
درودی دیگر در این پست میخوام گران ترین قارچ های دنیا و علت گرانی و کمیاب بودنشون رو توضیح بدم
گرانترین قارچهای جهان، بر خلاف تصور اکثریت از غذاهای گرانقیمتی نظیر خاویار نیز قیمت بالاتری دارند! از زمان های قدیم، گشتن به دنبال قارچ در طبیعت به ویژه در فرهنگهای اسلاو و بالتیک یک سنت رایج بوده است. حتی در حال حاضر هم افراد بسیاری هستند که در طبیعت به دنبال قارچ هستند و با توجه به تجربیاتی که کسب کرده اند به راحتی می توانند قارچ های خوراکی را از سمی تشخیص دهند. قارچ ها در فصول مختلف، از بهار تا زمستان در طبیعت ظاهر می شوند. قیمت قارچ های متداول در بازار معمولا گران نیست
گرانترین قارچهای جهان فقط در طبیعت رشد میکنند و کشت آن برای کشاورزان دشوار یا غیرممکن است. از آنجایی که آنها نمی توانند به صورت انبوه تولید شوند و فقط برای دوره خاصی از سال رشد می کنند، کمیاب تر هستند. برخی دیگر از انواع قارچها مانند ترافل نیز در زیر زمین رشد میکنند که یافتن آنها را سختتر میکند و در نتیجه استخراج آنها (از نظر زمان و هزینه) پرهزینهتر است.

قارچ یارساگومبا (Yartsa Gunbu) نهتنها گرانترین قارچ موجود در جهان است، بلکه داستان عجیبی نیز دارد. همانطور که در سوابق باستانی تبت اشاره شده است، اعتقاد بر این است که یارساگومبا یک دارو برای تقویت توان جنسی است. درمانگران از خواص دارویی قارچ یارساگومبا به عنوان جایگزین دیگر گیاهان دارویی برای درمان خستگی، سرفه های مزمن، کم خونی و سایر بیماری ها استفاده می کنند. با این حال، یارسا همیشه برای اهداف پزشکی استفاده نشده است. مردم محلی قبل از افزایش تقاضا و غیرقابل دسترس بودن این نوع قارچ، آن را مانند چای دم کرده و یا به سوپ اضافه می کردند. کشت یارساگومبا تقریباً غیرممکن به نظر میرسد زیرا زیستگاه ایده آل آن بین ۳۰۰-۴۵۰۰ متر از سطح دریا در هیمالیا و فلات تبت است. نادر بودن و منحصر به فرد بودن این قارچ آن را به گران ترین قارچی که می توانید پیدا کنید تبدیل کرده است. قیمت آن ۲۰۰۰ دلار در هر اونس است و یک پوند می تواند حدود ۶۳۰۰۰ دلار باشد.

اگر به دنبال قارچی با طعم تند و تیز هستید، شانترل یا چانترلا را امتحان کنید. شما ممکن است شانترل را در رنگهای مختلف زرد و سفید پیدا کنید ولی، محبوب ترین رنگ آن طلایی است. این قارچ در جنگل های شمالی کشورمان نیز یافت میشود و به نام قارچ زردکیجا، به معنی دختر زردپوش معروف است. قارچ شانترل یکی از گرانترین قارچها است، زیرا پرورش آن بسیار سخت است. این قارچ ها در باران چند روزه و به دنبال آن گرما و رطوبت رشد می کنند. بازآفرینی محیط ایدهآل آنها، اگر غیرممکن نباشد، دست کم چالش برانگیز است. سرآشپزها اکیداً توصیه می کنند که شانترل ها را کامل بپزید زیرا وقتی خام خورده شوند، ممکن است شما را بیمار کنند.

قارچ گوچّی وحشی یا مورل زرد را نمیتوان به صورت مصنوعی پرورش داد، یکی از دلایل گرانی آن ها همین است. این نوع قارچ که در طبیعت در دامنه کوههای برفی هیمالیا رشد میکند، بین ماههای مارس و می (فروردین تا خرداد)، با دست چیده میشوند و پس از آن برای خشک شدن فرستاده میشوند. از آنجایی که آنها بسیار مورد تقاضا هستند، قیمت آنها بسیار بالا است، اما بافت اسفنجی و عطر و طعم منحصر به فرد آنها نیز برچسب قیمت تاثیر گذار است. قارچ مورل برخلاف سایر قارچها، آنها لزوماً در سال بعد در همان نقطه رشد نمیکنند، که آن را غیرقابل پیشبینی میکند.

خیلی از قارچ های شناخته شده در دنیا بر روی زمین می رویند و یا بستر رویش آن ها تنه های درختان است. اما قارچ دنبلان برخلاف دیگر قارچ ها، مثل سیب زمینی در زیر زمین می روید و به صورت غده ای در فاصله ی سی سانتی متری زمین و در نزدیکی ریشه های درختان بلوط می روید. قارچ ترافل بسیار نادر بوده و همین علت گران بودن آن می باشد. حتی بعضی بر این ادعا هستند که قیمت آن گاهی از خاویار نیز بیشتر می شود. ترافل را در بعضی از نقاط جهان نظیر ایتالیا می توان پیدا کرد. با این حال در ایران نیز این قارچ در نواحی غربی مثل بانه و همچنین در نقاط جنگلی استان گلستان و گیلان دیده و برداشت می شود. علاوه بر نوع جنگلی این قارچ، قارچ دنبلان بیابانی را در نواحی بیابانی ایران نظیر شیراز، هرمزگان، سیرجان و خراسان یافته و برداشت کرده اند. قارچ ترافل حاوی مواد و املاح معدنی بسیار گرانبهایی در درون خود است که می تواند برای بسیاری از مشکلات جسمی و روحی انسان شفابخش باشد. در تحقیقاتی که در آزمایشگاه های سراسر دنیا بر روی ترکیبات موجود در این قارچ صورت گرفته است، انواعی از ویتامین ها و مواد معدنی و همچنین انواع گسترده ای از ترکیبات شیمیایی مفید و بی نظیر را یافته اند. از همین رو پزشکان طب مدرن و همین طور اطباء طب سنتی در سراسر دنیا بر روی مصرف قارچ دنبلان برای درمان بسیاری از امراض روحی و جسمی به اتفاق نظر رسیده اند. ریبوفلاوین، نیاسین، تیامین، چربی، پروتئین، آب، کلسیم، پتاسیم، فسفر و … تنها بخشی از مواد معدنی و املاح موجود در این قارچ نادر شمرده شده اند. میزان برآورد شده ی کربوهیدرات برای قارچ ترافل 49.61 درصد عنوان شده است که برای یک قارچ میزان قابل ملاحظه ای است و این نشان می دهد که کسانی که قصد گرفتن یک رژیم غذایی مناسب برای لاغری را دارند می توانند روی این قارچ دارویی خوراکی حساب کنند. قارچ دنبلان یا ترافل کوهی کیلویی به قیمت بین ۱ میلیون و ۵٠٠ هزار تومان تا ۳ میلیون تومان میرسد
اگر پسندیدی، لایک کن و به سازنده انرژی بده!
فرصتتتتتتت
عالی بود
اولین لایک
دومین انجام
اولین کامنت
بک میدم
ادمین پینن؟