
غول های کهکشان راه شیری که در دنیا بسیار محبوب هستند:)

📌1. پادشاه بزرگان: دیوار بزرگ هرکول-کرونا بوریلیس دیوار بزرگ هرکول-کرونا بوریلیس با طولی بین ۶ تا ۱۸ میلیارد سال نوری، بزرگترین جرم در جهان قابل مشاهده در نظر گرفته میشود که در واقع یک «رشته کهکشانی» شامل یک خوشه وسیع از کهکشانهاست که توسط نیروی گرانش به هم متصل شدهاند. این ساختار، بزرگترین و پرجرمترین ساختار شناخته شده در گیتی است. اندازه این ابرخوشه کهکشانی به قدری وسیع است که عبور نور از کل طول آن حدود ۱۰ میلیارد سال طول میکشد. این موجود عظیم در سال ۲۰۱۳ در طول نقشهبرداری از انفجارهای پرتو گاما(GRBs) که پرانرژیترین شکل نور است، کشف شد. انفجارهای پرتو گاما صدها برابر درخشانتر از یک ابرنواختر معمولی میدرخشند و با نقاط انتهایی ستارگان پرجرم مرتبط هستند. ستارهشناسان ۲۸۳ انفجار پرتو گاما را قبل از تایید وجود دیوار بزرگ هرکول-کرونا بوریلیس(HCB) مورد مطالعه قرار دادند. جالبتر اینکه این موجود کیهانی عظیم، درک ما از جهان و مقیاس آن را نیز به چالش میکشد. به عنوان مثال ممکن است میلیونها کهکشان و میلیاردها سیاره در ابرخوشه HCB وجود داشته باشد که هنوز در انتظار کشف هستند. همچنین ما هنوز به طور کامل درک نکردهایم که چگونه گرانش و نیروهای هستهای، چنین موجودات عظیمی را شکل میدهند و آنها را دست نخورده در فضا نگه میدارند.

📌2. بزرگترین خوشه کهکشانی: ال گوردو(El Gordo) در سال ۲۰۱۲، رصدخانه پرتوی ایکس چاندرا متعلق به ناسا یک خوشه کهکشانی بسیار بزرگ به نام ACT-CLJ۰۱۰۲-۴۹۱۵ را شناسایی کرد. وقتی اخترشناسان محاسباتی را برای تعیین جرم آن انجام دادند، نتایج، آنها را متحیر کرد. جرم ACT-CLJ۰۱۰۲-۴۹۱۵ حدود ۳ کوادریلیون(۳ در ۱۰۱۵) برابر جرم خورشید تخمین زده میشود. این خوشه عظیمترین خوشه کهکشانی است که تا به حال کشف شده و به آن لقب ال گوردو به معنای «چاق» داده شده است. ستارهشناسان معتقدند که این خوشه کهکشانی احتمالاً در نتیجهی برخورد دو خوشه کهکشانی عظیم با یکدیگر در فضا با سرعتی در حدود میلیونها کیلومتر در ساعت شکل گرفته است. ال گوردو همچنین میزبان طولانیترین کهکشانی است که تا به حال مشاهده شده است -کهکشان La Flaca- و دورترین ستاره غول سرخ منفرد موسوم به Quyllur است.

📌3. بزرگترین مهد تولد ستارگان: سحابی رتیل سحابیها ابرهای غول پیکری از گاز و غبار در فضا هستند که در آنها ستارگان جدید در اثر گرانش، تغییرات دما و فشار و همجوشی هستهای شکل میگیرند. به گفته ناسا، سحابی رتیل(Tarantula Nebula) که «۳۰ دورادوس»(۳۰ Doradus) نیز نامیده میشود، بزرگترین و درخشانترین سحابی شناخته شده است. این منطقه ۱۸۰۰ سال نوری در فضا وسعت دارد و حدود ۱۷۰ هزار سال نوری از زمین فاصله دارد. این سحابی اولین بار در اوایل دهه ۱۷۵۰ توسط یک ستارهشناس فرانسوی به نام نیکولا لوئیز دو لاکائل کشف شد. با این حال، تلسکوپهای آن زمان به اندازه کافی برای شناسایی ستارگان و دیگر ساختارهای درون این سحابی پیشرفته نبودند. بیش از ۲۰۰ سال بعد، زمانی که اخترشناسان تصاویر با وضوح بالایی از آن ثبت کردند، متوجه اندازه عظیم آن شدند. نزدیکترین سحابی به زمین مجموعه ابر Rho Ophiuchi است که تنها ۳۹۰ سال نوری از زمین فاصله دارد. همچنین در نزدیکی ما سحابی شکارچی قرار دارد که با نام مسیه ۴۲ یا M۴۲ نیز شناخته میشود و در فاصله ۱۳۵۰ سال نوری از ما قرار دارد. ستارهشناسان معتقدند سحابی رتیل ۱۰۰ برابر بزرگتر از M۴۲ است.

