8 اسلاید صحیح/غلط توسط: PaRsA انتشار: 3 ماه پیش 12 مرتبه مشاهده شده گزارش ذخیره در مورد علاقه ها افزودن به لیست
امیدوارم خوشتون بیاد.
آلبرت در ۱۴ مارچ ۱۸۷۹ در جنوب غربی آلمان و شهر اولم متولد شد. هرمان و پائولین اینشتین، پدر و مادر آلبرت یک زوج یهودی بودند که در همان دوران نوزادی آلبرت تصمیم گرفتند که به شهر مونیخ نقل مکان کنند، یعنی جایی که او بههمراه خواهر کوچک خودش، بزرگ شدند و دوران اولیه تحصیل آلبرت هم در همان شهر سپری شد.
برخلاف بسیاری از دانشمندان تاریخ، اینشتین یک بچه نابغه نبود. او حتی تا پنجسالگی نمیتوانست درست و کامل صحبت کند و به این دلیل پدر و مادر آلبرت نگران بودند که شاید فرزند آنها بیماری ذهنی داشته باشد. اما خوشبختانه چنین مشکلی وجود نداشت و آلبرت توانست مثل تمام بچههای دیگر به مدرسه برود و اتفاقاً یک دانشآموز عالی هم بود. او زمانی که حدوداً ۱۲ سال داشت، بهطور کامل به محاسبات دیفرانسیل و انتگرال مسلط شد.
در سال ۱۹۶۵ فیزیکدان هستهای، «جی. رابرت اوپنهایمر» در یک سخنرانی یادبود در مورد آلبرت اینطور گفت که او مردی شگفتانگیز و خالص بود، اما در عین حال رفتارهای کودکانه و لجاجت خاص خودش را داشت. تنها مسئلهای که آلبرت اینشتین تا آخرین لحظات زندگی خود نتوانست آن را کشف و حل کند، پیداکردن یک معادله برای توضیح تمام نیروهای طبیعت بود. آلبرت اینشتین بهعنوان باهوشترین نابغه تاریخ، دید ما را نسبت به جهان پیرامونمان تغییر داد. در ویدیوی فوق داستان زندگی این دانشمند نابغه را روایت کردهایم.اینشتین از همان ابتدای تحصیلات و مطالعات علمی، نظریههای سنتی را به چالش میکشید. او معتقد بود فیزیک نیوتنی برای توضیح بسیاری از وقایع طبیعی کافی نیست. مطالعات و نتایج تحقیقات اینشتین، او را در ۲۶ سالگی به فردی شناختهشده در مجامع علمی تبدیل کرد. یکی از تجربیات بحثبرانگیز اینشتین، مطالعه روی بمب اتم و پیشنهاد ساخت آن به رئیس جمهور آمریکا بود. البته او بعدا متوجه خطرات جبرانناپذیر این یافتهی علمی شد و به همراه برتراند راسل، اقداماتی جدی جهت پیشگیری از توسعهی این سلاح مرگبار انجام داد.
آلبرت اینشتین، فیزیکدان نظری آلمانی و خالق نظریهی نسبیت بود. او یکی از ستونهای فیزیک مدرن و مکانیک کوانتوم به حساب میآید و با توسعهی فرمول مشهور رابطهی جرم و انرژی (E=mc2) نام خود را در تاریخ علم ثبت کرد. اینشتین در سال ۱۹۲۱ به خاطر فعالیتهای گسترده در فیزیک نظری و خصوصا کشف قانون اثر فتوالکتریک، جایزهی نوبل فیزیک دریافت کرد. قانون اثر فتوالکتریک یکی از پایههای نظریهی کوانتوم شد.مشهورترین فیزیکدان قرن بیستم بیش از ۳۰۰ مقالهی علمی منتشر کرد و در کنار آنها، مقالاتی متنوع نیز چاپ کرد که تعدادشان به حدود ۱۵۰ عدد میرسد. مطالعات و دستاوردهای این دانشمند آلمانی به حدی بوده که لقب نابغه در طول تاریخ همیشه یادآور نام او است. اینشتین در سالهای پایانی عمر در مؤسسهی تحقیقات پیشرفته در پرینستون نیوجرسی مشغول به فعالیت و تحقیق بود و در سال ۱۹۵۵ از دنیا رفت.
