
این پست ویرایش شده ممنون میشم منتشر کنید
کیست تودههایی کیسه مانند است که ممکن است در هر نقطه از بدن ظاهر شود و سلامت فرد را تحت تأثیر قرار دهد. کیستها گاهی سفت و جامد و گاهی نرم و مایع هستند در بعضی موارد خوشخیم و در مواردی بدخیم، در بعضی شرایط توده سلولی و در مواردی عفونی هستند. شکل و خصوصیات ظاهری کیستها بسته به نوع و محل بروز آنها متفاوت است.
کیست اپیدرموئید؛ کیست اپیدرموئید یک توده کوچک و خوشخیم با رشد آهسته است که بیشتر روی صورت، سر و گردن دیده میشود و ناشی از تجمع کراتین در زیر پوست است. شکل ظاهری اپیدرموئید بهصورت یک برآمدگی همرنگ با پوست و گاهی قهوهای مایل به زرد و انباشته از مواد غلیظ است. اگر این نوع کیست ملتهب یا عفونی باشد ممکن است متورم، قرمز یا دردناک شود
سباسه؛ کیست سباسه روی صورت، گردن و نواحی بالاتنه دیده میشود و معمولاً در اثر ضربه یا آسیب به غدد چربی مانند بریدگی یا برش جراحی ایجاد میشود. کیست سباسه اگر بزرگ شود باعث فشار و درد در ناحیه میشود. این توده، غیرسرطانی است و بسیار رشد آهسته و خفیفی دارد.
کیست سیnه؛ اکثر تودههای که در سیnه و پsتان تشکیل میشوند غیر سرطانی هستند اما گاهی نیز احتمال بروز تودههای سرطانی سیnه وجود دارد. برای تشخیص زود هنگام هرگونه کیست سیnه و پsتانها لازم است که با خصوصیات معمول سیnههای خود آشنا باشید تا در صورت بروز تغییرات بتوانید آنها را به موقع تشخیص دهید.
کیست پیلار؛ کیست پیلار یک برآمدگی گرد و غیرسرطانی به رنگ پوست است که در زیر اپیدرم به وجود میآید. این نوع کیستها معمولاً در پوست سر و به دلیل تجمع پروتئین در فولیکول مو ظاهر میشوند. کیستهای پیلار بیدرد، سفت و صاف هستند و معمولاً رشد آهستهای دارند.
کیست مخاطی؛ کیست مخاطی یک برجستگی پر از مایع است که روی لب یا داخل دهان ایجاد میشود. این اختلال زمانی رخ میدهد که غدد بزاقی دهان در اثر ضربه، گاز گرفتن لب و اختلال در غدد بزاقی مسدود شوند. کیستهای مخاطی ندولهای (گرههای- تودههای) کوچک و نرمی هستند که متمایل به صورتی یا آبی هستند.
کیست عصبی؛ کیست عصبی یک کیسه پر از مایع است که روی ستون فقرات تشکیل میشود. علت به وجود آمدن این توده ناشناخته است اما ممکن است ناشی از ضربه به کمر مانند سقوط از ارتفاع، جراحت و فعالیتهای سنگین باشد. کیست عصبی اغلب بدون علائم است اما در مواردی ممکن است باعث درد در ناحیه کمر، باsن یا پا شود.
کیستهای کلیه؛ انواع مختلفی از کیست کلیه وجود دارد و اغلب به صورت مایع و حاوی خون و گلبولهای سفید هستند. بعضی از کیستهای کلیه در بدو تولد وجود دارند و بعضی دیگر در سنین بالاتر بر اثر انسداد مجاری کلیه شکل میگیرند. احتمال ابتلا به کیستهای کلیوی در افراد مبتلا به بیماریهای مزمن کلیه نسبت به سایرین بیشتر است.
علت تشکیل کیست؛ ۱-عفونتها ۲-بیماریهای ارثی ۳-ویژگیهای ژنتیکی ۴-التهاب مزمن ۵-انسداد مجاری و تجمع ۶-مایعات در زیر پوست ۷-تومورها ۸-بیماریهای مزمن التهابی ۱۰-نقص در چرخه تقسیم سلولها ۱۱-یک جراحت که باعث آسیب به جداره رگها شود ۱۲-نقص تکاملی در جنین در حال رشد ۱۳-مبتلا شدن به یک عفونت انگلی
برای درمان کیستها هرگز با فشار دادن و یا تخلیه آن دست به خود درمانی نزنید. این کار علاوه بر عفونی شدن کیست، باعث صدمات پوستی، بروز عوارض جدی و عفونت خونی میشود. با مراجعه به پزشک و مشخص شدن نوع کیست و علت زمینهای آن، از روشهای مختلفی برای درمان و یا تخلیه آن استفاده میشود.
اگر پسندیدی، لایک کن و به سازنده انرژی بده!