

منظور از اعتماد به نفس چیست؟ اعتماد به نفس می تواند به یک حس کلی اعتماد در توانایی شما برای کنترل زندگی اشاره داشته باشد و یا ممکن است واکنش در یک موقعیت خاص باشد. به عنوان مثال، ممکن است در زمینه خاصی از تخصص اعتماد به نفس بالایی داشته باشید، اما در زمینه های دیگر اعتماد به نفس کمتری داشته باشید. انجمن روانشناسی آمریکا اعتماد به نفس را اینگونه تعریف می کند: «اعتقاد به اینکه فرد می تواند با موفقیت خواسته های یک کار را برآورده کند». داشتن سطح سالم اعتماد به نفس می تواند به شما کمک کند تا در زندگی شخصی و حرفه ای خود موفق تر شوید. برای مثال، تحقیقات نشان داده است که افرادی که اعتماد به نفس بیشتری دارند، از نظر تحصیلی پیشرفت بیشتری دارند. اعتماد به نفس می تواند در انگیزه پیگیری اهداف شما نیز نقش داشته باشد و حتی سطح اعتماد شما بر نحوه ارائه خود به دیگران تأثیر بگذارد.

۱- از مقایسه خود با دیگران دست بردارید. آیا ظاهر خود را با دوستان، اقوام یا سایر افراد معروف مقایسه می کنید؟ اگرچه بر اساس نظریه مقایسه اجتماعی انجام مقایسه طبیعی است. اما به احتمال زیاد به افزایش اعتماد به نفس شما کمکی نکرده و حتی ممکن است اثر معکوس داشته باشد. وقتی متوجه می شوید که در حال مقایسه کردن هستید، ابتدا به خود یادآوری کنید که انجام این کار مفید نیست و زندگی یک رقابت نیست. اگر نسبت به زندگی دیگران حسادت می کنید، یادآوری نقاط قوت و موفقیت های خود نیز مفید است. برای یادآوری بهتر زمینه هایی در زندگی که در آن برکت دارید، یک دفتر خاطرات سپاسگزاری داشته باشید. این می تواند به شما کمک کند تا روی زندگی خود در مقابل تمرکز بر زندگی دیگران تمرکز کنید

۲- اطراف خود را با افراد مثبت احاطه کنید. به این فکر کنید که دوستانتان چه احساسی در شما ایجاد می کنند. آیا شما را بالا می برند یا پایین می آورند؟ آیا آنها دائماً شما را قضاوت می کنند یا شما را همانطور که هستید می پذیرند؟ افرادی که با آنها وقت می گذرانید می توانند بر افکار و نگرش های شما در مورد خودتان تأثیر بگذارند. بنابراین، اگر بعد از معاشرت با شخص خاصی احساس بدی نسبت به خود دارید، ممکن است زمان خداحافظی فرا رسیده باشد. در عوض، اطراف خود را با افرادی احاطه کنید که شما را دوست دارند و بهترین ها را برای شما می خواهند. به دنبال افرادی باشید که مثبت اندیش هستند و می توانند به تقویت اعتماد به نفس شما کمک کنند. اعتماد به نفس و مثبت اندیشی باعث بهبود کیفیت زندگی افراد می شود.

۳- با خودت مهربان باش. شفقت به خود مستلزم این است که وقتی اشتباه می کنید یا شکست می خورید، با مهربانی با خود رفتار کنید. این به شما امکان می دهد از نظر عاطفی انعطاف پذیرتر شده و احساسات چالش برانگیز را بهتر هدایت کنید. همچنین، مهربانی و شفقت با خود ارتباط را با خود فرد و دیگران تقویت می کند

۴-خودگویی مثبت را تمرین کنید. خودگویی منفی می تواند توانایی های شما را محدود کند و اعتماد به نفس شما را با متقاعد کردن ضمیر ناخودآگاهتان به اینکه “نمی توانید از عهده چیزی برآیید” یا “خیلی سخت است” و “حتی نباید تلاش کنید” را کاهش دهد. از سوی دیگر، صحبت با خود به شکل خوش بینانه می تواند شفقت به خود را تقویت کند و به شما کمک کند بر شک و تردید خود غلبه کنید. بنابراین برای افزایش اعتماد به نفس به صحبت های ذهنی با خود توجه کرده و سپس راهی برای تبدیل این افکار به خودگویی مثبت پیدا کنید .

