28 اسلاید پست توسط: Rose Weasley انتشار: 4 ماه پیش 51 مرتبه مشاهده شده گزارش ذخیره در مورد علاقه ها افزودن به لیست
در این پست قراره غذاهای محلی و سنتی اکثر استان های ایران رو بهتون معرفی کنم ، اگر غذای محلی شهر و استانتون نبود ، توی کامنت ها بگید تا جوابتون رو بدم
آذربایجان شرقی_تبریز_کوفته تبریزی
کوفته یک غذای بینالمللی است، اما بدون شک یکی از خوشمزهترین کوفتههای دنیا، کوفته تبریز است. تبریزیها کوفته را در اندازههای متوسط یا خیلی بزرگ میپزند و یکی از غذاهای رسمی و مجلسی آذربایجان شرقی به حساب میآید. این کوفتههای پرطرفدار که بهعنوان میراث ناملموس ملی هم ثبت شدهاند از گوشت، لپه، برنج و سبزیهای خوشبو درست میشود.
آذربایجان غربی_ارومیه_سوپ بلغور
سوپ بلغور یکی از غذاهای لذیذ و سنتی شهر ارومیه است که در زبان ترکی به آن «یارما شورباسی» میگویند. مواد اصلی برای درست کردن سوپ بلغور نخود، لوبیا قرمز، بلغور گندم، پیاز، سیبزمینی، گوجهفرنگی و مرزه است. این سوپ به دلیل حبوباتی و سیبزمینی استفادهشده در آن، لعابدار است و به همین خاطر خیلی شبیه آش است.
اردبیل_اردبیل_پیچاق قیمه
اردبیل همیشه به داشتن خورشهای خوشمزه معروف بوده است. پیچاق قیمه سنتی اردبیل شبیه خورش خلال کرمانشاهی است با این تفاوت که در آن از تخممرغ استفاده میشود. این غذای محلی از غذاهای اعیانی اردبیل به شمار میآید که بیشتر در مجالس و مهمانیها سرو میشود.
اصفهان_اصفهان_بریانی
ترکیب گوشت گوسفند، جگر سفید، نان سنگک و سبزیخوردن تازه تبدیل به غذایی کمنظیر به نام بریانی میشود. اگر رژیم گیاهخواری دارید، آن را کنار بگذارید و لذت خوردن بریانی را از دست ندهید. گز و پولکی هم از شیرینیهای معروف اصفهان است و نیاز به معرفی ندارد.
ایلام_ایلام_خورشت تره کوهی
خورشت تره کوهی یکی از غذاهای سنتی ایلام و غرب ایران است که از لحاظ ترکیب و رنگ، شباهت بسیاری به قورمهسبزی دارد.
برای درست کردن این خورش بهجز تره کوهی به گوشت گوسفندی، لوبیا سفید یا قرمز، پیاز، رب گوجهفرنگی و ادویه محلی نیاز است و میتوان بهجای لوبیا از لپه هم استفاده کرد.
بوشهر_بوشهر_انواع غذاهای دریایی
خطه جنوب کشور و بوشهر از آن مناطقی است که امکان ندارد آوازه دستپختشان و هنر دست آشپزانشان را نشنیده باشید. در بوشهر مثل بیشتر شهرهای جنوبی، ماهی و میگو نقش پررنگی در غذاهای محلی دارد. آشپزان چیرهدست بوشهری با ادویههای محلی، ماهی و … جادو میکنند و به همین خاطر غذاهای جنوبی و بوشهری بین کل مردم ایران محبوب هستند.
تهران_تهران_انواع آش
تهران کلانشهری است که سالها است مردم از شهرها و فرهنگهای مختلف به آن مهاجرت کردهاند. به خاطر همین تنوع فرهنگ و وجود سنتهای مختلف، غذاهای مختلفی در تهران درست میشود که شاید اصلیت آنها به شهرهای دیگر کشور برسد ؛ ولی با این حال اکثر غذاهای محلی تهران انواع آش
است
خوزستان_اهواز_فلافل
درست است که فلافل به عنوان یک غذای محلی خوزستانی معرفی میشود اما محبوبیت و قیمت مناسب آن باعث شده که در تمام شهرهای ایران مغازههای فلافل فروشی زیادی وجود داشته باشد
گیلان_رشت_باقالاقاتق
شرط میبندم از هر کسی در مورد غذاهای رشتی سؤال کنید، باقلاقاتق را به شما معرفی میکند، حتی اگر خودش این غذا را امتحان نکرده باشد. از اسم باقلاقاتق میتوان حدس زد که عضو اصلی آن نوعی باقالی است. بازیگر بعدی سیر است که یکی از اعضای همیشگی غذاهای گیلانی است و در باقلاقاتق هم خودنمایی میکند. تخممرغ و شوید هم مکملهای این ترکیبات خوشمزه هستند. این غذای محلی ایران را میتوانید هم به عنوان پیشغذا و هم با برنج به عنوان غذای اصلی نوش جان کنید.
