11 اسلاید صحیح/غلط توسط: مشترک انتشار: 5 ماه پیش 168 مرتبه مشاهده شده گزارش ذخیره در مورد علاقه ها افزودن به لیست
منظور از حرف زدن با خود، حرف زدن با صدای بلند است نه حرف زدن زیر لب یا در سر. این عادت که اغلب در دوران کودکی شروع می شود کاملا نرمال است و تقریبا همه این کار را انجام می دهند. در مواردی حتی اگر افراد در صحبت کردن با خود مشکلی نبینند و نباید هم ببینند، با این دغدغه ذهنی رو به رو شوند که دیگران درباره آن چه فکری می کنند، به خصوص اگر این عادل در مکان های عمومی، محل کار و… رخ دهد.
۴ فایده حرف زدن با خود.
حرف زدن با خود عادت بدی نیست و کاملا عادی است زیرا این عادت از جهات مختلفی برای افراد مفید است؛ در ادامه به ۴ فایده آن می پردازیم.
۱- پیدا کردن چیزها
طبق تحقیقی که در سال ۲۰۱۲ انجام شده است، گفتن نام چیزی که گم شده است با صدای بلند، می تواند به افراد کمک کند تا زودتر آن را پیدا کنند. به عنوان مثال تصور کنید لیست خریدی را آماده کرده اید اما زمانی که می خواهید به فروشگاه بروید لیست را پیدا نمی کنید. در این شرایط همان طور که در خانه راه می روید و به دنبال لیست هستید با صدایی که خودتان می توانید بشنوید تکرار کنید “فهرست خرید، لیست خرید”. محققان حاضر در این مطالعه، انجام این کار را توصیه می کنند؛ آن ها می گویند شنیدن نام شی گم شده به مغز یادآوری می کند که دنبال چه چیزی هستیم، به همین ترتیب مغز بهتر آن را تجسم می کند و بیشتر روی آن متمرکز می شود و به این موضوع توجه می کند.
۲- حفظ تمرکز
در حین انجام کارهای سخت و فنی توضیح دادن فرآیندها برای خود با صدای بلند می تواند به شما کمک کند تا راه حل ها را ببینید و مشکلات را حل کنید، این کار در واقع کمک می کند که روی هر مرحله تمرکز کنید. به عنوان مثال زمانی که در حال انجام کاری هستید از خودتان سوال کنید “اگر این قطعه را اینجا بذارم چه اتفاقی می افتد؟” این کمک می کند تا روی کارتان بیشتر تمرکز کنید. محققان معتفدند که صحبت کردن در حین انجام کار به خصوص هنگام سخت ترین قسمت ها و یا حتی زمان هایی که افراد آماده تسلیم شدن هستند، منجر به پیشرفت و موفق شدن می شود.
۳- انگیزه گرفتن
زمانی که افراد احساس می کنند گیر افتادند و یا با چالشی مواجه شده اند، خودگویی مثبت انگیزه زیادی به آن ها می دهد. در واقع خودگویی های مثبت و تشویقی هنگامی که با صدای بلند گفته شود اهمیت بیشتری پیدا می کند و شنیدن چیزها اغلب به تقویت آن ها کمک می کند. تحقیقات انجام شده در سال ۲۰۱۴ می گویند که خودگویی ها زمانی بهترین نتیجه را دارد که افراد به صورت دوم شخص یا سوم شخص و البته با صدای بلند با خودشان صحبت کنند. به عنوان مثال نباید گفت “من می توانم این کار را انجام دهم” در عوض باید با نام خود و یا چیزی شبیه این به خود اشاره کرد و گفت “عالی کار می کنی، تو قبلا هم کارهای زیاد و سختی انجام دادی، الان فقط باید کمی بیشتر تلاش کنی”.
به اعتقاد محققان، وقتی به صورت دوم شخص و یا سوم شخص با خود صحبت می کنیم، به نظر می رسد که با شخص دیگری صحبت می کنیم؛ به همین دلیل آن ها می گویند این راهکار اغلب در موقعیت هایی که استرس داریم جواب می دهد و فشار و ناراحتی ها را کم می کند.
۴- کنار آمدن با احساسات دشوار
برخی از احساسات و تجربه ها به قدری عمیق، دردناک و شخصی هستند که اگر آن ها را به درستی ابراز نکنیم، نمی توانیم به راحتی با افراد مورد اعتماد مثل خانواده، دوستان، شریک عاطفی و حتی درمانگر درباره احساساتمان صحبت کنیم؛ به همین دلیل محققان می گویند زمانی که با احساسات دشواری دست و پنجه نرم می کنید، ابراز احساسات و یا به بیان دیگر، صحبت کردن درباره این احساسات با صدای بلند به شما کمک می کند تا هیجاناتتان را تایید کنید و بیشتر با آن ها کنار آیید.
اگرچه پرداختن به احساسات می تواند در ذهن یا روی کاغذ هم انجام شود، اما صحبت کردن با صدای بلند درباره احساسات سخت نوعی وقت گذاشتن و نشستن با آن ها است که به ما کمک می کند تا به هیجاناتمان بپردازیم، نگرانی های غیرواقعی را از نگرانی های واقعی جدا کنیم و در نهایت با واقعیت بیشتر آشنا شویم. همچنین ابراز احساسات باعث می شود که میزان ناراحت کننده بودن احساسات دشوار کم شود و احساساتمان قابل کنترل تر شوند.
