
از هزاران سال پیش، انسان ها همواره به دنبال راهی برای برقراری ارتباط و درک یکدیگر بودهاند. در ابتدا از صداهای دهانی نامفهوم و حرکات دست استفاده میکردند و هزاران سال بعد چیزی که ما امروزه آن را به نام « زبان » میشناسیم را ابداع کردند. هیچکس نمیداند ریشهی اولین زبان در جهان چیست؛ ولی زبان یکی از مهمترین و پرکاربردترین اختراعات بشر تاکنون است.

روزی روزگاری، قبل از اینکه تمدن ها به وجود بیایند، پادشاهی ها پایهگذاری شدند. قبل از اینکه هنجارهای اجتماعی به وجود بیایند، انسان ها برای برقراری ارتباط از حرکات دست و صداهای دهانی بدوی استفاده میکردند. مفهوم زبان حدود 10,000 سال پیش ظهور کرد و مسیر بشریت را تغییر داد. کاربرد زبان این بود که نسل انسان ها را به سوی پیشرفت هدایت کند و ما را به جایی برساند که الآن هستیم. ریشهی اولین زبان در جهان بسیار پرابهام است. برخی از متون باستانی و کنده کاری های غارها برخی از قدیمی ترین زبان های جهان را نشان می دهد.

1- تامیل ( ۵,۰۰۰ سال ) قدیمی ترین زبان زنده در جهان : این زبان ۷۸ میلیون نفر گویشور دارد و زبان رسمی در سریلانکا و سنگاپور است، تامیل قدیمی ترین زبان در جهان است. این زبان تنها زبان باستانی است که تا راهش به جهان مدرن هنوز زنده باقی مانده است. بخشی از خانواده زبان های دراویدی است، که شامل چند زبان بومی جنوب و شرق هند است. تامیل رایج ترین زبان در ایالت تامیل نادو است و همچنین یکی از زبان های رسمی هند است. کتیبه هایی مربوط به قرن سوم قبل از میلاد در تامیل یافت شده است.

2- سانسکریت ( ۵,۰۰۰ سال ) قدیمی زبان جهان : برخلاف تامیل که هنوز زبانی رایج است، سانسکریت قدیمی ترین زبان جهان است اما در حدود ۶۰۰ سال قبل از میلاد از رواج عمومی خارج شد. اکنون یک زبان مذهبی است، زبان های مقدسی که در متون مقدس هندوئیسم، بودیسم و جینیسم یافت می شود. اولین گزارش مکتوب سانسکریت را می توان در ریگودا یافت، مجموعه ای از سرودهای سانسکریت ودایی، که در جایی در حدود هزاره دوم قبل از میلاد نوشته شده است. بر اساس مطالعات، سانسکریت پایه بسیاری از زبان های اروپایی را تشکیل می دهد و هنوز هم یکی از زبان های رسمی هند است.

3- مصری ( ۵,۰۰۰ سال ) : مصر به عنوان یکی از قدیمی ترین تمدن های جهان شناخته می شود و قبطی مصر قدیمی ترین زبان بومی مصر است. سوابق مکتوب استفاده از آن به ۳۴۰۰ سال قبل از میلاد برمی گردد که آن را به یک زبان باستانی تبدیل کرده است. قبطی تا اواخر قرن هفدهم پس از میلاد رایجترین زبان در مصر بود تا اینکه با عربی مصری، پس از حمله مسلمانان جایگزین شد. قبطی هنوز به عنوان زبان عبادی در کلیسای قبطی مصر استفاده می شود. امروزه تنها تعداد انگشت شماری به صورت روان به این زبان صحبت می کنند.

4- عبری ( ۳,۰۰۰ سال ) : عبری در حدود ۴۰۰ سال پس از میلاد از بین رفت و در حال حاضر به عنوان یک زبان مذهبی برای یهودیان در سراسر جهان حفظ می شود. با ظهور صهیونیسم در قرن نوزدهم و بیستم، عبری دوران احیا را پشت سر گذاشت و زبان رسمی اسرائیل شد. اگرچه عبری مدرن با نسخه کتاب مقدس متفاوت است، اما گویشوران بومی این زبان می توانند آنچه در متون باستانی نوشته شده است را کاملاً درک کنند. عبری مدرن از بسیاری جهات تحت تأثیر سایر زبانهای یهودی است.