اینشتین از همان ابتدای تحصیلات و مطالعات علمی، نظریههای سنتی را به چالش میکشید. او معتقد بود فیزیک نیوتنی برای توضیح بسیاری از وقایع طبیعی کافی نیست. مطالعات و نتایج تحقیقات اینشتین، او را در ۲۶ سالگی به فردی شناختهشده در مجامع علمی تبدیل کرد. یکی از تجربیات بحثبرانگیز اینشتین، مطالعه روی بمب اتم و پیشنهاد ساخت آن به رئیس جمهور آمریکا بود. البته او بعدا متوجه خطرات جبرانناپذیر این یافتهی علمی شد و به همراه برتراند راسل، اقداماتی جدی جهت پیشگیری از توسعهی این سلاح مرگبار انجام داد.مشهورترین فیزیکدان قرن بیستم بیش از ۳۰۰ مقالهی علمی منتشر کرد و در کنار آنها، مقالاتی متنوع نیز چاپ کرد که تعدادشان به حدود ۱۵۰ عدد میرسد. مطالعات و دستاوردهای این دانشمند آلمانی به حدی بوده که لقب نابغه در طول تاریخ همیشه یادآور نام او است. اینشتین در سالهای پایانی عمر در مؤسسهی تحقیقات پیشرفته در پرینستون نیوجرسی مشغول به فعالیت و تحقیق بود و در سال ۱۹۵۵ از دنیا رفت.
آلبرت انیشتین در ۱۴ مارس سال ۱۸۷۹ در شهر اولم ایالت بادن ووتمبرگ در جنوب غربی آلمان متولد شد. او در خانوادهای یهودی به دنیا آمد. پدرش هرمان اینیشتین، یک فروشنده بود که بعدها یک کارگاه تولیدی را اداره میکرد. مادرش، پالین کوخ نام داشت و خانهدار بود. اینشتین تنها یک خواهر به نام ماریا داشت که دو سال بعد از او به دنیا آمد.دوران تحصیل آلبرت به خاطر شکستهای متعدد پدرش در تجارت، همواره با فراز و نشیب همراه بود. هرمان اینشتین مجبور شد برای ادامهی کسبوکار در سال ۱۸۹۴ به همراه خانواده به میلان برود. او آلبرت را در سن ۱۶ سالگی در پانسیونی در مونیخ تنها گذاشت. زندگی تنها و ترس از خدمت سربازی، اینشتین را مجبور به فرار از مونیخ و پیوستن به پدر و مادرش در میلان کرد. والدین آلبرت از اقدام او متعجب بودند و متوجه خطرات ترک مدرسه و تربیت شدن پسری بدون مهارت کاری بودند.
به هر حال شانس در ادامهی زندگی با اینشتین همراه بود و او توانست در دانشکده ی پلیتکنیک فدرال سوئیس پذیرفته شود. شرط پذیرفته شدن او بدون داشتن مدرک دیپلم دبیرستان، قبولی در امتحانات ورودی بود. آلبرت در امتحانات ریاضی و فیزیک نمرهی ممتاز را کسب کرد؛ اما در زبان فرانسه، شیمی و زیستشناسی بسیار ضعیف بود. در نهایت به خاطر نمرات عالی در ریاضی و فیزیک، او به شرط ادامهی تحصیلات علوم پایه، در دانشکدهی پلیتکنیک پذیرفته شد.