استان فارس_شیراز_کلم پلو
از هر کسی سراغ غذاهای شیرازی را بگیرید، کلمپلو را به شما معرفی میکند. معروفترین غذای شیراز کلم پلو است که البته با کلمپلوهای سایر شهرها فرق دارد. در پخت این غذا بهغیراز کلم از سبزیجات معطر، گوشت و ادویههای مختلفی هم استفاده میشود.
همین سبزیجات و ادویههای خاص شیرازی هستند که دلیل اصلی تغییر طعم و مزه کلمپلوی شیراز میشود.
یزد_یزد_خورشت بِه آلو
خورشت بِه آلو یکی از غذاهای محلی یزدی است و حتماً از نام آن متوجه شدهاید که این خورشت طعم ترش و شیرینی دارد. این غذا در سایر استانها و شهرهای ایران هم به روشهای دیگری تهیه میشود، اما خورشت بِه آلوی هر شهری با دیگری فرق دارد. مواد اولیه تشکیلدهنده این غذا گوشت، بِه آلو، لپه، زعفران، کمی شکر، گوجهفرنگی، پیاز، ادویه و شکر است.
مازندران_ساری_مرغ شکم پر
مرغ شکم پر یکی از اصیلترین غذاهای اعیانی مازندران است. این غذا را معمولاً در مهمانیها و در مجالس مهم سرو میشود. برای پخت این غذا شکم یک مرغ درسته را خالی میکنند و با مواد مخصوص پر میکنند. این مواد مخصوص از سبزیجات، پیازداغ، اناردون، گردو، زرشک یا آلوچه، قیسی، آلو و آب نارنج تشکیل میشود.
بهجای مرغ میتوان از اردک یا خروس هم استفاده کرد. پختن یک مرغ کامل درحالیکه گوشتش کاملاً نرم شده باشد، کار هرکسی نیست.
خراسان رضوی_مشهد_شله اصل مشهدی
اگر در روزهای ماه محرم و صفر به شهر مشهد سفر کنید و خیلی خوششانس باشید ممکن است موفق به خوردن شله لذیذ مشهدیها شوید. این غذای خوشمزه یکی از غذاهای اصیل مشهد است که در مناسبتهای مذهبی بیشتر از روزهای دیگر پخته میشود. شله نوعی آش است که آن را با حبوبات، گوشت و ادویه فراوان میپزند.
قزوین_قزوین_قیمه نثار
قیمه نثار معروفترین غذای محلی قزوین است که فقط در این استان یا منزل یک قزوینی اصیل میتوانید آن را نوش جان کنید.
قیمه نثار قزوینی برخلاف اسمش هیچ شباهتی با قیمه سنتی ایرانی ندارد؛ چون در آن از لپه استفاده نمیشود و به شکل خورشت هم نیست.
بازیگران اصلی قیمه نثار قزوینی گوشت گوسفند یا گوساله پختهشده، رب گوجهفرنگی، پیاز، ادویه مخصوص قیمه نثار، زعفران، خلال بادام، خلال پسته، خلال پوست پرتغال، زعفران، شکر، گلاب و هل هستند. این غذای خوشمزه و لذیذ با برنج سرو میشود و میتوان در طبخ آن بهجای گوشت گوسفند یا گوساله از گوشت مرغ هم استفاده کرد
زنجان_زنجان_جغوربغور
جغوربغور (جیغیر بیغیر، چغول پغول) نوعی خوراک است که طبخ سریع و آسانی دارد و از غذاهای محلی و خاص زنجان به شمار میرود. البته این غذا در شیراز هم درست میشود اما به آن، توتُوِی یا توتابهای میگویند. این غذای سنتی خوشمزه متشکل از جگر سفید و سیاه، سیبزمینی، پیاز و ادویه است و البته گاهی هم بسته به سلیقه آن را در رب انار تفت میدهند.
کردستان_سنندج_آش دوغه وا
کردستان در اکثر روزهای سال آبوهوای خنک و سردی دارد و به همین خاطر پخت انواع مختلف آش در این منطقه رایج است.
آش دوغه وا یکی از آشهای سنتی غرب ایران و منطقه کردستان است که با آش دوغ اردبیل تفاوتهایی دارد. مواد لازم برای تهیه آش دوغه وا به سبک کردی دوغ، نخود، برنج، سبزی آش و بلغور گندم است. در بعضی مناطق این آش با کوفتهریزه هم درست میشود و درنتیجه طعم متفاوتی پیدا میکند.