5- یونانی ( ۲,۹۰۰ سال ) : یونانی زبان رسمی یونان و قبرس است و اولین بار در یونان و آسیای صغیر که اکنون بخشی از ترکیه است صحبت میشد. یونانی سابقه ای بدون وقفه در استفاده به عنوان زبان نوشتاری برای بیش از ۳۰۰۰ سال دارد، که طولانی تر از هر زبان هندواروپایی دیگری است که امروزه صحبت می شود. این تاریخ به سه مرحله یونانی باستان، یونانی قرون وسطی و یونانی جدید تقسیم می شود. امروزه بیش از 15 میلیون نفر که اکثراً در یونان و قبرس زندگی می کنند یونانی صحبت می کنند. کشورهایی مانند ایالات متحده و استرالیا نیز دارای جوامع بزرگ یونانی زبان هستند.

6- باسکی ( ۲,۲۰۰ سال ) : باسکی بومی توسط جمعیت کمی از مردم ساکن در اسپانیا و فرانسه صحبت میشود. با این حال، به طور کامل با فرانسوی و اسپانیایی، یا هر زبان دیگری در جهان بی ارتباط است. زبان شناسان قرن ها در مورد ریشه های این زبان اسرارآمیز فکر کرده اند، اما هیچ یک از نظریه ها نتوانستهاند کاملاً منطقی باشند. چیزی که واضح است این است که باسکی قبل از ورود زبانهای رومی در اروپا وجود داشته است و در طول اعصار در گوشههای منطقه زنده مانده است.

7- لیتوانیایی ( ۵,۰۰۰ سال ) : لیتوانیایی بخشی از گروه زبان های هندواروپایی است که زبان های مدرن مختلفی مانند آلمانی، ایتالیایی و انگلیسی را به وجود آورد. لیتوانیایی ارتباط نزدیکی با سانسکریت، لاتین و یونانی باستان دارد و اصوات و قواعد دستور زبان دوران باستان را به روشی بسیار بهتر از هر یک از عموزاده های زبانی خود حفظ کرده است. بنابراین این زبان یکی از قدیمی ترین زبان های جهان به حساب می آید. امروزه لیتوانیایی به عنوان زبان رسمی جمهوری لیتوانی و همچنین یکی از زبان های رسمی اتحادیه اروپا است. رسوم خاص و قوانین زبانی از آن محافظت می کنند.

8- فارسی ( ۲,۵۰۰ سال ) : فارسی زبان رایج در ایران، افغانستان و تاجیکستان امروزی است. فارسی زاده مستقیم زبان پارسی باستان است که زبان رسمی امپراتوری ایران بود. فارسی مدرن در حدود 800 پس از میلاد پدیدار شد و از آن زمان تاکنون به طور پراکنده ای تغییر کرده است. گويشوران زبان فارسی میتوانستند نوشتههای مربوط به سال 900 ميلادی را بردارند و با دشواری نسبتاً كمتری نسبت به خواندن متون انگليسی زمان شكسپير آن را بخوانند.

9- گیلیک ایرلندی ( ۱,۵۰۰ سال ) : گالیک ایرلندی، گالیک، گالی یا ایرلندی دارای ۲۷۶۰۰۰ سخنور در سراسر جهان است. گیلیک ایرلندی ریشه سلتیکی از عصر برنز دارد. با این حال، سنت ادبی را می توان به قرن ششم پس از میلاد ردیابی کرد. زبان ایرلندی با زبان های مانکس، اسکاتلندی، ولزی، کورنی و برتون مرتبط است. قدیمیترین کتیبههای این زبان را میتوان در سنگهای آگم قرن پنجم و ششم میلادی دید.

