
از داستان پیتزا گرفته تا اینکه چرا شکلات در گذشته به عنوان دارو استفاده میشد.

وقتی به غذای روزمرمون فکر میکنیم، شاید خیلی برامون مهم نباشه که از کجا اومده یا چطوری به دست ما رسیده. اما اگه یه کم کنجکاو بشیم، میبینیم پشت بعضی از خوراکیها داستان های عجیب و جالبی وجود داره. بیا با اس آر یه سفر خوشمزه به گذشته داشته باشیم و ببینیم بعضی از غذا های معروف چطوری سر از سفره های ما در آوردن!

اگه فکر کردین شکلات همیشه فقط یه خوراکی شیرین بوده، سخت در اشتباهین! این خوراکی محبوب در گذشته یه جور دارو بود. آزتک ها و مایا ها شکلات رو به عنوان یه نوشیدنی تلخ می خوردن و باور داشتن که برای افزایش انرژی و سلامتی خیلی خوبه. حتی در اروپای قرن ۱۶، پزشک ها شکلات رو تجویز می کردن برای درمان افسردگی و ضعف بدنی! البته امروزه، هیچ کس نمی گه شکلات داروعه، ولی برای خوب کردن حال آدم هنوز هم خیلی موثره😋 (سازنده به طور مشخص طرفدار شکلات تلخه، چون از طعم شیرین شکلات متنفره!)

پیتزا، این خوشمزه ی همیشه محبوب، اول از همه یه غذای ساده برای فقیر های ناپل بود! اون موقع، مردم ناپل یه خمیر ساده درست می کردن، روش گوجه و پنیر می ریختن و توی تنور می ذاشتن. ولی داستان واقعی معروف شدن پیتزا بر میگرده به سال ۱۸۸۹، وقتی ملکه مارگاریتا (بله، همون مارگاریتا معروف!) یه سفر به ناپل داشت و بهش یه نوع خاص از پیتزا تقدیم شد که شامل گوجه، پنیر موزارلا و ریحان بود—سه رنگ پرچم ایتالیا! از اون به بعد، پیتزا رسماً وارد دل همه ی مردم دنیا شد. (راستی، اگه یه روز خواستین کسی رو تحت تأثیر قرار بدین، بگین که پیتزای مارگاریتا یه غذای سلطنتی بوده!)

خب، اگه براتون سواله که چیپس چطور اختراع شد، باید بدونید که همه چی از یه لج بازی شروع شد! در سال ۱۸۵۳، یه مشتری توی رستورانی در آمریکا از ضخیم بودن سیب زمینی های سرخ شده ایراد گرفت و خواست نازک تر باشن. سرآشپز، به جای اینکه اعتراض رو قبول کنه، تصمیم گرفت لج کنه و سیب زمینی ها رو فوق العاده نازک برش بزنه و حسابی سرخ کنه! نتیجه؟ همون چیزی شد که امروز به اسم چیپس می شناسیم—و اون مشتری هم عاشقش شد! (آشپز های امروزی هم گاهی همین کار رو میکنن، ولی دیگه منجر به اختراع جهانی نمیشه، حتی ممکنه باعث دعوا هم بشه😂)

سوشی رو همه به عنوان یه غذای ژاپنی می شناسن، اما چیزی که شاید ندونید اینه که سوشی در اصل یه روش برای نگهداری ماهی بود! قرن ها پیش، مردم آسیای شرقی برای جلوگیری از فاسد شدن ماهی، اون رو لا به لای برنج تخمیر شده می ذاشتن. اما کم کم، این روش تبدیل شد به یه غذای خاص، و ژاپنی ها اون رو به سبک خوشمزه ی امروزی تغییر دادن! (این غذا به نظر سازنده هنوزم غیر قابل خوردنه!)

بستنی اولین بار فقط خوراک پادشاه ها و امپراتورها بود!(اگه یاد انیمه خاطرات یک داروساز افتادی، تو دوست خوب منی!) توی چینِ باستان، امپراتور های سلسله ی تانگ یه نوع بستنی درست میکردن که شامل شیر گاو، برنج و یخ بود. در ایران باستان هم شربت های یخی محبوب بودن. بعداً در اروپا، مارکوپولو دستور بستنی رو از چین آورد و کم کم تبدیل شد به بستنی های شیرین امروزی که همه دوستشون داریم. (سازنده اعتراف میکنه که بستنی شاتوت و طالبی رو به هر بستنی دیگه ای ترجیح میده!)

این ها فقط چند مورد از تاریخچه های عجیب غذا های معروف بودن. هر غذایی که می خوریم، یه داستان پشت سرش داره—از اتفاق های تاریخی گرفته تا اشتباهات آشپزی که تبدیل به کشف های بزرگ شدن! اگه یه روز حوصله داشتین، موقع غذا خوردن به این فکر کنید که این خوراکی از کجا اومده و چه ماجراهایی پشتش بوده و صد البته قبل این که چیزی بخورید این پست رو لایک کنید!👍🏻

مرسی ک تا اخر این پست همراه من بودید :) این پست چقدر به شما کمک کرد؟ از 1 تا 20 نمره بدهید!🗣🤝🏻
اگر پسندیدی، لایک کن و به سازنده انرژی بده!
عالی بود
مرسیی
عالیی
مرسسسی
پستات همیشه محشرن با نمره ۲۰💪
مرسی مرسی😭🌷
(اگه یاد انیمه خاطرات یک داروساز افتادی، تو دوست خوب منی!)
سلام دوست خوبم🔥
عهررر😭🤏🏻
عالی بود
مرسی نفسسسس
خواهشش
پستات همه عالینن
بخوبی تو نیست که نفسسسسسس
✨
نمره پستتون 2000 هستش
قربونت
پیتزا مال ایتالیا نبوده:)
سربازان هخامنشی در جنگ با امپراتوری های دیگه و هنگام تضعیف هخامنشی هیچ چیز جز خمیر نان،گوجه و یه سری گیاه دارویی و خوردنی نداشتن بخاطر همین که انرژی داشته باشن و گشنه نمونن روی زره هاشون خمیر نان میریزن و بعد گوجه و سبزیجات رو اضافه میکنن که بعدا این معروف میشه و ایتالیایی ها با سبکای مختاف به ثبت میرسوننش!
چند تا تاریخچه خوندم...نشنیده بودم اینو......
از ۱ تا ۲۰ نمره ی ۲۰۰ میدم 😀
عه فرصت هم شدی🤏🏻🌷
پس چی فکر کردی دیر میرسم؟ 😔💖
من همیشه دیر میرسم😭😂
تو دیر کردنتم قشنگه (لاسعلی)
خر ذوق😂🌷😭
خوش ذوق 😀