8 اسلاید پست توسط: خاله سویآ؛ انتشار: 2 ساعت پیش 68 مرتبه مشاهده شده گزارش ذخیره در مورد علاقه ها افزودن به لیست
چرا نوجوان ها K-pop را دوست دارند؟سوالی است که حتما خیلی از ما ها از خود پرسیدیم امروز میخواهیم در این مطلب/پست در باره این موضوع صحبت کنیم.دقت کنید من هیت به کشور خودمون نمیدم!
چند سالی است که در جامعه و بیشتر در فضای مجازی، با گروهی از جوانان و نوجوانان روبهرو میشویم که در حد افراطی هوادار فرهنگ کرهجنوبی هستند. هواداری که بیشتر درباره موسیقی و فیلم و سریالهای کرهای میچرخد. نوجوانانی که موزیک کره ای گوش می دهند، سریال های کره ای را دنبال می کنند و آن قدر مجذوب کره هستند که زبان این کشور را یاد می گیرند، غافل از این که محتوای مورد علاقه شان برای مخاطبی با فرهنگ متفاوت و در راستای باورها و زیست اجتماعی دیگری طراحی شده است.
به گزارش ایسنا، روزنامه خراسان در ادامه نوشت: این موضوع والدین را نگران کرده و به فکر واداشته. به همین دلیل تصمیم گرفتیم تا ابعاد موضوع را بیشتر بررسی کنیم و ببینیم در برابر آن چه باید بکنیم؟ ابتدا با یک جوان عاشق فرهنگ کرهجنوبی گپ زدیم که از این فرهنگ، دلایل علاقهاش به آن و اصطلاحاتش گفت. بعد نظر یک استاد دانشگاه را جویا شدیم که چه شد کار به اینجا کشید و اکنون چه باید بکنیم؟ با ما باشید.سلبریتیهای کرهای، الگوی بدی نیستند
غزل ۱۹ ساله، دیپلم انسانی دارد و پشت کنکوری است. در اولین نگاه با دیدن عکس، اسم و نمادهای پروفایلش میتوان فهمید که یکی از عاشقان کره است. برخلاف دیگر دوستانش که حاضر به صحبت نشدند، با روی باز قبول کرد به پرسشهای ما در این باره پاسخ دهد. در بین حرفهایش از اصطلاحات خاصی استفاده کرد که داخل پرانتز معنی آن را آورده و در پایان هم بهطور خلاصه آنها را توضیح دادهایم.
چه شد که به فرهنگ کره علاقه مند شدی؟
از وقتی بچه بودم کرهایها را دوست داشتم. آن زمان به نظرم ظاهرشان خیلی «کیوت» و جالب میآمد. فکر کنم اولین سریال کرهای که دیدم اسمش «امپراتور دریا» بود که از تلویزیون خودمان پخش شد. از آنجا بود که با کرهایها آشنایی پیدا کردم. بعد از آن هروقت سریال کرهای پخش میشد برای سرگرمی مرتب دنبالش میکردم. در «کیپاپ» (موسیقی کرهای) هم طرفدار گروه «اکسو» هستم. وقتی «دبیو»(آغاز به کار) کردند ۱۰ سالم بود. در مدرسه از دوستانم درباره آنها شنیدم. بعد در اینترنت جستوجو کردم. اولین چیزی که جذبم کرد صدای فوقالعاده و استعدادی بود که داشتند. یک سبک کاملا متفاوت و جدیدی را به وجود آورده بودند. موضوع دیگری که باعث شد جذب موسیقی این کشور بشوم متن آهنگها و حرکاتی بود که طراحی میکردند. همزمان با این که حقایق را بیان میکنند، باعث میشوند روحیه مبارزهطلبی را درون شنونده فعال کنند. متن آهنگهایشان باعث میشود برای آن چیزهایی که دوست داری تلاش کنی و بجنگی. تا دربرابر سختیها برای رسیدن به هدفهایت مقاوم بشوی.
