15 اسلاید صحیح/غلط توسط: Viny♥︎kpop انتشار: 5 ساعت پیش 7 مرتبه انجام شده گزارش ذخیره در مورد علاقه ها افزودن به لیست
درست کردن یک غذای ساده توسط کودک میتواند اعتماد به نفس او را تقویت کرده و میتواند با مواد غذایی مختلف آشنا شود، آنها را لمس کند و مزه کند و یاد دادن برخی مهارتهای زندگی مثل مرتب بودن لوازم و وسایل در حین آشپزی، دوری از کثیف کاری و استفاده از مقدار مشخص هر ماده در غذاهای مختلف میتواند مهارتهای فردی کودک را افزایش دهد و او را نسبت به یادگیری غذاهای مختلف علاقهمند کند.
فواید آشپزی با کودکان :
فواید زیادی در آشپزی با کودکان وجود دارد. یکی از مهم ترین فواید آشپزی پدر و مادر با کودک لذت از کنار هم بودن و همچنین بنا نهادن احساس همدلی و همکاری و درک متقابل در کودکان است.
۱. مفهوم اعداد :
یکی از فواید و مهارتهای مربوط به آشپزی با کودکان این است که فرصتهای زیادی برای تمرین شمارش و توسعه درک آنها از اعداد وجود دارد. بهترین راه برای آموزش ریاضی به کودکان خردسال از طریق تجربیات عملی است.
آنها میتوانند شمارش کنند که به چند کاسه نیاز دارند، چند بیسکویت درست کردهاند یا اگر هر نفر دو عدد داشته باشد، به چند عدد تخم مرغ نیاز دارند.
وقتی غذا درست شد، بچهها یاد میگیرند که چگونه غذا را به قسمتهای مساوی تقسیم کنند (خواه هر کدام سه برش سیب باشد یا یک دوازدهم کیک)، و تعداد بشقابها، فنجانها و کارد و چنگالها را برای افراد درست حساب کنند.
۲. سواد اولیه و مهارتهای زبانی:
تجربیات آشپزی با کودک، علاوه بر تشویق حس عددی کودک خردسال، از سواد و مهارتهای زبانی نیز پشتیبانی میکند. سواد عبارت است از: «پایه خواندن، نوشتن، برقراری ارتباط و معاشرت» و دستورالعملها را میتوان برای ترویج سواد اولیه با صداها، کلمات و زبان استفاده کرد.
آشپزی همچنین بستری برای ایجاد مهارتهای سواد اولیه است. بین لیستی از مواد تشکیلدهنده، مراحل دستور پخت و برچسبهایی که روی غذاها (روغن، آرد، نمک و غیره) وجود دارد، کودکان یاد میگیرند که چگونه چاپ معنی دارد و پیامی را منتقل میکند. آنها همچنین شروع به تشخیص کلمات رایج میکنند، به ویژه آنهایی که روی برچسب مواد غذایی که اغلب میبینند یافت میشوند
۳. مهارتهای حرکتی ظریف :
فواید فعالیتهای آشپزی راهی فوقالعاده برای رشد مهارتهای حرکتی خوب کودکان زیر پنج سال و برای آماده شدن برای مداد در دست گرفتن در مدرسه است.
دستورالعملهای مختلف به حرکات مختلف انگشتان و ماهیچههای دست نیاز دارند، و اقداماتی مانند سرو غذا، چیدن گیاهان، هم زدن مایع کیک، ریختن شیر، له کردن کدو تنبل، پاره کردن کاهو، هم زدن تخم مرغ، پاشیدن پنیر، فشردن لیمو و ورز دادن خمیر همگی به رشد بچهها کمک میکنند.
کودکان همچنین میتوانند یاد بگیرند که غذاهای نرم مانند توت فرنگی را قطع کنند تا مهارتهای حرکتی ظریف خود را تقویت کنند، استقلال خود را توسعه دهند و آگاهی فضایی را تمرین کنند.
