
شکر و شیرینی یکی از پر مصرف ترین ماده های جهانه و شاید ترک آن غیر قابل تصور باشد اما دانستن فواید ترک کردنش خالی از لطف نیست و شاید انگیزه بخش شروع یک زندگی جدید باشد.

اگرچه اشتیاق ما برای مصرف شیرینی همیشه وجود دارد اما مصرف شکر طول عمر را کاهش می دهد. به خاطر داشته باشید که همه شکرها بطور یکسان مضر نیستند و شکر سفید تصفیه شده، نوعی است که می تواند به طور جدی بر سلامتی تاثیر بگذارد. پس از 1 ساعت = شکر اعتیاد آور است و واکنش دوپامین را در مرکز مغز، مانند یک دارو فعال می کند. بسته به مقدار شکری که روزانه مصرف می کنید، ممکن است تغییرات مختلفی در سطح قند خون، عرق ریختن، لرزش، افسردگی، گرسنگی را تجربه و با مصرف سبزیجات تازه ، فیبر، منابع پروتئینی ضد التهاب و چربی های سالم با این نشانه ها مقابله کنید. پس از یک روز = یک روز پس از قطع مصرف شکر شاید برایتان سخت باشد و ممکن است علائمی از جمله سردرد و افت در سطح انرژی را تجربه کنید. اما بدن شروع به التیام می کند و شکر میکروارگانیسم های مضر، مانند، کاندیدا را تغذیه می کند که با رشد بیش از حد می تواند سلامت دل و روده را تحت تاثیر قرار دهد. قطع شکر فرآوری شده به حفظ آن میکرو ارگانیسم ها کمک می کند. پس از یک هفته = وقتی مصرف شکر را برای یک هفته کنار می گذارید بدن شما به سرعت شروع به ترمیم و بهبود در سطوح انسولین و واکنش های التهابی می کند. ظرف مدت 72 ساعت، از آنجا که سطح انسولین شروع به تثبیت می کند، هورمون های دیگر (مانند آن هایی که در ذخیره سازی چربی دست دارند)نیز به سطوح نرمال باز خواهند گشت که به شفافیت پوست و کاهش پف صورت می انجامد. پس از یک ماه = افزایش اشتها و وزن و عفونت های قارچی و التهاب مفاصل همگی جز مواردی هستند که به دلیل مصرف زیاد شکر ایجاد می شود. اما با ترک مصرف شکر شاهد کاهش وزن طبیعی، سلامت شکم و مغز خواهید بود. پس از 6 ماه = با ترک مصرف شکر حدود شش ماه علاوه بر ثبات قند خون، کاهش وزن به سلامت کلی خواهید رسید و ریسک ابتلا به دیابت نوع 2، بیماری های قلبی و پیری زودرس کاهش می یابد.

حالا به فواید دائم آن می پردازیم : 1 = بهبود سطح انرژی بدن : بسیاری از افراد نوشیدنی های قندی شیرین، نوشیدنی های انرژی زا، و نوشیدنی های حاوی شکر را زمانی که احساس می کنند به انرژی بیشتری نیاز دارند، می نوشند. با این حال، مطالعات نشان داده اند که مصرف قند بیش از حد در بدن می تواند باعث اختلال در فعالیت های روزمره شود. مصرف زیاد شکر توانایی بدن را برای حفظ ذخایر انرژی آن تا جایی که ممکن است، مسدود می کند پس با ترک این عادت از آسیب های این چنینی در امان خواهید بود.

2 = سلامت قلب : طبق تحقیقات منتشر شده در ژورنال انجمن قلب آمریکا، کاهش مصرف شکر نیز خطر ابتلا به سکته قلبی را کاهش می دهد. همچنین از گرفتگی عروق و تنگی نفس و از بین رفتن دریچه های عروقی و قلبی جلوگیری می کند !

3 = ضد سرطان : مطالعات متعددی در سراسر جهان نشان داده اند که شکر مواد غذایی سلول های سرطانی را تامین می کند. بنابراین اگر مصرف قند را کاهش دهید یا متوقف کنید، ممکن است به جلوگیری از انواع مختلف سرطان کمک کنید. علاوه بر این، با ترک مصرف شکر می توانید گسترش و تکثیر سلول های بدخیم را متوقف سازید.

4 = حافظت از کبد : فروکتوز و گلوکز می توانند منجر به تجمع سموم در کبد شوند، مشابه آنچه در زمان نوشیدن بیش از حد الکل رخ می دهد. متخصصان توصیه می کنند که سم زدایی کبد بطور متناوب ریسک ابتلا به مشکلات کبد را کاهش می دهد.

5 = بهبود خواب : مصرف شکر می تواند باعث کاهش سطح انرژی شود. هم چنین می تواند خواب شما را مختل کند. افرادی که از مصرف شکر پرهیز می کنند به سرعت متوجه می شوند که بهتر می خوابند. شب زنده داری ، راه رفتن در خواب و سکته ناگهانی در خواب از عوارض مصرف شکره که ازش جلوگیری می شود .

6 = جوان سازی پوست : مصرف مقدار زیادی شکر می تواند با تولید کلاژن و الاستین که دو منبع پروتئین اصلی پوست هستند، اختلال ایجاد کند. در دراز مدت قند بیش از حد می تواند باعث پیری زودرس و دیگر بیماری های پوستی شود.

7 = کنترل وزن : غذاهای قندی شامل مقادیر بالایی از چربی ها، کربوهیدرات ها و کالری بالا هستند که می تواند باعث افزایش وزن شود. حدف شکر از رژیم غذایی روزانه شما به محدود کردن این مواد کمک می کند و رسیدن به یک وزن متعادل و سالم را آسان تر می سازد.

8 = بهبود هضم غذا : با کاهش مصرف شکر، سیستم گوارشی برای پردازش غذا بهبود می یابد. این کار به جلوگیری از یبوست و مشکلات مربوط روده به کمک می کند.

9 = رضایت و شادمانی : مطالعات مختلف نشان داده اند که مصرف زیاد شکر باعث مقاومت در برابر لپتین می شود، هورمونی که به مغز پیام می دهد شما سیر هستید. از طرفی باعث تحریک و فعالیت دو چندان هورمون سروتونین ( هورمون شادی ) می شود .

10 = سلامت لثه و دندان : باکتری موجود در دهان با مصرف قند رشد می کند. خوردن بسیاری از غذاهای شیرین احتمال پوسیدگی دندان و دیگر مشکلات دندانی را افزایش می دهد. با توقف مصرف قند به بهبود سلامت دندان ها و لثه کمک می کنید .
اگر پسندیدی، لایک کن و به سازنده انرژی بده!
نظرات بازدیدکنندگان (0)