
میدونم که همتون اسم واسابی رو شنیدید ولی واسابی واقعا چیه؟
ابتدا این گیاه چندساله فقط در رودخانه های سرد و کوههای ژاپن رشد میکرد تا زمانی که کشت آن در کالیفرنیا و نیوزیلند آغاز شد. بوی تند واسابی،باعث سوزش بینی میشود. در خارج از ژاپن،واسابی به ندرت به صورت تازه وجود دارد و به طور معمول و به صورت خمیر در تیوب یا به صورت پودر در قوطی فروخته میشود.
به دلیل قسمت گزاف واسابی،میتوانید ترب کوهی تند را با خردل و رنگ غذای سبز مخلوط و استفاده کنید.قسمت خمیر واسابی اصل،تقریبا دوبرابر قیمت تقلبی آن است و تاریخ مصرف کوتاهتری دارد.تیوپ های خمیر واسابی تاثیر و قدرت خود را سریع تر از واسابی پودر شده از دست میدهند.
واسابی در معرض حرارت طعم خود را از دست میدهد.بنابراین آن را معمولا به همراه غذاهای سرد سرو میکنند یا در هنگام سرو به غذاها اضافه میکنند. در ژاپن واسابی به همراه غذاهای حاوی ماهی هام سرو میشود زیرا خاصیت ضدعفونی کنندگی دارد و مانع از مسمومیت میشود؛به طور مثال همیشه در کنار بشقاب های ساشیمی و سوشی،مقدار کمی واسابی پودر شده یا خمیر واسابی وجود دارد.
مخلوط واسابی و سس سویا،سس واسابی متفاوت و خوشمزه ای به وجود میآورد.از واسابی برای طعم دار کردن کره جهت سرخ کردن استیک و تند کردن چاشنی های لازم جهت مزه دار کردن غذاها استفاده میشود. پودر واسابی را با آب مخلوط کرده و بگذارید به مدت تقریبی 10 دقیقه بماند تا رایحه و طعم آن بیشتر شود و به غذا نفوذ کند.
استفاده به عنوان خوراک در ۱۴۰۰۰ قبل از میلاد شواهد باستان شناسی نشان می دهد که ژاپنی های باستان از ۱۴۰۰۰ سال قبل از میلاد مسیح واسابی می خوردند. این گیاه اولین بار در سال های اولیه دوره ادو در ژاپن کشت شد. قبیله توکوگاوا اولین کسانی بودند که واسابی را پرورش دادند و تاج خانواده آنها از ۳ برگ گیاه واسابی تشکیل شده است. تصور می شود که اولین بار در اوایل دهه ۱۸۰۰ در کنار سوشی در دوره بونسی دوره ادو مورد استفاده قرار گرفت
واسابی گیاهی علفی است بسیاری واسابی را مانند زنجبیل یک ریشه می دانند، اما این گیاه علفی است و اشتراکات بیشتری با کلم دارد! این گیاه، بخشی از خانواده براسیکا است که شامل کلم، ترب کوهی و خردل می شود. ساقه این گیاه حاوی طعم تند است که واسابی از آن ساخته شده است.
نحوه کاشت و رشد خاص گیاه واسابی این گیاه برای رشد به شرایط عالی و آب و هوای منحصر به فرد نیاز دارد. واسابی به طور طبیعی در ژاپن در دره های رودخانه با نور مستقیم خورشید، به میزان بسیار کم رشد می کند. ریشه های واسابی باید بتواند به آب جاری در زیر زمین برسد. این گیاه تنها در حدود ۴۲۶۵-۸۲۰۲ فوت (۱۳۰۰ تا ۲۵۰۰ متر) بالاتر از سطح دریا رشد خواهد کرد. اگر دما به کمتر از ۸ درجه سانتیگراد یا بالاتر از ۲۰ درجه سانتیگراد برسد، زندگی گیاه واسابی دچار مشکل خواهد شد و از بین می رود. واسابی به دلیل نیاز به محیط و آب و هوای خاص یکی از سخت ترین گیاهان دنیا برای رشد است. به همین دلیل، این سبزی، بسیار گران قیمت است.
