
.......

حساسیت به گلوتن یا نارسایی سیلیاک، یک بیماری خود ایمنی است که برای افرادی که به گلوتن که در آرد هم پیدا می شود، حساسیت دارند، باعث مشکلات گوارشی و سایر علائم مرتبط میشود.

حساسیت به گلوتن یک واکنش ایمنی ناشی از مصرف گلوتن است که ممکن است باعث تحریک و التهاب در رودههای کوچک شود و علائمی مانند اسهال، درد شکم، تورم شکم، کاهش وزن و خستگی ایجاد کند. همچنین نارسایی سیلیاک یک نوع خاص از حساسیت به گلوتن است که باعث آسیب به رودههای کوچک میشود. این بیماری میتواند با خلق و خوی غریب، کاهش وزن، فقدان ویتامینها و موارد دیگر همراه باشد.

غذا های که گلوتن دارند:گلوتن در غلاتی مانند گندم، جو، جو دوقلو، یافت میشود. بنابراین، مصرف غلاتی مانند نان، ماکارونی، آرد، بیسکوییت و سایر محصولات پخت و پزی که گلوتن دارند، برای افرادی که به گلوتن حساسیت دارند، توصیه نمیشود. برای کنترل حساسیت به گلوتن، رژیم غذایی بدون گلوتن را میتوان رعایت کرد. این امر شامل مصرف غذاهایی مانند برنج، ذرت، سیب زمینی، ماهی و… میشود. در رژیم بدون گلوتن، میتوانید به جای محصولاتی که گلوتن دارند، غذاهایی مانند برنج، ذرت، کینوا، آرد گیاهی (مانند آرد برنج یا آرد نخود) و سایر غلات بدون گلوتن را مصرف کنید. در هنگام خرید محصولات غذایی، برچسبهای محصول را به دقت بخوانید تا مطمئن شوید که حاوی گلوتن نیستند. به دنبال عباراتی مانند «بدون گلوتن»، «مناسب برای حساسیت به گلوتن» یا نماد «بدون گلوتن» در برچسبها باشید.

بعضی از مارک ها، نان و محصولات مخصوص بدون گلوتن تولید می کنند. مانند مارک سِلینو☝☝

برای افرادی که به گلوتن حساسیت دارند، مصرف حتی مقادیر کوچکی از گلوتن میتواند عوارض جدی را ایجاد کند. این مشکلات شامل:۱-آسیب روده ۲-کاهش جذب مواد غذایی ۳-کاهش سلامت عمومی ۴-کمبود ویتامین ها
اگر پسندیدی، لایک کن و به سازنده انرژی بده!