۵-با ترس های خود روبرو شوید. یکی از بهترین راهها برای ایجاد اعتماد به نفس مواجهه رودررو با ترسهایتان است. رویارویی با برخی از ترس های خود را که ناشی از کمبود اعتماد به نفس است، تمرین کنید. اگر می ترسید یا فکر می کنید که قرار است خرابکاری کنید، به هر حال سعی کنید. کمی شک به خود حتی می تواند به بهبود عملکرد کمک کند و هر بار با ترس خود مقابله می کنید، اعتماد به نفس بیشتری نسبت به خودتان پیدا خواهید کرد.

۶-کارهایی را انجام دهید که در آنها مهارت دارید. وقتی کارهایی را انجام می دهید که در آن مهارت دارید چه اتفاقی می افتد؟ اعتماد به نفس شما شروع به افزایش می کند. نقاط قوت شما حتی قوی تر می شوند، که به بهبود باور شما نسبت به خودتان کمک می کند. اتخاذ این رویکرد یک مزیت دیگر نیز دارد و آن این است که میزان رضایت شما از زندگی افزایش می یابد.

۷-بدانید چه زمانی باید نه بگویید. در حالی که انجام کارهایی که در آنها مهارت دارید می تواند اعتماد به نفس شما را تقویت کند، تشخیص موقعیت هایی که می تواند باعث کاهش اعتماد به نفس شما شود به همان اندازه مهم است. نه گفتن به فعالیت هایی که باعث از بین رفتن اعتماد به نفس شما می شود، اشکالی ندارد. مطمئناً نمیخواهید از انجام کاری که باعث ناراحتی شما میشود اجتناب کنید، زیرا ناراحتی اغلب بخشی از فرآیند رشد شخصی است. در عین حال، هیچ اشکالی ندارد که مرزهای خود را بشناسید و به آنها پایبند باشید. دفعه بعد که کسی انجام کاری را پیشنهاد کرد که میدانید اعتماد به نفس شما را کاهش میدهد، با احترام پیشنهاد او را رد کنید. البته لازم نیست برای همیشه از آن فعالیت اجتناب کنید. هنگامی که یاد گرفتید چگونه اعتماد به نفس بیشتری داشته باشید، ممکن است آنقدر قوی باشید که دوباره آن را امتحان کنید، بدون اینکه به اعتماد به نفس خود آسیبی وارد شود.

۸-اهداف واقع بینانه تعیین کنید. مشخص شده است که تعیین اهداف بلندمدت و عدم دستیابی به آنها به سطح اعتماد آسیب می رساند. عکس این موضوع نیز به اثبات رسیده است که هرچه بیشتر به اهداف خود دست یابید، اعتماد به نفس و توانایی هایتان بیشتر می شود. برای تعیین اهداف واقع بینانه، آنچه را که می خواهید به دست آورید بنویسید. بعد از خود بپرسید چه شانسی برای رسیدن به آن دارید. اگر احتمال دستیابی به هدف بسیار کم بود، بهتر است هدفی واقعی تر و دست یافتنی تر انتخاب کنید
اگر پسندیدی، لایک کن و به سازنده انرژی بده!
پستت خیلی خوب بود♥️🫂
امیدوارم در آینده یکی از بهترین کاربر ها بشی☺️👍🏻
اگه میشه لطفا به پست های منم سر بزنید🙃🤍
بک هم میدم😉🤯
ادمین زیبارو پین؟☺️🫂
فرست
عالی بود 🌚
منم خیلی اعتماد به نفسم پایینه
🥲🥲🥲🥲
بسی عالی☘️
مرسییییی زیبااا🌱
اولین لایک
تنک🥲🌱