فعالیتهای آشپزی مملو از فرصتهایی برای توسعه مهارتهای حرکتی ظریف است.کودکان با یادگیری پوست کندن، تکه کردن، هم زدن، پخش کردن، شکستن و برش دادن انگشتان خود را تقویت میکنند و هماهنگی و کنترل را توسعه میدهند.
۴. مفاهیم علمی :
اگرچه ممکن است کلمهای علمی مانند «امولسیونسازی» در ذهن جوانان آشنا باشد،ولی در کودکان هیچ معنا و آشناییتی ندارد، به همین علت، عمل مخلوط کردن مواد مبتنی بر روغن و آب تنها راهی است که علم را میتوان در آشپزی گنجاند و به کودکان آنها را آموزش داد.
وقتی بچهها یاد میگیرند که غذا از کجا میآید و انتخابهای غذایی برای بدن مغذی هستند، زیستشناسی در بازی وجود دارد. و همچنین یک عنصر حسی قوی در تجارب آشپزی وجود دارد که به تمرکز کودکان کمک میکند، همانطور که بچهها نگاه میکنند، گوش میدهند، لمس میکنند، بو میکنند و البته مزه میکنند!
ممکن است تصور کنید که مفاهیم علمی در آزمایشگاه شروع میشوند، اما در سالهای اولیه، علم در طول تجربیات واقعی آموخته میشود، که با ذوب کره در دیگ شروع میشود.
در حین پخت و پز، بچهها مشاهده میکنند که انواع مواد غذایی با گرم شدن، خرد شدن، یخ زدایی تغییر شکل میدهند.
آنها میبینند که چگونه دو ماده (آب و آرد) با هم مخلوط میشوند، چگونه برخی از مواد حل میشوند (نمک در آب از بین میرود) و چگونه آب از قابلمه در هنگام جوشیدن خورش تبخیر میشود.
۵. همکاری و کار تیمی :
علاوه بر آموزش مهارتهای عملی، آشپزی همچنین به کودکان اجازه میدهد تا طیف وسیعی از مهارتهای اجتماعی و عاطفی را تمرین کنند – که با همکاری شروع میشود.
گاردین توضیح میدهد که «کودکان یاد میگیرند که در هنگام انجام تجربیات آشپزی به صورت تیمی کار کنند، و به اشتراک بگذارند، همکاری کنند و به نوبت انجام دهند».
با بر عهده گرفتن و تفویض مسئولیت، کودکان حس عاملیت را در خود پرورش میدهند و همچنین هنگام سرو کردن و به اشتراک گذاشتن یک وعده غذایی لذیذ، از یک تلاش گروهی موفق احساس رضایت می کنند.
۶ .گنجاندن و تنوع :
آشپزی دنیایی از طعم را باز میکند و فعالیتهای آشپزی نیز کودکان خردسال را تشویق میکند تا غذاهایی از کشورها و فرهنگهای دیگر تهیه کنند و لذت ببرند.
ممکن است غذاهای ایتالیایی، هندی یا بومی در منوی آشپزیهای شما وجود داشته باشد، و این قرار گرفتن در معرض غذاهای مختلف به کودکان یاد میدهد که فرهنگهایی غیر از فرهنگ خودشان را یاد بگیرند و در برابر دیگران فراگیر باشند.
۷. خلاقیت :
اگرچه برخی از دستورالعملها برای بهترین نتیجه باید به دقت دنبال شوند، مهم است که آشپزی برای کودکان سرگرمکننده باشد و این بدان معناست که خلاقیت در آشپزخانه باید مورد استقبال قرار گیرد.
مانند آتلیه یک هنرمند، آشپزخانه نیز یکی از مکانهایی است که خلاقیت در آن زنده میشود.
۸. اندازهگیری :
کودکان در سنین کودکی و پیش دبستانی باید مهارتهای ریاضی اولیه خود را توسعه دهند و یکی از این مهارتها اندازهگیری است.
