
در این پست ۹ روش ساده برای رفع افسردگی به نمایش گذاشته شده.خوشحال میشم مفید بوده باشه.
افسردگی به چه معناست؟ بر خلاف ظاهر سادهی این سؤال، جوابدادن به اون کمی پیچیده هست. مسلماً برای همهٔ ما پیش میاد که بیانگیزه و بی انرژی بشیم و دورههای غم و اندوه و خستگی رو تجربه کنیم. اما این به این معنی نیست که لزوماً افسرده هستیم. بر اساس تعریف راهنمای تشخیصی و آماری اختلالات روانی DSM که یک منبع معتبر برای تعریف و تشخیص اختلالات روانی محسوب میشه، ویژگی مشترک همهٔ اختلالات افسردگی اینه که فرد از نظر خلق، وضعیت غمگینی، احساس تهی بودن و زودرنجی رو تجربه کنه. هم زمان با تجربه این احساسات، تغییرات جسمی و ذهنی رو هم داشته باشه و عملکردش هم تحتتأثیر قرار گرفته باشه. در کنار این اشتراکات در مفهوم افسردگی، تفاوتهایی راجع به زمان و طول مدت این احساسات و همینطور ریشهی به وجود اومدن اونها وجود داره که انواع افسردگی رو متمایز میکنه!
درمان افسردگی : اگر افسردگی شما خفیفه، پرورش عادتهای سالم، نقطه شروع خوبیه. اگر افسردگی شما شدیده؛ در کنارِ گرفتن درمان از یک متخصص، عادتهای سالم رو در خودتون پرورش بدین. داشتن سبک زندگی بهتر، ممکنه افسردگی شما رو درمان نکنه ولی قطعا توانایی شما برای مقابله با افسردگی رو افزایش میده. سبک زندگی سالم؛ علاوه بر کاهش احتمال ابتلا به افسردگی، کیفیت زندگی شما رو از روشهای دیگه هم بهبود میده. با به کار گرفتن روتینها و عادتهای سالم در زمینههای زیر شروع کنید :
۱–تغذیه سالم: هر روز، مقدارکافی از غذاهای سالم بخورین. مقدار کافی سبزیجات، میوه ها، غلات و پروتئین مصرف کنین. از منابع سالم چربی مثل سالمون، روغن زیتون یا آووکادو استفاده کنین؛ البته به مقدار کم. غذای سرخ شده سنگین و یا غذهای حاوی مقدار بیش از حد شکر استفاده نکنین. مقدار زیادی آب بنوشین تا بدنتون هیدراته باقی بمونه.
۲–عادات خواب خوب: سعی کنین هرشب، خواب کافی داشته باشین. برای اکثر بزرگسالان، بهترین مقدار خواب ۷ تا ۸ ساعته. بهداشت خواب رو با رعایت این موارد، تمرین کنین:اتاق خواب شما باید تاریک و خنک باشه؛ حداقل از یک ساعت قبل از خواب از وسایل الکترونیکی استفاده نکنین؛ در طول روز چرت نزنی؛
۳–ورزش: در سطح توانایی خودتون، ورزش کنین. اگر زیادهروی کنین، احساس بدتری خواهید داشت ولی کمی چالش روزانه برای شما لازمه. برای بعضی افراد، یک پیاده روی کوتاه تفاوت بزرگی ایجاد میکنه. اگر میتونین از عهدهاش بربیاین تمرینهای فعالتر ممکنه حتی مزایای بیشتری براتون داشته باشه. تحقیقات نشون داده که ورزش میتونه اثر مشابه داروهای ضد افسردگی داشته باشه؛ به این صورت که منجر به ترشح سروتونین میشه (سروتونین، انتقال دهنده عصبیه که باعث ایجاد احساس شادی میشه.)
۴–مدیتیشن: مدیتیشن میتونه به پاک کردن ذهن شما از افکار افسرده کمک کنه. (در نتیجه آموزش مدیتیشن رو گذاشته شده)
۵–پرهیز از عادات ناسالم: اگر افسردگی دارین از مصرف مواد مخدر خیابانی، نیکوتین و مصرف بیش از حد کافئین دوری کنین. هرگز فکر نکنید که این مواد میتونه حال بد شما رو بهبود بده. استفاده از این مواد برای رفع افسردگی مصداق بارز از چاله توی چاه افتادنه. چون نه تنها افسردگی شما رو تشدید میکنه بلکه ممکنه مشکلات جسمی جدیدی نیز برای شما به وجود بیاره.
۶–یوگا: به کلاس یوگا برین یا تمرینهای ساده یوگا رو با تماشای ویدئوهای آموزشی یوگا، انجام بدین. یوگا ترکیبی از ریلکسیشن ذهنی و بدنی، تمرکز و تناسب اندامه که میتونه تقریباً برای هر فردی مناسب باشه.
۷–دارو درمانی: معمولاً یکی از روشهای درمان اختلال افسردگی اساسی که روانپزشکان و سایر پزشکان به کار میبرنن دارودرمانیه. نوع داروی ضدافسردگی که پزشک شما برای درمان افسردگی اساسی تجویز میکنه و به عوامل زیادی بستگی داره. به علاوه غیرممکنه که بشه با اطمینان گفت کدوم دارو برای هر فرد مناسبه. بنابراین لازمه که پزشک شما روند رو بررسی کنه تا داروی مناسب شما و دوز مناسب دارو برای شما رو تشخیص بده.
۸–روان درمانی: رواندرمانی جدیدترین روش برای درمان افسردگی نیست اما معمولاً بسیار موثره. رواندرمانی شامل صحبت کردن با یک مشاور راجع به نشانهها، عوامل استرسزا، روابط و وضعیت زندگی شماست. رواندرمانی برای درمان افسردگی کودکان، نوجوانان، بزرگسالان و افراد سالخورده کاربرد داره. درمانگر شما میتونه انواع تکنیکها برای کمک به شما برای انتخاب افکار، هیجانات و رفتارهای سالمتر رو به کار بگیره. رواندرمانگران همچنین وقتی که شما برای یافتن راهی برای خروج از وضعیت افسردگی تلاش میکنین، شما را از لحاظ هیجانی حمایت میکنن.
۹–گروه درمانی: وقتی افراد در گروهی قرار دارن که افراد دیگه ای هم مشابه اونها هستن، شاید همون احساسات، افکار و رفتارها را دارن و اینکه متوجه میشن تنها انسان در جهان نیستن که افسردگی داره. اینها باعث میشن که تنش حاصل از انگ اختلال تا حدودی، کم بشه و افسردگی خودشون رو بپذیرن و در عین حال دنبال راه حل برای درمان اون باشن و درمانهای پزشکی دیگه مثل شوک درمانی، تحریک عصب و … رو دنبال کنن.
امان از اسلاید اضافی...
اگر پسندیدی، لایک کن و به سازنده انرژی بده!