نکته کلیدی برای استفاده بهتر از عادت حرف زدن با خود
تا به این جا متوجه شدیم که حرف زدن با خود ابزاری قدرتمند برای تقویت سلامت روان و عملکرد شناختی است. حال مانند هر ابزار دیگری می خواهیم بدانیم که چطور از این عادت استفاده کنیم تا بیشترین بهره را از آن ببریم.
این نکات به شما کمک می کنند تا فواید حرف زدن با خود را به حداکثر برسانید:
۱- فقط کلمات مثبت به کار ببرید
اگرچه انتقاد کردن و سرزنش کردن روش هایی برای رشد و قرار گرفتن در مسیر درست هستند، اما بر انگیزه و اعتماد به نفس شما تاثیر می گذارند. خبر خوب این است که بازنگری در خودگویی های منفی می تواند به افراد کمک زیادی کند؛ به عنوان مثال اگر در هدف خود موفق نشده اید، کارهایی که قبلا انجام داده اید و تلاش های خود را تحسین کنید و به جای خودگویی های منفی مانند “به اندازه کافی تلاش نکردم، هرگز در انجام این کار موفق نمیشم”، خودگویی های مثبت را جایگزین کنید مثلا “برای این کار تلاش زیادی کردم، درست است که زمان زیادی طول می کشد تا به هدفم برسم اما مطمئنا می تونم در آن موفق شم، فقط باید کمی بیشتر به تلاش هام ادامه بدم”
۲- از خودتان سوال کنید
معمولا وقتی افراد می خواهند در مورد چیزی بیشتر بدانند سوال می پرسند. بنابراین اگر میخواهید در مسیرتان آگاه باشید، از خودتان سوال کنید. در برخی از موارد افراد واقعا پاسخ سوالاتی که از خود می پرسند را می دانند اما ممکن است به دلیل سخت بودن شرایط، متوجه آن نباشند. به عنوان مثال می توانید از خود بپرسید “چه چیزی اینجا کمک کننده است؟” یا “این به چه معناست؟” و سعی کنید تا جایی که می توانید به سوالات خود پاسخ دهید، به خصوص اگر می خواهید مطلب جدیدی را یاد بگیرید و یا چیزهایی را درک کنید. اگر بتوانید توضیحی رضایت بخش به خود بدهید، احتمالا متوجه می شوید که دقیقا در چه شرایطی هستید و آن جا چه خبر است.
گاه افراد سوالاتی از خود می پرسند که نمی توانند به آن ها پاسخ دهند؛ این سوالات در واقع فقط کمک می کنند تا به هر کاری که می خواهید انجام دهید و یا آن را بفهمید نگاهی دوباره بیندازید و قدم بعدی خود را مشخص کنید.
۳- به احساسات خود توجه کنید
صحبت کردن با خود به خصوص زمانی که استرس دارید، احساس می کنید گیر افتادید، ناراحتید و یا از احساسات خود مطمئن نیستید به شما کمک می کند تا احساسات و آگاهی خود از موقعیت را بررسی کنید و محرک هایی که باعث ایجاد این احساسات در شما شده است را تشخیص دهید. بنابراین نباید از صحبت کردن در مورد احساسات دشوار ترسید؛ ممکن است این کار ترسناک به نظر برسد اما به یاد داشته باشید که رابطه با خود مهمترین چیز است و افراد باید احساس امنیت را برای خودشان فراهم کنند.
۴- با خودتان به عنوان دوم شخص حرف بزنید
حرف زدن با خود راهی عالی برای ایجاد انگیزه و نوعی تقویت مثبت اند؛ به عنوان مثال جمله هایی مانند “من قوی هستم”، “من دوست داشتنی هستم” و «من امروز می تونم با ترس هام روبرو شم» همگی می توانند به شما کمک کنند که اعتماد به نفس بیشتری داشته باشید. اما فراموش نکنید که اگر جملات را به صورت دوم شخص بیان کنید، یعنی طوری با خود صحبت کنید که انگار با شخص دیگری صحبت می کنید، راحت تر آن ها را باور می کنید و در بهبود عزت نفس تاثیر بیشتری خواهند گذاشت. بنابراین سعی کنید جملات را به صورت “تو قوی هستی”، “تو دوست داشتنی هستی” یا “امروز می تونی با ترس هات روبرو شی” بیان کنید.
برخی از افراد در کنار این دغدغه فکری که چرا با خودم حرف میزنم، نگران این هستند که آیا حرف زدن مکرر با خود نشانه یک مشکل جدی در سلامت روان است یا نه. خوشبختانه باید بدانید که معمولا اینطور نیست و لازم نیست درباره حرف زدن با خود نگران باشید.
11 اسلاید
1
نتیجه
مجموع امتیاز شما
امتیاز
تعداد پاسخ صحیح
تعداد پاسخ غلط
درصد صحیح
شما به درصد سوالات پاسخ درست دادید
اگر پسندیدی، لایک کن و به سازنده انرژی بده!
188 لایک