انیشتین از دوران زندگی در زوریخ بهعنوان شادترین دوران زندگیاش یاد کرده است. او همکلاسیهایی در زوریخ داشت که بعدها به بهترین دوستانش تبدیل شدند.اینشتین در سال ۱۹۰۰ از دانشگاه فارغالتحصیل و با یکی از بزرگترین بحرانهای زندگیاش روبهرو شد. او همیشه به خاطر مطالعات فوق برنامه، از شرکت در کلاسهای دانشگاه طفره میرفت. به همین دلیل، اساتید آلبرت و خصوصا هاینریش وبر، علاقهی چندانی به او نداشتند. بروز این مشکلات، باعث شد اینشتین نتواند توصیهنامهای از اساتید دریافت کند و در نهایت موفق به یافتن هیچ شغل دانشگاهی نشد.
او در این دوران بر خلاف میل والدینش با یکی از همکلاسیهای صربستانی خود به نام میلوا ماریچ ارتباط داشت و در سال ۱۹۰۲ صاحب فرزندی به نام لیزل شد که از سرنوشت او اطلاع دقیقی در دست نیست. مشکلات آلبرت جوان در پیدا کردن شغل و تأمین هزینهی خانواده، به اوج خود رسیده بود و او محبور شد شغلهایی همچون تدریس به خردسالان را بپذیرد؛ فعالیتی که در آن نیز موفق نبود. در ۱۹۰۲، پدر اینشتین از دنیا رفت و آلبرت از اینکه پدرش او را با خاطرهای از شکستهای متعدد ترک کرده است، بسیار ناراحت بود.
در ماههای پایانی سال ۱۹۰۲، پدر یکی از دوستان اینشتین، شغلی بهعنوان منشی و دستیار در شرکت ثبت پتنت برن برای او پیدا کرد. درآمد کم اما ثابت این شغل، اعتمادبهنفس کامل برای ازدواج با ماریچ را به اینشتین داد. ازدواج آنها بهصورت رسمی در ششم ژانویهی ۱۹۰۳ انجام شد و فرزندان این زوج، یعنی هانس آلبرت و ادوارد در سال های ۱۹۰۴ و ۱۹۱۰ در برن متولد شدند. مهارت اینشتین در دفتر ثبت پتنت به حدی بود که او توانایی بررسی سریع پتنت ها را پیدا کرد و زمان اضافه برای کارهای شخصی داشت. او در زمان استراحت، به تفکر در مورد چالش دوران کودکیاش یعنی شکل حرکت نور میپرداخت.
نکتهی مهم در مورد نظریهی نسبیت اینشتین و یافتههای او این است که او بهعنوان اولین دانشمند، این نظریات را بهعنوان قانونی در طبیعت عنوان کرد. دانشمندان دیگر هنری پونکاره و هندریک لونتز، تاحدودی نظریهی نسبیت خاص را توضیح داده بودند؛ اما هیچگاه آن را بهعنوان نظریهای جامع نمیشناختند. اینشتین همیشه در نامههای خود به همسرش، از نظریهی نسبیت بهعنوان «نظریهی ما» یاد میکرد و معتقد بود میلوا نقش مهمی در تدوین این نظریه داشته است. از طرفی میلوا پس از دو بار رد شدن در امتحانات فارغالتحصیلی فیزیک، علاقهای به این علم نشان نمیداد و شواهدی از همکاری او در کشف این نظریه وجود ندارد.
یکی از مواردی که اینشتین را بهعنوان پایهی علم فیزیک مدرن مشهور کرد، توجه او به تناقض کامل نظریههای مکسول و نیوتن بود. در قرن ۱۹، نظریهی حرکت نیوتن و نظریهی نور مکسول بهعنوان پایههای علم فیزیک شناخته میشدند و تنها اینشتین، متوجه تناقض آنها شد. او عقیده داشت که یکی از این نظریهها باید حذف شوند.
8 اسلاید
1
نتیجه
مجموع امتیاز شما
امتیاز
تعداد پاسخ صحیح
تعداد پاسخ غلط
درصد صحیح
شما به درصد سوالات پاسخ درست دادید
اگر پسندیدی، لایک کن و به سازنده انرژی بده!
18 لایک
خیلی خؤب بود
۶ انجام،۹ لایک🤣
حتما .ر.و.ح. بودن 😂 😂