📌4. بزرگترین سیاهچاله: TON ۶۱۸ سیاهچالهها یکی از عظیمترین موجودات در جهان هستند و به دلیل مکیدن همه چیز از جمله نور به درون خود مشهور هستند، اما آیا میتوانید حدس بزنید که یک سیاهچاله چقدر میتواند بزرگ باشد؟ تخمین زده میشود که بزرگترین سیاهچاله در جهان جرمی معادل ۶۶ میلیارد برابر خورشید دارد. اما این همهی ماجرا نیست. این سیاهچاله کلانجرم یا ابرسیاهچاله، انرژیِ اختروش(یک جرم آسمانی بسیار درخشان) به نام TON ۶۱۸ را تامین میکند که درخشندگی آن برابر با ۱۴۰ تریلیون خورشید است. اختروش TON ۶۱۸ که در فاصله ۱۸.۲ میلیارد سال نوری از زمین قرار دارد، برای اولین بار در سال ۱۹۵۷ کشف شد و تا به امروز، سیاهچالهی مرتبط با آن بزرگترین سیاهچالهای است که تاکنون شناسایی شده است.

📌5. بزرگترین کهکشان: IC ۱۱۰۱ کهکشان به مجموعهای از منظومههای خورشیدی متعدد گفته میشود. برخی گزارشها نشان میدهد که جهان ما از حدود دو تریلیون(۲۰۰۰ میلیارد) کهکشان تشکیل شده است. این اجرام آسمانی عظیم درون خود حاوی میلیاردها ستاره و سایر اجرام آسمانی هستند. به عنوان مثال تخمین زده میشود که کهکشان راه شیری، کهکشانی که زمین و منظومه شمسی ما را در خود جای داده است، دارای ۱۰۰ میلیارد ستاره و نزدیک به ۱۰۰ میلیون سیاهچاله باشد. با این حال، از نظر مقیاس و اندازه حتی نزدیک به IC ۱۱۰۱ هم که بزرگترین کهکشان جهان است، نیست. کهکشان IC ۱۱۰۱ حدود ۵۰ برابر بزرگتر و ۲۰۰۰ بار سنگینتر از کهکشان راه شیری است. اخترشناسان بر این باورند که این مکان دارای ۱۰۰ تریلیون ستاره خیره کننده است که در وسعت شش میلیون سال نوری قرار دارند. در مقابل، کهکشان راه شیری تنها حدود ۱۰۰ هزار سال نوری قطر دارد. برخی از کارشناسان معتقدند که کهکشان IC ۱۰۰۱ ممکن است در نتیجهی برخورد و همجوشی بسیاری از کهکشانها در مقیاس کهکشان راه شیری به وجود آمده باشد.

📌6.بزرگترین ستاره: UY Scuti بیش از یک میلیون زمین درون خورشید خودمان جای میگیرد، اما ستاره UY Scuti که بزرگترین ستاره در جهان ماست، آنقدر بزرگ است که میتواند پنج میلیارد ستاره با حجمی برابر با خورشید ما را در خود جای دهد. گفتنی است که اگر ستاره UY Scuti به جای خورشید در مرکز منظومه شمسی ما بود، فتوسفر یا پوسته بیرونی آن از مدار مشتری نیز گذر میکرد. این ابرغول، ۹۵۰۰ سال نوری از زمین فاصله دارد و اولین بار در سال ۱۸۶۰ توسط گروهی از ستارهشناسان رصدخانه بُن در آلمان گزارش شد. در کمال تعجب، با گذشت ۱۶۰ سال از کشف آن، هنوز ستارهشناسان با ستاره بزرگتری از آن برخورد نکردهاند. ستاره UY Scuti به عنوان یک ستاره متغیر طبقهبندی میشود، زیرا هر ۷۴۰ روز نوساناتی در روشنایی خود دارد. دانشمندان حدس میزنند که این ستاره در حال حاضر در مرحلهای است که سوخت هیدروژن موجود در هسته خود را تخلیه کرده و به یک ابرغول سرخ تبدیل شده است. این بدان معنی است که احتمالاً در راه رسیدن به یک سرنوشت دراماتیک، یعنی یک انفجار ابرنواختری است که پایان سفر ستارهای آن را نشان خواهد داد. با این حال، زمان دقیق انفجار UY Scuti مشخص نیست.
اگر پسندیدی، لایک کن و به سازنده انرژی بده!
پستت خیلی قشنگ بود:)
میگم یکی به من گفت برای اینکه بیشتر با تستچی آشنا شم برم بلاگ ، بلاگ کجاست ؟ یعنی جای خاصیه ؟
مرسی عزیزم🙂🪶
راستش خودمم بلاگ نمیرم زیاد ولی فک کنم باید بری داخل صفحه تستچی(ممد) بعد آخرین نظرسنجیش رو بزنی بری داخل کامنت هاش...
نمیدونم اگه درست گفته باشم بازم پرس و جو کن از کاربرای دیگه🛐
آها ، دستت درد نکنه زیباروی 🌷🩷
پستت خیلی خوب بود♥️🫂
امیدوارم در آینده یکی از بهترین کاربر ها بشی☺️👍🏻
اگه میشه لطفا به پست های منم سر بزنید🙃🤍
بک هم میدم😉🤯
ادمین زیبارو پین؟☺️🫂
مرسی قشنگم🥲خودتم بهترینی:)
چشم حتما
لطف داری عسل 🫂🌹
ویژه اش کن
خیلیییی قشنگه
ناظرشم بودم
البته نمیدونم چند تا ناظر یک تست رو بررسی میکنن
مرسی عزیزم🥲🫶🏻اره ایشالله