
در این پست درباره غذا های کشور فرانسه توضیح داده میشود.

سوپ پیاز یکی از معروفترین غذاهای فرانسه که با استفاده از پیاز، آب گوشت گاو و مقداری کره تهیه میشود؛ سوپ پیاز یا آ لوینیون است. این سوپ جزء غذاهای سنتی هم به شمار میرود و تاریخچه آن به قرن هجدهم میلادی برمیگردد. برای سرو این غذا از پنیر آب شده و ورقههای نازک نان کروتر برشته استفاده میکنند. دلیل طعم خوشمزه این سوپ کاراملی شدن پیازهای داخل آن است. فرانسویها این سوپ را در عصرهای سرد زمستان، تعطیلات، جشنها، شب سال نو و عروسیها میل میکنندـ

بوف بورگینیون خورشت گوشت گاو یا بوف بورگینیون نام دارد. برای پخت این غذا گوشتهای تکهتکهشده گاو را به همراه هویج، پیاز، کمی گندم، پیازهای نگینی، قارچ و سبزی در نوعی شربت بومی ِتازه میپزند. برای خوشطعم شدن آن نیز، گوشت باید به مدت دو روز پخته شود. این غذا در جشن ماه اوت در منطقه بورگاندی سرو میشود.

فلامیش فلامیش نیز جزء غذاهای معروف فرانسه است که منشا آن مناطق شمال این کشور و نزدیک به مرز کشور بلژیک است. پوسته پفی و شیرین این غذا را که شبیه به پیتزاست، با استفاده از سبزیجات و پنیر درست میکنند. در جنوب فرانسه، فلامیش با روش دیگری تهیه میشود و پوسته نازک آن با پیاز، زیتون و ماهی آنچوی طبخ میکنند.

راتاتویی راتاتویی به عنوان یک غذای مشهور فرانسوی از پرطرفدارترین غذاهای سنتی این کشور نیز محسوب میشود. مردم فرانسه این خورشت سبزی را با استفاده از سبزیجات تازه، گوجهفرنگی، کدو سبز، بادمجان، فلفل، سیر، پیاز و ادویه مخصوصی به نام هرب دو پروانس در حرارت بالا به همراه کمی روغن تهیه میکنند. برای درست کردن ادویه مخصوص این غذا ریحان، مرزنجوش، رازیانه، رزماری، مرزه و آویشن را با هم ترکیب میکنند. برخی از افراد این غذای تابستانی را به همراه گوشت کبابی سرو میکنند.

کیش لورن کیش لورن یکی از معروف ترین غذای فرانسوی و از تارتهای خوشمزهای است که در شرق این کشور طبخ میشود. آشپزها آن را با ترکیبی از بیکن یا ژامبون، تخم مرغ، خامه، پنیر، پیاز، شیر، جوز هندی، قارچ و تره فرنگی در داخل خمیر میپزند. این غذای سنتی بسیار خوشمزه است و طرز تهیه راحتی دارد. کیش لورن معمولا به عنوان پیشغذا یا غذای اصلی به صورت سرد، گرم سرو میشود.

سالاد نیکواز سالاد نیکواز یک سالاد معمولی فرانسوی از منطقه پروونس است. این سالاد به نام جایی که دقیقا از آنجا آمده است، نامیده شده است. این خوردنی لذیذ به تنهایی بهعنوان یک غذای سبک یا به عنوان پیشغذا مصرف میشود. در تهیه آن از کاهو، گوجه فرنگی تازه، تخممرغ آب پز، کنسرو ماهی تن، گیاهان دارویی، زیتون سیاه، ماهی آنچوی، سس لیمو و روغن زیتون استفاده میکنند و سرو آن در تابستان طرفداران زیادی دارد.

تارت تاتین تارت تاتین که به نام پای فرانسوی هم شناخته میشود، از غذاهای معروف این کشور است. این غذا در قرن نوزدهم توسط یک خانم هتلدار به نام Stephany Tatin اختراع شد. در واقع خانم استفانی تاتین در حال درست کردن پای سیب بود که با مشاهده سیبهای در حال سوختن داخل کره و شکر، با عجله خمیر شیرینی را روی آنها ریخت و ظرف را داخل فر قرار داد. مهمانهای هتل بعد از خوردن این دسر از مزه آن لذت بردند و از آن روز به بعد این اشتباه به یک روش منحصربهفرد برای پخت تارت تاتین تبدیل شد.

خوراک اردک یکی از پرطرفدارترین غذاهای معروف فرانسه، خوراک اردک است که به عنوان یک غذای سنتی مخصوص به منطقه گاسکونی در جنوب غربی این کشور، شناخته میشود و محبوبیت زیادی دارد. برای پخت این غذای معروف فرانسوی گوشت اردک را به مدت ۳۶ ساعت در داخل آویشن، سیر و نمک قرار میدهند تا به خوبی مزهدار شود. سپس با حرارت پایین شروع به پختن آن میکنند. گوشت با روغنی که از خودش خارج شده است، پخته میشود. این غذا را با سس حاوی پرتقال، گیلاس و یک نوشیدنی بومی سرو میکنند. در خلیج بیسکای فرانسه خوراک اردک را با سیر و سیبزمینی میل میکنند.

کرم بروله کسانی که به خوردن دسر علاقه دارند، عاشق کرم بروله یا کرم سوخته خواهند شد. برای تهیه این غذای معروف فرانسوی از کاستارد غلیظ وانیلی و طعمدهندههایی مانند دارچین و پسته استفاده میشود. خود کاستارد نرم و خامهای باقی میماند؛ اما لایه رویی آن با یک روکش نازک از شکر کاراملی تهیه میشود و بسیار ترد و شیرین است. برای سرو آن باید لایه ترد و شیرین روی کرم بروله را با قاشق بشکنید.

سوفله شکلات کلمهی سوفله در فرانسه به معنی دمیدن یا فوت کردن است. احتمالا به خاطر حبابهای هوای داخل این دسر و سبک بودن آن، چنین نامی روی آن گذاشتهاند. منشاء سوفلهی شکلات به اوایل قرن هجدهم در فرانسه باز میگردد. به احتمال زیاد سوفله شکلات را در منوهای دسر سراسر جهان دیدهاید. پوستهی شکلاتی ترد با مغز شکلات خامهای غلیظ، این دسر را بهطرز حیرتانگیزی شیرین و دلچسب میکند
اگر پسندیدی، لایک کن و به سازنده انرژی بده!