
میدونستی؟ فیل ها ۳
فیلها با آن هیکل درشت ریشه گیاه، علف، میوه و برگ میخوردند شاید به همین خاطر است که آزارشان به کسی نمیرسد. اما بد نیست بدانید که هر فیل قادر است در طول یک روز ۱۶۰ لیتر آب و ۱۴۰ کیلوگرم غذا میل کند.
فیل ها عادت دارند خودشان را خنک نگه دارند. حشرات بدن فیلها را میخورند و این مساله آنها را اذیت میکند. این حیوانات درشت برای فرار از دست این حشرات موذی، تن خود را در گل و آب فرو میکنند.
در گذشته، در جنگ از فیلها برای حمل سلاحهای سنگین استفاده میکردند. این در حالیست که این حیوان بزرگ و دوستداشتنی که آزارش به کسی نمیرسد آینده مبهمی دارد. زیستگاه فیلها در حال از بین رفتن است و این امر میتوان به کم شدن تعداد فیلهای زنده دنیا منجر شود
فیل نماد فرهنگ برخی از کشورها همچون هند، تایلند و دیگر کشورهای جنوب شرقی آسیا هستند.
تجارت بین المللی عاج فیل در سال 1989 ممنوع اعلام شد با این وجود شکار غیر قانونی فیل ها به منظور فروش عاج همچنان افزایش یافته و طی سه دهه گذشته حدود 800 هزار فیل آفریقایی کشته شده است
حتما در مستندهای حیات وحش فیل ها را در حال شنا کردن در آب دیده اید، جالب است بدانید آب نه تنها برای فیل سرگرم کننده است بلکه برای سلامتی این حیوان – به خصوص مفاصل پاها – بسیار مفید می باشد
فیل با وجود پاهای بزرگ روی انگشتان پا راه می رود! در مطالعات انجام شده روی الگوهای رفتاری فیل ها مشخص شده این حیوان هنگام راه رفتن بیشترین فشار را روی انگشتان بیرونی پاهای جلویی و کمترین فشار را روی پاشنه پا وارد می کند.
گوش های فیل بسیار بزرگ اما نازک است به طوری که گوش فیل نر آفریقایی بیش از 45 کیلو وزن دارد. گوش فیل با عروق خونی پوشیده شده که به تنظیم دمای بدن فیل کمک می کند.
فیل برخلاف دید بسیار ضعیف از حس بویایی فوق العاده قوی برخوردار است، اگر در سفر توریستی خود به آفریقا متوجه شدید یک فیل به سمت شما تغییر جهت داده متعجب نشوید! این حرکت او به خاطر حس کردن بوی بدن آدم ها است.
فیل های آفریقایی در دو زیر گونه ساوانا و جنگل طبقه بندی شده اند، فیل آفریقایی ساوانا بزرگ ترین گونه فیل ها و در واقع بزرگ ترین حیوان خشکی می باشد
فیل های آسیایی به سه زیر گونه فیل های هندی، سری لانکایی و سوماترایی تقسیم می شوند، اگرچه برخی مطالعات فیل های بلغاری را نیز به این دسته بندی اضافه کرده اند. فیل های سری لانکایی بزرگ ترین فیل های آسیایی محسوب می شوند.
فیل ساوانا عاج های منحنی دارد در حالی که عاج فیل های جنگل بدون انحنا بوده و نوک آن ها به سمت پایین است. گوش فیل جنگل گردتر و موهای خرطومش نسبت به فیل ساوانا بیشتر می باشد.
فیل طولانی ترین دوران حاملگی در میان حیوانات را دارد و از ابتدای حاملگی تا تولد نوزادش 22 ماه طول می کشد. فیل های ماده هر سه یا چهار سال و تا سن 50 سالگی می توانند باردار شوند اما معمولا در طول عمر خود فقط 4 بار بچه به دنیا می آورند.
هر فیل معمولا بین 60 تا 70 سال عمر می کند، رکورد پیرترین فیل دنیا به فیل آسیایی به نام لین وانگ تعلق دارد که 86 سال عمر کرد.
اگر پسندیدی، لایک کن و به سازنده انرژی بده!
فرصت؟
پین شه
؟
جالب و کاربردی
مرسیییی❤️🥺