شاید تا حالا اسم ستاره ی دوگانه به گوشتون نخورده باشه، اما...
بیش از چهارپنجم نقاط واحدی که در آسمان شب میبینید در واقع دو یا چند ستاره هستند که در مدارهایی به دور یکدیگر میچرخند. رایجترین منظومههای ستارهای چندتایی، ستارههای دوگانه هستند. این منظومهها تنها از دو ستاره تشکیل شدهاند. زوج ستارهها معمولا در آرایشهای مختلفی به دور یکدیگر میچرخند و این ویژگی به دانشمندان در دستهبندی ستارهها کمک میکند و حتی میتواند بر چگونگی رشد حیات در مدار این ستارهها تأثیر بگذارد. ستارههای دوگانه در واقع ستارههایی هستند که حول یک مرکز جرمی مشترک میچرخند. ستارهی درخشانتر معمولا به عنوان ستاره اصلی درنظر گرفته میشود در حالی که ستارهی کمنورتر را ستاره ثانویه میگویند. در صورتی که ستارهها دارای درخشش یکسان باشند، تخصیص اولویت بر اساس کاشف آنها انجام میشود. فاصلهی بین ستارههای دوگانه متغیر است. در برخی سیستمهای دوگانه، ستارهها به قدری به یکدیگر نزدیک هستند که سطح یکدیگر را لمس میکنند. در برخی دیگر، یک ستاره مواد ستارهای دیگر را میبلعد. با اینحال برخی دیگر بیش از یک سال نوری از یکدیگر فاصله دارند و تکمیل مدارشان میتواند صدها سال به طول بینجامد.
5 اسلاید
نتیجه
مجموع امتیاز شما
امتیاز
تعداد پاسخ صحیح
تعداد پاسخ غلط
درصد صحیح
شما به درصد سوالات پاسخ درست دادید
اگر پسندیدی، لایک کن و به سازنده انرژی بده!
38 لایک
بچه ها تو تظر سنجی شرکت کنید☁️⭐️💜
سلام خوشگلم پستت عالی بود
من فستیوالی دارم که خوشحال میشم برای تابستون عضو بشی اونجا شغل مورد نظر خودت رو داری پشیمون نمیشی
باتو جمعیتمون بزرگتر میشه
شهر های مختلف و مکان های تفریحی
حتما سر بزن لاوم
اگر ناراحت شدی بپاک
پین؟
عالی بود
ممنون
قشنگ بود 😁
ما واقعا درصد کمی از اطلاعات کل جهان و هستی داریم که چیزهای زیادی هست که هنوز کشف نکردیم .
پ.ن : تازه همین قدر کم هم کلی جای فکر کردن داره :)
خیلی باحالهP:
پستت عالی بود:>
بنظرم میتونیم از طریق شیفت های داپلر بتونیم سرعت چرخش ستاره ها به دور خودشون رو اندازه گیری کنیم اگه بیایم و یه ستاره رو که به ما نزدیک میشه و فرکانسش کم میشه یعنی آبی میشه رو بیایم با اون ستاره که فرکانسش زیاد میشه یعنی قرمز میشه بیایم و یه الگویی برای این تغییرات فرکانس ها نسبت به هم پیدا کنیمو سرعت به این الگو ربط بدیم(اصلا این همون روش داپلر بود؟؟؟؟یا من یه روش دیگه پیدا کردم؟با مشاهده الگوی تغییرات فرکانس و رابطه ای که بین خطوط اون فرکانس ها وجود داره شاید بشه اینکارو کرد)
درواقع اگه اشتباه نکنم انگار داری میگی در تمام مدت اندازه گیری کنیم و وقتی بر اساس یه الگوی منظمی ببینیم که حداقل و حداکثر فاصله اش با ما چقده حالا بیایم تایمی که نیازه تا حداقل فاصله به حداکثر فاصله اش باما برسه رو اندازه گیری کنیم و در ۲ ضرب کنیم یا اصلا بیایم دو بار پشت سر هم حداقل حداکثر رو اندازه گیری کنیم که ینی یه دور کامل تازه اون شکلی دقیق تر هم هس ولی یه مسئله ای که هس اینه که احتمال داره درواقع این چرخش روزی منظم نباشه؟ یا دچار خطا بشه؟
ولی یه چیزی رو بهش دقت نکردم ببین اگر حالا درواقع ماها از بالا در حال نگاه کردن باشیم چی اون طوری باید هی موج بپرستیم و ببینیم کعی موج به یک ستاره میخوره و کعی به ستاره ی بعدی و بعد این فاصله رو ضربدر ۲ کنیم ولی درحالت اول فک کردم منظورت اینه که فقط یه ستاره رو مورد بررسی قرار بدیم ولی اون برای همه جهات اثر نمیکنه و این چیزی که الان بالا گفتم فک کنم منظورت بوده