ساقه رایج ترین قسمت برای خوردن است از واسابی بیشتر برای جلوگیری از مسمومیت غذایی استفاده می شود. گمان می رود که واسابی به دلیل خواص ضد باکتریایی آن برای همراهی با سوشی استفاده می شده است. گیاه واسابی حاوی ماده شیمیایی به نام آلیل ایزوتیوسیانات است که به عنوان حشره کش استفاده می شود. بسیاری از ماهی ها حامل انگل هستند و واسابی در کنار سوشی و ساشیمی خورده می شد تا هر گونه باکتری روی ماهی را از بین ببرد. این بدان معناست که شانس مسمومیت غذایی پس از خوردن ماهی خام کاهش می یابد
ارزش واسابی اندازه طلاست! برای تهیه یک کیلوگرم واسابی باید مبلغی حدود 250 دلار پرداخت کند. این سبزی در درجه اول به دلیل دشواری رشد آن گران ترین سبزی در سطح جهان محسوب می شود. وجود رنده های مخصوص واسابی اکثر مردم در خانه خود رنده پنیر یا شاید رنده ادویه دارند، اما آیا در مورد رنده واسابی چیزی شنیده اید؟ استفاده از رنده مخصوص واسابی هنگام ایجاد خمیر پیشنهاد می شود، زیرا باعث تجزیه گیاه واسابی می شود. رنده واسابی را اروشیگان می گویند. هنگامی که با حرکت واسابی در یک حرکت دایره ای استفاده می شود، این رنده خاص خمیر خوبی ایجاد می کند.
از دست دادن طعم واسابی تازه پس از رنده شدن در کمتر از 15 دقیقه واسابی وقتی رنده می شود تمام طعم خود را آزاد می کند، اما این حالت باقی نمی ماند. هنگامی که واسابی رنده می شود، دیواره های سلولی داخل ریزوم شکسته می شوند. شکستن سلول ها باعث ایجاد یک واکنش شیمیایی بین آنزیم های میروزیناز و گلوکوزینولات ها می شود. بر همین اساس در برخی از رستوران های گران قیمت، همزمان با سفارش سوشی، رب واسابی را با سفارش مشتری آماده میکنند.
واسابی بسیار مغذی است ممکن است واسابی را به عنوان سبزی خاصی تصور نکنید، اما حاوی چندین مزیت تغذیه ای عالی است. واسابی تازه حاوی ویتامین B6، کلسیم، منیزیم، پتاسیم و منگنز است. کلسترول و سدیم آن بسیار کم است و یک منبع عالی فیبر و ویتامین C است. بیشتر واسابی ها خارج از ژاپن، واسابی های تقلیدی هستند. از آنجایی که واسابی یکی از گرانترین گیاهان در جهان است، محصولات تقلبی زیادی به عنوان واسابی عرضه می شوند. بسیاری از واسابی های خریداری شده در سوپرمارکت ها، حاوی مواد دیگری هستند که ظاهر و طعم مشابه واسابی دارند. اقلامی مانند ترب کوهی و خردل اغلب جایگزین ارزانی برای طعم های تند هستند.
هر ۱۰۰ گرم واسابی دارای، ۱۰۹ کالری، ۲۴ گرم کربوهیدرات، ۵ گرم پروتئین، ۰,۶ گرم چربی، ۲۴ گرم فیبر، ویتامین A، ویتامین C، فولات، نیاسین، ریبوفلاوین، کلسیم، مس، آهن، منیزیم، منگنز، فسفر، زینک و ... است تحقیقات اخیر نشان داده اند که نه تنها ریشه واسابی، بلکه برگ های آن خاصیت درمانی و دارویی دارند و می توانند با عوامل اکسیداتیو در بدن مقابله کنند. ویتامین C موجود در واسابی بسیار بیشتر از ترب کوهی است.
واسابی سرشار آنتی اکسیدان است، مصرف واسابی به طور معمول می تواند شما را جوان نگه دارد، چرا که مصرف آن سلول ها را سالم نگه می دارد و بازسازی سلول ها را تسریع می کند و این مساله به دلیل آنتی اکسیدان موجود در آن رخ می دهد. یکی از انواع آنتی اکسیدان که برای سلامتی ما بسیار مفید است، ایزوتیوسیانات است که می تواند با سرطان مبارزه کند و سلامت کبد را تضمین نماید.
همچنین آلرژی های فصلی را کاهش می دهد خطر حمله قلبی را کاهش می دهد سکته مغزی را کاهش می دهد جلوگیری از سرطان تنظیم سطح کلسترول بدن خاصیت ضدالتهابی خطر پوکی استخوان را کاهش می دهد برای رفع مشکلات دستگاه تنفسی مفید است از پوسیدگی دندان جلوگیری می کند ضدعفونی کننده ای طبیعی است سم زدایی طبیعی کالری کمی دارد مفید برای دستگاه گوارش
اگر پسندیدی، لایک کن و به سازنده انرژی بده!
❤❤
☀☀