
با توجه به اینکه بسیاری از غذاهای سنتی در طول زمان تکامل پیدا کردن و ریشههای دقیقی برای اولین خالق یا دستور پخت اونا وجود نداره، من سعی میکنم اطلاعات موجود و پذیرفته شده عمومی رو در اختیار شما قرار بدم.

1.پیتزا (Pizza) اولین بار توسط چه کسی ساخته شد؟ ریشههای پیتزا به ایتالیا، به خصوص شهر ناپل برمیگردد. اگرچه نام شخص خاصی به عنوان مخترع آن ذکر نمیشود، اما پیتزا مارگریتا که با گوجهفرنگی، پنیر موزارلا و ریحان (رنگهای پرچم ایتالیا) تزئین شده، در سال ۱۸۸۹ توسط یک نانوا به نام رافائله اسپوزیتو (Raffaele Esposito) به افتخار ملکه مارگریتا ساخته شد. چگونه اختراع شد؟ پیتزا در ابتدا غذای سادهای برای فقرا بود که نان را با مواد غذایی ارزان قیمت مانند گوجهفرنگی و سیر روی آن میپختند. با گذشت زمان و افزودن مواد جدید، به شکل امروزی خود درآمد.
2.همبرگر (Hamburger) اولین بار توسط چه کسی ساخته شد؟ منشأ همبرگر به شهر هامبورگ آلمان بازمیگردد، جایی که گوشت چرخکرده (به سبک استیک تارتار) رایج بود. اما ایده قرار دادن آن بین دو نان، توسط افراد مختلفی در آمریکا ادعا شده است. برخی چارلز نَگِرین (Charles Nagreen) در سال ۱۸۸۵ در نمایشگاه ملی ویسکانسین، و برخی دیگر برادران فِتز (Fletcher Davis) در تگزاس را به عنوان اولین کسانی معرفی میکنند که این ساندویچ را ابداع کردند. چگونه اختراع شد؟ به احتمال زیاد، این غذا در نمایشگاهها و بازارهای شلوغ آمریکا به دلیل سهولت خوردن ابداع شد.

3.سوشی (Sushi) اولین بار توسط چه کسی ساخته شد؟ سوشی در ابتدا روشی برای نگهداری ماهی در برنج تخمیر شده در جنوب شرقی آسیا بود. اولین شکل سوشی که به آن “نارهزوشی” (Narezushi) گفته میشود، حدود قرن هشتم میلادی در ژاپن رایج شد. اما سوشی مدرن که با برنج سرکه زده شده و ماهی تازه تهیه میشود، در اوایل قرن نوزدهم توسط هانایا یهی (Hanaya Yohei) در توکیو (ادویو سابق) ابداع شد. چگونه اختراع شد؟ نارهزوشی روشی برای نگهداری ماهی بود که برنج را دور آن میپیچیدند و اجازه میدادند تخمیر شود (برنج بعداً دور ریخته میشد). یهی روشی سریعتر و خوشمزهتر را ابداع کرد که در آن از برنج سرکه زده شده و ماهی تازه استفاده میشد.
4.تکـا تاکـو (Tacos) اولین بار توسط چه کسی ساخته شد؟ تاریخچه دقیق تکـا تاکـو نامشخص است، اما گفته میشود که این غذا ریشههایی در مکزیک باستان دارد، جایی که مردم بومی از ذرت نرم شده (تورتیا) برای پیچیدن غذاهای دیگر استفاده میکردند. برخی معتقدند که تکـا تاکـو به عنوان غذای سریع برای کارگران معدن در قرن هجدهم در مکزیک رایج شد. چگونه اختراع شد؟ احتمالاً به عنوان راهی ساده و سریع برای خوردن گوشت و سبزیجات با استفاده از نان ذرت.

5.پــاستـا (Pasta) اولین بار توسط چه کسی ساخته شد؟ پاستا ریشههای بسیار باستانی دارد و در فرهنگهای مختلف از جمله یونان، روم و چین وجود داشته است. اما فرم مدرن پاستا که ما میشناسیم، به شدت با آشپزی ایتالیا گره خورده است. افسانهای مشهور مارکو پولو را به عنوان کسی معرفی میکند که پاستا را از چین به ایتالیا آورد، اما این موضوع اثبات نشده است. در واقع، انواع مختلفی از پاستا در ایتالیا قرنها قبل از سفر مارکو پولو وجود داشته است. چگونه اختراع شد؟ با ترکیب آرد و آب و سپس پخت آن به روشهای مختلف. اشکال و سسهای متنوع آن به مرور زمان در مناطق مختلف ایتالیا توسعه یافته است.