از فرهنگ کره چه میدانی؟
کرهایها به شدت تلاشگر، سختکوش و مستقل هستند. این ویژگیهای اخلاقیشان من را جذب کرده و باعث شده آنها را الگو قرار دهم. کرهایها به موضوعهایی مانند سلامتی خیلی اهمیت میدهند و روتین زندگی سالم و مشخصی دارند. به همین خاطر خیلی پیشرفته هستند که در فیلمهایشان هم میبینیم. اگر از ایرانیهایی که در کره زندگی میکنند بپرسید، به شما خواهند گفت که فرهنگ ایران و کره خیلی به هم شبیه است. کرهایها هم آدم هستند و سبک زندگی، فرهنگ، آرایش و پوشش خاص خودشان را دارند. ولی خیلیها این مسائل را مثل ما در نظر نمیگیرند و قضاوت میکنند، مسخره میکنند، حرفهای نژادپرستانه میزنند و... کاش قبول کنند یک سری چیزها سلیقهای است و قرار نیست همه مثل هم باشند. همین تفاوتهاست که زندگی را قشنگتر میکند. طرفداران کرهایها بیشتر چه کسانی هستند؟
خیلی جاها دیدهام که میگویند طرفداران فرهنگ کره بچهسال هستند، تعصب دارند یا بعد از یک دوره افسردگی به کرهایها روی آوردهاند. اصلا اینجوری نیست. خیلی از طرفدارها ازدواج کردهاند و ۲۰ سال به بالا هستند. حتی مادر یا پدر هستند. بیشتر کسانی که طرفدار «کیپاپ» و «کیدراما» هستند آدمهای مستقل و محکمی هستند و زندگی شخصی موفقی دارند. یکی از دوستان خودم که «اکسو ال» (طرفدار گروه اکسو) است پارسال رتبه سه رقمی کنکور شد. الزاما این جو و فرهنگ کرهای که ایرانیها را جذب میکند چیز بدی نیست. این نیست که دنبال کردن آنها باعث بشود ما از زندگی شخصیمان عقب بمانیم.
چه چیز موسیقی کرهای شما را جذب میکند؟
آدم وقتی به یک موسیقی گوش میدهد انتظار دارد حالش را خوب کند، نه این که او را به سمت انواع و اقسام افسردگی و مشکلات روانی بکشاند. متاسفانه وقتی به موسیقی بعضی کشورها یا حتی ایران و رپهای فارسی نگاه میکنی میبینی بیشترشان پر از ناامیدی و افسردگی و بیمحتوا هستند. همین باعث میشود که خیلیها به سمت کرهایها گرایش پیدا کنند چون موسیقی آنها دقیقا برعکس است. آنها برای چیزی که میسازند وقت میگذارند. همه چیز را معمولا خود گروه یا خواننده میسازد و مراحل خیلی سختی را پشت سر میگذارند تا معروف شوند. به طرفدارانشان اهمیت میدهند، دقیقا مثل یک خانواده. نزدیک به ۱۰ سال است که «اکسو ال» هستم. چیزی که باعث شد این مدت طولانی را کنار اکسو بمانم همین استعداد، تجربهها و عشقی است که بین ما و اکسو الهاست. مطمئنا تا آخر عمرم هم کنار اکسو خواهم ماند.
چه شناختی از سلبریتیهای کره داری؟
سلبریتیهای کره بیشتر به عنوان یک چهره مشهور، خیلی بااخلاق، حرفهای و الگوی خوبی هستند. آنها میدانند به عنوان فردی که تمام دنیا نگاهشان میکند، مواظب رفتارشان باشند. برعکس بیشتر سلبریتیهای آمریکایی یا اروپایی که مثلا چندین بار به خاطر مصرف مواد مخدر یا رانندگی هنگام مستی و مشکلات دیگر جنجال به پا کردهاند و الگوی خوبی نیستند. خود کرهایها اصلا اجازه نمیدهند یک الگوی بد، مشهور شود.
اصطلاحات هواداران کرهای
کیدراما| به فیلمها و سریالهای کرهای گفته میشود و به طرفدارانش هم کیدرامر میگویند.