آشپزی فعالیتی است که مملو از فرصتهایی برای یادگیری نحوه اندازهگیری است. بچهها با اندازهگیری آب سبزیجات، ریختن قاشق روغن، فنجان آرد و برنج در مورد ظرفیت و حجم یاد میگیرند. آنها اقلام را روی ترازو وزن میکنند.
۹ .دنبال کردن دستورالعملها :
یادگیریِ گوش دادن و پیروی از دستورالعملها از مهارتهای مهم زندگی است. بچهها باید دستورالعملهای شفاهی را که هنگام درست کردن غذا با هم میدهید، دنبال کنند.
یکی دیگر از فرصتهای عالی برای آموزش پیروی از دستورالعملها به بچهها، استفاده از یک دستور اولیه در هنگام آشپزی است.
۱۰ .توالییابی :
یکی از مهارتهایی که کودکان از طریق آشپزی یاد میگیرند، ترتیب دادن است. این به معنای درک این است که رویدادها باید به ترتیب خاصی اتفاق بیفتند.
در آشپزی باید دنباله خاصی رعایت شود وگرنه نتیجه جالب نخواهد بود. بچهها یاد میگیرند که قبل از اینکه بتوانید مواد را در سینی فر بریزید، باید مواد را مخلوط کنند. قبل از اینکه بتوانید آنها را مخلوط کنید، سبزیجات باید نرم باشند.
در برخی از دستورالعملها، فقط کیفیت تحت تأثیر ترتیب قرار میگیرد، مانند مخلوط کردن مواد خشک کیک قبل از افزودن مواد مرطوب. از اینها برای نشان دادن اینکه ترتیب رویدادها میتواند مهم باشد استفاده کنید.
۱۱. بهداشت و سلامت :
کودکان همچنین در مورد بهداشت یاد میگیرند زیرا باید برخی از غذاهایی را که استفاده میکنند بشویند و پس از اتمام پخت و پز، خود را تمیز کنند.
۱۲. تمرکز :
هر فعالیتی که برای بچهها جالب باشد و توجه آنها را جلب کند، باعث تقویت تمرکز آنها نیز میشود. با گذشت زمان، همانطور که آنها را درگیر و متمرکز بر فعالیتها نگه می دارید، توجه طبیعی آنها شروع به بهبود میکند.
۱۳ . یادگیری آشپزی :
بچه ها با تماشای بزرگتر ها مهارتهای ارزشمند زیادی را یاد میگیرند – چیزهای سادهای که ممکن است به آنها بدیهی شود – مانند نحوه شستن و خشک کردن کاهو، اینکه کدام سبزیجات باید پوست کنده یا شسته شوند، یا نحوه اندازهگیری مقدار برنج خشک برای هر نفر چقدر است. آشپزی یک مهارت ارزشمند زندگی است.
آشپزی میتواند مهارتهای مهم و پایه زندگی همچون خلاقیت، کارگروهی، مشارکت، خودباوری را به کودکان آموزش دهد و بچهها بدون اجبار و با میل خود میتوانند از راه آشپزی با مباحث علمی مثل حالتهای مختلف مواد (جامد، مایع، گاز)، سردی و گرمی، تغییرات مواد هنگام مخلوط شدن، مباحث پایه ریاضی همچون وزن کردن، تقسیم مواد و… یاد بگیرند.
15 اسلاید
1
نتیجه
مجموع امتیاز شما
امتیاز
تعداد پاسخ صحیح
تعداد پاسخ غلط
درصد صحیح
شما به درصد سوالات پاسخ درست دادید
اگر پسندیدی، لایک کن و به سازنده انرژی بده!
4 لایک
اشپزی با کودکان از نظر مامانم:فشار خوردن از داغون شدن ظرف ها و خورده شدن مواد غذایی
تنها فوایدش: خالی شدن خشم روی بچه😐💔
چقد حق . برا مامان خارجی ها هست نه ایرانی😂
پس موضوع جهانیه🤒✨