6.کــاری (Curry) اولین بار توسط چه کسی ساخته شد؟ کاری یک مفهوم کلی برای انواع غذاهای پرادویه و اغلب با سس غلیظ است که در شبه قاره هند، جنوب شرقی آسیا و شرق آفریقا یافت میشود. تاریخچه آن به هزاران سال پیش و زمانی بازمیگردد که مردم شروع به استفاده از ادویهجات برای طعم دادن به غذا کردند. هیچ فرد خاصی به عنوان مخترع کاری شناخته نمیشود، بلکه این غذا در طول قرنها توسط فرهنگهای مختلف تکامل یافته است. چگونه اختراع شد؟ ترکیبی از ادویهجات مختلف (مانند زردچوبه، زیره، گشنیز، هل، میخک و…) با گوشت، سبزیجات یا حبوبات و پختن آنها با هم.

7.سوپ قارچ کریم (Cream of Mushroom Soup) اولین بار توسط چه کسی ساخته شد؟ این سوپ در سال ۱۹۱۴ توسط دکتر جان تی. تمپل (Dr. John T. Temple) از شرکت کمپبل (Campbell Soup Company) در آمریکا اختراع شد. چگونه اختراع شد؟ در ابتدا به عنوان بخشی از سری سوپهای کنسرو شده کمپبل با هدف ارائه یک وعده غذایی راحت و خوشمزه برای خانوادهها ابداع شد.

8.کــیــک پنــیــری (Cheesecake) اولین بار توسط چه کسی ساخته شد؟ ریشههای کیک پنیر به یونان باستان بازمیگردد. اولین دستور پخت ثبت شده در کتاب “De Agri Cultura” اثر کاتو (Cato the Elder) در قرن اول پیش از میلاد آمده است. این کیک پنیر در بازیهای المپیک باستان به ورزشکاران داده میشد. چگونه اختراع شد؟ ترکیبی از پنیر تازه (معمولاً ریکوتا یا پنیر بز)، تخم مرغ و عسل که پخته میشد. نسخه مدرنتر با پنیر خامهای و کیک پای در قرن نوزدهم در آمریکا رایج شد.

9.مــرغ کنــتاکی (Fried Chicken) اولین بار توسط چه کسی ساخته شد؟ اگرچه مرغ سوخاری در فرهنگهای مختلفی وجود داشته، اما شهرت جهانی آن بیشتر مدیون کلنل ساندرز (Colonel Harland Sanders)، بنیانگذار شرکت KFC است که دستور پخت مخصوص و روش سرخ کردن آن را در دهه ۱۹۳۰ توسعه داد. چگونه اختراع شد؟ ساندرز دستور پخت مرغ سوخاری خود را با ۱۱ قلم ادویه و سبزیجات مختلف ابداع کرد و آن را به روشی خاص سرخ میکرد تا ترد و خوشمزه شود.
10.چــیــپس سیــب زمــیــنــی (French Fries / Chips) اولین بار توسط چه کسی ساخته شد؟ منشأ دقیق چیپس سیب زمینی مورد بحث است، اما بیشتر شواهد به بلژیک یا فرانسه اشاره دارد. افسانهای میگوید که در قرن هفدهم در جنوب بلژیک، زمانی که رودخانه یخ زد و ماهیگیری ممکن نبود، مردم سیب زمینی را به شکل ماهی خرد کرده و سرخ میکردند. در فرانسه نیز روشی مشابه به نام “پوم دِتر (pommes de terre frites)” وجود داشته است. چگونه اختراع شد؟ سیب زمینیها به صورت نواری برش داده شده و در روغن داغ سرخ میشوند تا ترد شوند.
مرسی که تا اینجا اومدی.لایک فراموشت نشه.تا نتیجه برو چالش داریم.🤎🤍🤎🤍
اگر پسندیدی، لایک کن و به سازنده انرژی بده!
اولین لایک و اولین کامنت
ای جونمممم.بالاخره ویژه شددد
مرغ سوخاری و سیب زمینی 🛐🍗🍟
واو.سیب زمینی رو از قبل میدونستم دوس داری🤭
آره😄
من که پیتزا خوشم میاد، سوپریم😊
آرهه منم عاشق پیتزام