کیپاپ| به موسیقی کره گفته میشود و به طرفدارانش هم کیپاپر میگویند.
دبیو| وقتی یک گروه موسیقی در کره برای اولین بار شروع به کار میکند به اصطلاح میگویند آن گروه دبیو کرده است.
اکسو ال| به طرفداران گروه «اکسو» میگویند.
آرمی| به طرفداران گروه «بی تی اس» میگویند.
بیلینک|به طرفداران گروه «بلک پینک
»میگویند.
استی| به طرفداران گروه «استری کیدز» میگویند.
فندوم| به مجموعه کسانی گفته میشود که طرفدار یک گروه هستند و از آن گروه حمایت میکنند. مثلا فندوم اکسوال، فندوم آرمی و... در فندوم وظایف مختلفی برای حمایت از گروهها به اعضا داده میشود. مثلا یک عده استریم میزنند، چند نفر هشتگ میزنند، گروهی مقاله مینویسند و...
استریم زدن| همان بازدید کردن است. مثلا در نرمافزار اسپاتیفای یا یوتیوب، پلیلیستهایی از آلبوم و آهنگها میسازند و میگذارند ساعتهایی پخش بشوند. به این صورت از هنرمند مورد علاقهشان حمایت میکنند. مثلا چند روز پیش به مناسبت برگشتن «سوهو»، لیدر گروه اکسو از سربازی و آمدنش به لایو، هشتگ داشتند و ترندش کردند.
نمادها| گل رز، هلو و... نماد آلبومهای گروههاست. ایموجیهایی مثل خرگوش ، خرس و... هم نماد اعضای گروههاست.
در نهایت این کارشناس علوم ارتباطات توصیه میکند به نوجوانان اصول نقد را آموزش بدهیم. او میگوید: «زمانی روی فرهنگ و رسانههای ژاپن کار میکردم. به عنوان مدرس سواد رسانه با دانشجوها و دانشآموزان حرف میزنم که مثلا بیایید درباره اینها صحبت کنیم. اصول نقد را بهشان یاد میدهیم. مثلا میگوییم سریال سطح پایین نبین. سعی کن فرق بین موسیقی و ترانه خوب و بیخود را تشخیص بدهی. منعشان نمیکنم و سعی میکنم اینطوری سواد رسانه و تفکر انتقادی بهشان آموزش بدهم. بعد هم این موضوع یک دوره سنی دارد که کمکم فروکش میکند. بیشتر طرفداران در موسیقی، دختران هستند و در سریالها، پسران. بعد از مدتی میبینیم که علاقهشان کمتر میشود، یا مدلهای کشورهای دیگری را دنبال میکنند. این پروسه گذر از این هواداری را دیدهام. بیشتر آن دوستیهایی که براساس این علاقه مشترک برایشان شکل میگیرد و حلقه رفاقت و اعتبار در جمع برایشان مهم است. شاید از هر ۱۰ نفر طرفدار این گروهها، یک نفرشان خیلی شدید علاقه داشته باشد که برود زبان کرهای یاد بگیرد یا مدرسه کرهای برود یا حتی مهاجرت کند. بقیه در حد همان تایید گروه همسنهای خود میمانند. با این حال آسیبی که میتوان دید این است که من به عنوان مسئول، یک سری ادعاهایی در بحث رسانه و فرهنگ دارم و چشماندازهایی تعریف کردهام که فلان مفهوم و فرهنگ را در بین نوجوانان جا بیندازم، ولی متاسفانه نفوذی روی بخشی از آنها نداریم. اگر هم به علایقشان احترام نگذاریم، بدتر میشود.»
8 اسلاید
1
نتیجه
مجموع امتیاز شما
امتیاز
تعداد پاسخ صحیح
تعداد پاسخ غلط
درصد صحیح
شما به درصد سوالات پاسخ درست دادید
اگر پسندیدی، لایک کن و به سازنده انرژی بده!
14 لایک