
اگرچه اعتماد به نفس می تواند برای افراد مختلف ، معنای متفاوتی داشته باشد اما در حقیقت به معنای ایمان به خود است . این مهارت نتیجه چگونگی پرورش یافتن و آموزش دیدن ما است . ما از دیگران می آموزیم که چگونه در مورد خودمان فکر کرده و چگونه رفتار کنیم و این ها بر روی چگونگی باور ما نسبت به خودمان و دیگران تأثیر می گذارد . همچنین ، این مهارت ناشی از تجربیات و نحوه یادگیری ما در واکنش به موقعیت های مختلف است . اعتماد به نفس یک مفهوم ایستا نیست و می تواند با توجه به تکالیف و موقعیت ها کاهش یا افزایش پیدا کند به همین دلیل ممکن است برخی از روزها اعتماد به نفس بیشتری داشته باشیم .
اعتماد به نفس اساس عشق به خود است که نتیجه آن دوست داشتن خود و دیگران است . اگر می خواهید بدانید چرا به اعتماد به نفس نیاز داریم لازم است بدانید بدون این مهارت ، شما در نهایت فقط بخشی از پتانسیل های منحصر به فرد خود را استفاده می کنید . وقتی از این مهارت برخوردار نباشید به شدت خودتان را با دیگران مقایسه خواهید کرد و منتقد خود خواهید شد . در ادامه به اهمیت اعتماد به نفس ، بیشتر پرداخته شده است .
آیا می خواهید زندگی رویایی خود را زندگی کنید ؟ آیا می خواهید تبدیل به یک فرد تأثیرگذار شوید ؟ باید بتوانید نوع مناسبی از افراد را به خودتان جذب کنید و راز جذاب شدن را یاد بگیرید . مردم جذب افرادی می شوند که به خودشان باور دارند . فرض کنید وارد یک اتاق می شوید و دو نفر در آنجا هستند . یکی از آن ها مردی است که با لبخندی روی لبش در گوشه ای ایستاده و دیگری خانمی که سرش خم شده و به تلفن خود خیره شده است . مطئمناً شما جذب آن مرد می شوید . فردی که به نظر می رسد اعتماد به نفس بالایی دارد .
فرض کنید در یک سخنرانی شرکت کرده اید . اگر فرد سخنران به شما نگاه نکند به او گوش می دهید ؟ در این موقعیت به احتمال زیاد به این فرد گوش نخواهید داد و ذهنتان جای دیگری خواهد رفت . اما اگر این مرد تماس چشمی و اعتماد به نفس داشت چه ؟ اگر سوالات درست می پرسید و چیزهایی را که می خواستید بگوید می گفت چه ؟ در این صورت شخصیت این فرد برایتان جذاب می شد و به او گوش می دادید . اگر می خواهید یک معامله تجاری را امضا کنید باید با اعتماد به نفس ، خود را به مشتری آینده نشان دهید . اگر می خواهید برای شغلی استخدام شوید باید در مصاحبه به فرد مصاحبه گر نشان دهید که به خودتان باور دارید و از نقاط قوت و ضعفتان آگاهید . وقتی فردی به خودش اعتماد داشته باشد دیگران هم به او اعتماد می کنند .
وقتی اعتماد به نفس دارید ، خودتان انتخاب می کنید . بیشتر افرادی که از این مهارت برخوردار نیستند ، دوست دارند دیگران را خوشحال کنند و بر اساس آنچه خودشان می خواهند انتخاب نمی کنند و به همین دلیل تصمیمات اشتباهی در زندگی می گیرند . هرچه تصمیمات خود را با عمیق ترین خواسته ها و ارزش های اصلی خود هماهنگ کنید سریع تر به اهدافتان می رسید .
هرچه اعتماد به نفس شما بیشتر شود ، می توانید این صدای درون خود را که می گوید : " من نمی توانم این کار را انجام دهم " کاهش دهید . می توانید از افکار خود جدا شده و بر اساس ارزش هایتان اقدام کنید . اگر از این مهارت برخوردار نباشید احتمالاً با نشخوار فکری یا تمایل به غرق شدن در نگرانی ها و اشتباهات ادراک شده آشنا هستید . نشخوار فکری بیش از اندازه ، با اضطراب و افسردگی مرتبط است و می تواند باعث کناره گیری ما از جهان شود . اما با پر کردن مخزن خود با اعتماد به نفس می توانید این چرخه تفکر بیش از حد را شکسته و منتقد درونی خود را ساکت کنید .
اعتماد به نفس مهارت های لازم برای مقابله با مشکلات را به شما می دهد . داشتن این مهارت به این معنی نیست که شکست نخورید اما وقتی از آن برخوردار باشید می دانید چگونه با چالش ها روبرو شده و توسط آن ها فلج نشوید . حتی وقتی هیچ چیز به برنامه ریزی شما نزدیک نباشد می توانید از سرزنش کردن خود اجتناب کنید . وقتی خود را تحت فشار می گذارید که چیزهای جدید را امتحان کنید ، خواهید فهمید چگونه شکست و اشتباه منجر به رشد می شود و می پذیرید که شکست بخشی از زندگی است .
شما نیاز دارید مولد بوده ، وقت خود را مدیریت کنید و بتوانید تمام کارهای غیر ضروری را حذف کنید . بدون مهارت اعتماد به نفس نمی توانید این کارها را به صورت موثری انجام دهید . وقتی از این مهارت برخوردار نباشید وقت خود را صرف فعالیت هایی خواهید کرد که به شما در دستیابی به اهدافتان کمکی نمی کنند . نکته شگفت آور این است که این عمل به صورت ناخودآگاه انجام می شود و متوجه نیستید که این کار را انجام می دهید . وقتی به توانایی خود در دستیابی به یک هدف ، باور ندارید وقت خود را تلف و تعلل می کنید . برای مثال به جای اینکه کار خلاقانه ای انجام دهید ایمیل خود را چک می کنید .
اگر پسندیدی، لایک کن و به سازنده انرژی بده!