
سازمان ملل از سال 2008، روز 8 ژوئن را به عنوان روز جهانی اقیانوس نامگذاری کرد. اقیانوس ها را به عنوان خطوط حیات زمین می شناسند، زیرا اقیانوس ها بخش زیادی از اکسیژن تنفسی ما را تولید می کنند؛ از محصولشان چه به صورت زنده و چه غیر زنده (نفت و..) بهره برداری می شود و همچنین از خطوط دریایی به عنوان راهی برای تجارت بین المللی استفاده می شود. بر روی کره ی زمین چهار اقیانوس آرام، اطلس، هند و قطب شمال وجود دارد که در این میان اقیانوس آرام بزرگترین و عمیق ترین حوزه اقیانوسی جهان است. اقیانوس آرام با پوشش بیش از 30 درصد از سطح زمین، بزرگترین توده آب در این سیاره است. این حوضه اقیانوسی با مساحتی بیش از 155 میلیون کیلومتر مربع (60 میلیون مایل مربع)، از مجموع خشکی تمام قاره ها بزرگتر است. علاوه بر این، تقریباً دو برابر بیشتر از دومین حجم آبی جهان،یعنی اقیانوس اطلس، آب دارد.
اقیانوس آرام با مساحتی بیش از 165میلیون کیلومتر مربع، تقریبا دو برابر اقیانوس اطلس است. این اقیانوس 32 درصد از وسعت کل کره زمین و 46 درصد از وسعت آب های زمین را به خود اختصاص داده است. بد نیست بدانید وسعت اقیانوس آرام از مساحت کل خشکی های زمین بیشتر است و لقب بزرگترین گستره ی آبی زمین را دارد و به همین دلیل به آن "اقیانوس کبیر" هم می گویند. نام این اقیانوس در سال 1520 میلادی توسط فردیناند ماژلان، دریانورد پرتغالی، روی این اقیانوس گذاشته شد.
اقیانوس آرام به دو بخش شمالی و جنوبی تقسیم شده است. عمیق ترین قسمت اقیانوس که به گودال ماریانا معروف است حدود 11 هزار و 34 کیلومتر مربع عمق دارد. عمق متوسط اقیانوس آرام 4280 متر است. این اقیانوس از نظر جغرافیایی، از سمت شمال از دریای برینگ آغاز شده و به قطب جنوب منتهی می شود. همچنین از شرق از قاره آمریکا و از غرب تا قاره آسیا و اقیانوسیه ادامه دارد.
امیدوارم براتون مفید باشه 🙃
اگر پسندیدی، لایک کن و به سازنده انرژی بده!
نظرات بازدیدکنندگان (0)