همدان_همدان_آبگوشت قورمه
آبگوشت قورمه یکی از غذاهای سنتی همدان است که در آن قورمهسبزی و آبگوشت باهم ترکیب شدهاند. البته منظور از قورمهسبزی در اینجا سبزی قورمه است نه یک وعده پلوی ترکیبشده با خورشت قورمهسبزی!
مواد لازم برای تهیه این غذا گوشت، سبزی قورمه، سیبزمینی، پیازداغ، لوبیا قرمز، لیموعمانی و تخممرغ است.
کرمانشاه_کرمانشاه_خورشت پسته کوهی
از مهمترین غذاهای سنتی استان کرمانشاه میتوان به خورش پسته کوهی اشاره کرد. خورش ونوشک (پسته کوهی) را معمولاً با گوشت قرمز تهیه میکنند. البته میتوانید از گوشت سفید هم استفاده کنید یا بسته به سلیقه خود آن را کاملاً گیاهی طبخ کنید. سایر مواد لازم برای تهیه این خورشت خوشطعم شامل زعفران دمکرده، رب گوجهفرنگی، ونوشک یا همان پسته کوهی، گوجهفرنگی و پیاز است.
قم_قم_آبگوشت قنبید یا کلمقمری
معروفترین غذای محلی قم آبگوشت قنبید است. قنبید از کلمه قمنبید (نبات قم) گرفتهشده است. مواد لازم برای تهیه آبگوشت قنبید، کلمقمری، نخود، لوبیا سفید، سیبزمینی، قنبید، لیموعمانی، گوجهفرنگی، گوشت، پیاز، نمک و زردچوبه است.
آبگوشت قنبید غذایی لذیذ و مقوی است که در کنار نان سنگک، ترشی، سبزیخوردن و دوغ به یک وعده غذایی دلچسب (مخصوصاً در ظهر جمعه و کنار خانواده) تبدیل میشود.
مرکزی_اراک_آبگوشت دودار (دوگوله دودار)
آبگوشت دوگوله دودار که به آبگوشت کشت یا آبگوشت دوغدار نیز معروف است، یکی از غذاهای محلی و سرشار از انرژی استان مرکزی است. در تهیه این غذای سنتی از گوشت آبگوشتی، نخود، لوبیا سفید، بادمجان سرخشده، پیاز، کشک، سیر، نمک، روغن، زردچوبه و نعناع استفاده میشود. در بعضی مناطق استان مرکزی از چغندر هم در این غذا استفاده میکنند.
لرستان_خرمآباد_گله بریژ
کباب گله بریژ نهتنها یکی از غذاهای سنتی استان لرستان بلکه یکی از محبوبترین کبابهای این منطقه است. لرستانیها برای درست کردن گله بریژ فیله گوسفند یا گوساله دنبهدار را با نمک و فلفل و گوجهفرنگی طعم دار میکنند و بعد با هنرمندی آن را به سیخ میکشند و روی منقلی پر از زغال تهیه میکنند.
هرمزگان_بندرعباس_کاتوغ
کاتوغ یکی از غذاهای محلی استان هرمزگان است که طرفداران زیادی دارد. این غذا مانند دیگر غذاهای محلی این استان با ماهی درست میشود و دل علاقهمندان به غذاهای دریایی را به دست میآورد. مواد لازم برای تهیه این غذا عبارت است از ماهی شور، تمبر هندی، سیبزمینی، پیاز و ادویهجات.
کرمان_کرمان_اوماچ آش
اوماچ آش یا آش اوماج یکی از قدیمیترین و خوشمزهترین غذاهای محلی کرمان است که سرشار از مواد معدنی و مغذی است. ترکیبات اصلی این آش را چغندر، عدس، پیاز، آرد گندم، سیاهدانه، میتخم (تخم شوید)، کسرک (زنیان)، زیره، نعناع داغ، تلف (قرهقروت)، اسفناج، جعفری، گشنیز، نمک و زردچوبه تشکیل میدهند. کرمانیها برای تقویت سیستم ایمنی و جلوگیری و درمان سرماخوردگی این آش را بیشتر در روزهای سرد سال درست میکنند.
سمنان_سمنان_خورشت هویج و پسته
خورشت هویج و پسته یک غذای سنتی ایرانی است که محبوبیت و شهرت فراوانی در سراسر کشور دارد. در سمنان و بهخصوص دامغان خورشت هویج و پسته طرفداران زیادی دارد و بیشتر در مهمانیها و روزهای مهم سال درست میشود. این غذا از ترکیب موادی مانند هویج، گوشت مرغ یا گوسفند، پیاز، زعفران، نمک، فلفل، شکر، آبغوره، برنج، روغن حیوانی و خلال پسته تهیه میشود و طعمی لذیذ دارد. در سفر به سمنان و دامغان حتماً یک وعده غذای خود را به نوش جان کردن خورشت هویج و پسته اختصاص دهید.
