

زکریای رازی محمد زکریای رازی ،پزشک فیلسوف و شیمی دان کاشف الکل در سال ۲۵۱ هجری قمری در ری به دنیا آمد. ایرانی و زکریای رازی تالیفات بسیاری در زمینه پزشکی و فلسفه دارد از آثار مشهور رازی در علم پزشکی می توان طب الفقراء الشكوك و دفع مضار الاغذیه را نام برد. همچنین الطب الروحاني و اسیر الفلسفیه نیز از آثار فلسفی ایشان است. وی در سال ۳۱۳ هجری قمری در گذشت. محل دفن او بدرستی معلوم نیست.

ابوریحان بیرونی ابوریحان بیرونی در سال ۳۶۲ هجری قمری در بیرون نزدیک خوارزم به دنیا آمد. وی نزد ابوالوفا بوزجانی به تحصیل علوم ریاضی پرداخت و در این رشته مهارت یافت. ابوریحان بیرونی توانست برای اولین بار ششصد سال قبل از گالیله) گردش زمین را محاسبه کند. همچنین قطر زمین را هفتصد سال قبل از نیوتن برای اولین بار اندازه گیری نماید.بوریحان بیرونی در سال ۲۳۰ هجری قمری در غزنه واقع در افغانستان در گذشت

حکیم عمر خیام خیام نیشابوری ،فیلسوف ،ریاضیدان ستاره شناس و رباعی سرای ایرانی در سال ۴۲۷ هجری شمسی در نیشابور به دنیا آمد. یکی از برجسته ترین کارهای وی را میتوان اصلاح تقویم ایران در زمان وزارت خواجه نظام الملک در دوره ی سلطنت ملکشاه سلجوقی دانست. حکیم عمر خیام در ریاضیات علوم ادبی دینی و تاریخی استاد بود؛ وی اولین کسی بود که هندسه ی تحلیلی را برای حل معادلات به کار برد و حدود ۴ قرن قبل از دکارت فیلسوف و ریا ضیدان فرانسوی هند سهی تحلیلی را وضع کرد و راجع به زوایای صحیح در یک چهار ضلعی به خصوص در ارتباط با پنجمین فرضیه ی أقلیدس تلاش زیادی نمود. حکیم عمر خیام در سال ۵۱۰ هجری شمسی در نیشابور در گذشت.

خواجه نصیرالدین طوسی ابو جعفر محمد بن محمد بن حسن طوسی مشهور به خواجه نصیرالدین ۵ اسفند ۵۷۹ هجری قمری در توس به دنیا آمد. وی در زمان حمله ی مغول به ایران در نزد ناصر الدینمیدانیم قهستان مشغول کارهای علمی خویش شد و در همین زمان اخلاق ناصری را وشت پس از مدتی به نزد اسماعیلیان در در الموت قلعه ای که مرکز حکومت سماعیلیان در کوه های البرز بوده رفت و پس از حمله ی هلاکوخان مغول و پایان یافتن فرمانروایی اسماعیلیان هلاکوخان وی را مشاور و وزیر خود نمود. خواجه نصیر در مراغه رصدخانه ای ساخت و کتابخانه ای بنا نمود که حدود چهل هزار جلد کتاب در آن موجود بود. وی یکی از توسعه دهندگان علم مثلثات است و در قرن ۱۶ میلادی کتابهای مثلثات او به زبان فرانسه ترجمه شد. خواجه نصیر الدین طوسی در سال ۶۷۲ هجری قمری در گذشت و در کاظمین دفن گردید.

دکتر محمود حسابی دکتر حسابی، پدر علم فیزیک ایران است که در سال ۱۲۸۱ هجری شمسی در تهران به دنیا آمد. وی پیش از آغاز آموزش رسمی دبستان کا همزمان با یادگیری زبان های عربی و فرانسه نزد مادرش قرآن مجید گلستان و حافظ را یاد گرفت. دوران کودکی وی با جنگ جهانی اول همزمان شد. وی در مدرسه ی فرانسوی بیروت دوره ی آموزشی دبستانی را می کرد و به دلیل محدودیتی که دولت عثمانی برای مدارس فرانسوی زبان ایجاد کرده بود مجبور شد زبان انگلیسی را هم یاد بگیرد. دکتر حسابی بعد از پایان آموزش متوسطه در کالج آمریکایی بیروت، موفق به دریافت مدارک تحصیلی عالی بسیار از دانشگاههای مهم جهان شد از جمله لیساس ادبیات و علوم انسانی از دانشگاه آمریکایی بیروت مهندسی راه و ساختمان از دانشکده فرانسوی بیروت دانشنامه ی زیست شناسی از دانشگاه بیروت، دانشنامه ینجوم و ریاضی از دانشگاه پاریس و دکترای فیزیک از فرانت مخدمات علمی و شغلی دکتر حسابی تا زمان در گذشتنی در سال ۱۳۷۱ متری اکسی بسیار زیاد بود که مهمترین آنها عباره او تأسیس لواسانی اهناسی وزارت راه دانشسرای عالی، بنیانگذاری دانشگاه های فنی و علوم دانة ودورات ردة در دولت و اگر مصدق، بیانگذار موسی زالو فرینی سازمان فردای انتی راه اندازی اولین دستگاه رادیولوژی در ایران و تاسیسی و سند عادی ترین ایران.
اگر پسندیدی، لایک کن و به سازنده انرژی بده!
یه سوال عکس اولیه عکس ابوعلی سینا نبود؟...
اره عشقم ولی عکس از تو منابع مختلف پیدا کردم برای زکریای رازی این رو هم نشون داد
اوکی
میشه به پستم سربزنید، جبران میکنم.🙏🏻
ادمین گل، پین؟🤨
سلام عزیزم البته
فقط عزیز من ادمین نیستم
تشکر. اوکی