10- ایسلندی ( ۱,۲۰۰ سال ) : ایسلندی، زبان ملی ایسلند، توسط ۳۳۰۰۰۰ نفر صحبت می شود. ایسلندی در برخی از مناطق دانمارک، ایالات متحده آمریکا و کانادا نیز صحبت می شود. ایسلندی یک زبان آلمانی شمالی است. این زبان از زبان نورس ساخته شده بود که توسط مهاجران نروژ در قرن نهم و دهم آورده شد. خط های مکتوب زبان ایسلندی کاملاً شبیه به زبان نورس باستان است و می توان آن را در آثار آری دانشمند ( ۱۱۴۸-۱۰۶۸ ) جستجو کرد.

11- چینی ( ۶,۰۰۰ سال ) : چینی توسط حدود ۱.۲ میلیارد نفر در جهان صحبت می شود. زبان چینی متعلق به گروه زبان های چینی-تبتی است. این زبان گویش های پیچیده زیادی دارد. حروف چینی مربوط به ۳,۰۰۰ سال پیش است. هیروگلیف ها را می توان به سلسله شانگ در قرن ۱۶ تا ۱۱ قبل از میلاد ردیابی کرد. با این حال، زبان نوشتاری به تازگی در سال ۱۹۵۶ برای سهولت درک ساده شده است.

12- عربی ( ۱,۵۰۰ سال ) : زبان عربی زبان قرآن است، پس زبانی مقدس است. عربی توسط حدود ۲۶۰ میلیون نفر صحبت می شود. زبان عربی گویش های زیادی دارد و منشاء زبان هایی مانند اردو و مالایی است. برخی از کلمات انگلیسی مانند شکر، جبر، الکل و امیر ریشه عربی دارند.

از زمان پیدایش اولین زبان، هزاران زبان به وجود آمدهاند. بسیاری از زبان ها در میان آنها در زمان گم شدهاند و اکنون فقط در افسانه ها یافت می شوند. با گذشت زمان زنده ماندهاند و هنوز در نقاط مختلف جهان مورد استفاده قرار می گیرند. اینها چیزی نیست جز گواهی بر روح انسان و این واقعیت که برخی چیزها هرگز نمی میرند.
اگر پسندیدی، لایک کن و به سازنده انرژی بده!
12 زبان باستانی که هنوز استفاده میشوند به لیست علمی افزوده شد.
توسط Speedy kunikida
متشکرم
چرا هیچکس قدر این همه اطلاعات ارزشمند رو نمیدونه؟
همونطور که در پست درج شده حروف ها، اعداد، نشانه ها
همه و همه نقاشی هایی بوندند که در طول زمان مختصر شدند
و قبایل مختلف این زبان ها رو با هم ترکیب کردند
خط میخی و شومری حتی در زمان های خیلی دور به نقاشی های کنده کاری شده تشابه داشتند که در نهایت به عربی و فارسی رسیدن.
از پاپیروس های مصری قطبی گرفته تا خط های میخی، شومری، سامی، سانسکریت، آلتایی، آرامی و... همه و همه نقاشی های روی سنگ و چوب و چرم بودند که میتونیم الان اونارو بنویسیم و بفهمیم.
12 زبان باستانی که هنوز استفاده میشوند به لیست علم افزوده شد.
توسط 𝓟𝓪𝓷𝓭𝓪
متشکرم
12 زبان باستانی که هنوز استفاده میشوند به لیست مطلب افزوده شد.
توسط آتری
متشکرم
عالی بود
بک میدم
لایک جدید
تستچی 12 زبان باستانی که هنوز استفاده میشوند را لایک کرد.
متشکرم
تاثیر اب هویج و هویج روی چشم (منتشر شده)
4 اسلاید پست 0 مشاهده 1 لایک 0 نظر 22 ساعت پیش
حمایت؟
حتما
لطفا چند تست اما یه تست رو لایک کنین🥺😭😭😭😭😭هیچی لایک نگرفته هه😭😢
چشم
❤❤❤❤❤❤❤
جالب و مفید بود✨
تشکر :)
💙
یه سوال گویشور به چه معناست؟
به معنی کسی که به یک زبانی صحبت میکنه هست
مثلا اگر بگن زبان فارسی ۱۰۰ میلیون نفر گویشور داره یعنی ۱۰۰ میلیون نفر میتونن به این زبان صحبت کنن