خراسان جنوبی_بیرجند_بلغور پلو
بلغور پلو ازجمله غذاهای سنتی استان خراسان جنوبی است که با روغنزیتون، رب، بلغور گندم و عصاره مرغ و گوشت درست میشود. بلغور پلو در مدتزمان نسبتاً کوتاهی آماده میشود و طعم آن شبیه استامبولی گوجه است. اگر گیاهخوار هستید میتوانید عصاره مرغ و گوشت را حذف کنید و از میل کردن یک غذای گیاهی خوشمزه و مقوی لذت ببرید.
خراسان شمالی_بجنورد_آش یارمه
آش یارمه یکی از آشهای خوش عطر خراسان شمالی و بجنورد است که طعم متفاوتی دارد. یکی از دلایل خاص بودن طعم این آش استفاده از سبزی محلی چریش در پخت آن است.
برای تهیه آش یارمه به بلغور گندم، نخود، دوغ، نعنا، پیاز نیاز است. اگر سبزی محلی در دسترس نباشد میتوان این آش را با اسفناج هم درست کرد. به دلیل وجود دوغ در ترکیبات آش یارمه، این آش طعم تقریباً ترشی مشابه آش دوغ اردبیل دارد.
گلستان_گرگان_نخود پلو
نخود پلو یکی دیگر از غذاهای سنتی و محلی استان گلستان و گرگان است که دستور پخت آن به ثبت ملی رسیده است. نخود پلو گرگانی با گوشت گوسفند، برنج، نخود، کشمش، رب آلوی جنگلی، پیاز، نمک، فلفل و زردچوبه درست میشود.
نخود پلو در سراسر استان گلستان و شهرها و روستاهایش محبوبیت زیادی دارد و یک غذای اعیانی به حساب میآید.
سیستان و بلوچستان_زاهدان_تباهگ
یکی از قدیمیترین غذاهای محلی استان سیستان و بلوچستان تباهگ است. غذایی که نمیتوان از نام آن به اجزای تشکیلدهندهاش پی برد. پایه اصلی تباهگ گوشت طعم دار شده با پودر نمک و انار خشک شده است.
اهالی سیستان و بلوچستان برای تهیه تباهگ گوشت خشکشده را برای 30 دقیقه در آب با نمک و فلفل میجوشانند. بعد که گوشتها نیم ساعت جوشید آنها را از آب درآورده و کاملاً سرخ میکنند. این غذا با برنج سرو میشود و بسیار لذیذ است
28 اسلاید
1
نتیجه
مجموع امتیاز شما
امتیاز
تعداد پاسخ صحیح
تعداد پاسخ غلط
درصد صحیح
شما به درصد سوالات پاسخ درست دادید
اگر پسندیدی، لایک کن و به سازنده انرژی بده!
30 لایک
دوستان بعنوان یه لر میگم. گله برژ همون چنجه هستش (امتحان نکنید نصف عمرتون بر فناس بخدااا)
عالیییی🐣💗
تشکررررر ✨ 🩵
💕💕💕
مال سمنان بود؟
آره دیگه
واسه سمنان خورشت هویج و پستهست
اها
فقط منم که با دیدن عکسا گشنم شد؟
🙁☝
تنها نیستی
حقیقتا موقع ساخت پست داشتم فقط میخوردم که یه وقت از شدت ضعف غش نکنم 🤌😐😂💔✅
سلام قشنگم شما توی مسابقه ی ( نمکی ) برنده شدی جایزت شاید کم باشه اما تبریک میگم ♥️🌝
وای ممنون ❤️🫶✨️
♥️🎀
بیا تهران آش بخوریم🤣
به به ، من عاشگ آش ام ، مخصوصا آش رشته 🤌😂💔🥣
به به. اینجا کیا تورکن؟
(وی دست خود را بالا می برد)
من 😃🖐
به به
عالی بود خودم 🤌😂💔
کلم پلو 🤌🏻🛐
واقعا خوش مزس و فقط شیرازی ها خوب میپزنش پیشنهاد می کنم بیاید شیراز و کلم پلو بخورید🤌🏻🫂
ممد شیرازی عه 🤌😂💔
یه بار اومدم ، واقعا فوق العاده بود 🤌🤌🤌🤌
بیا ازت پزیرایی کنیم 😂ما خیلی مهمون دوسیم