما میتوانند سلامت شما را تهدید کنند.
اگر پسندیدی، لایک کن و به سازنده انرژی بده!
میگن خیلی خوشمزس ولی به خاطرش یه درتت جوان و زنده رو میبرن😭😭😭
عالییییی بود🌹
خسته نباشی💫🎀
عالی
ممنونممم✨
عالی بوددددد❤
مرسییی✨
❤