
غذای شب عید نیز از جمله رسومی است که در نقاط مختلف ایران متفاوت خواهد بود. البته این غذاها در روزهای دیگر سال نیز تهیه میشود، اما در شب عید نگاه ویژهای به آنها معطوف شده است

سبزی پلو با ماهی، غذایی است که اغلب ایرانیان در شب عید نوروز آن را طبخ و نوش جان میکنند؛ اما جالب است بدانید که ریشه این غذا به شمال کشور و شهر مازندران باز میگردد. سبزی این غذا شامل جعفری، تره، شوید، گشنیز و سیر تازه است و با ماهی سفید تهیه میشود. سبزی پلو با ماهی برای اغلب ما یادآور خاطرات خوش شبهای عید و جمعهای خانوادگی است. یکی دیگر از غذاهای محلی شب عید در این شهر ته چین مازندارانی است که طعم فوقالعادهای دارد و مورد استفاده مردم محلی قرار میگیرد. برای تهیه این غذا به برنج ایرانی و تکههای جوجه محلی یا مرغ نیاز خواهید داشت و همچنین از کشمش، زرشک و زعفران نیز استفاده میشود. تهیه این غذا و استفاده از آن، سفره شب عید شما را رنگینتر میکند

قورمه سبزی جزو غذاهای محبوب و پرطرفدار است و شاید کمتر ایرانی باشد که نسبت به قورمه سبزی بی علاقه باشد. اولین شنبه آذر ماه به عنوان روز جهانی قورمه سبزی نامگذاری شده است. در بیشتر نقاط ایران مخصوصا مناطق کوهستانی در شب اول سال بوی قورمه سبزی همه کوچه ها را پر می کند. ساکنان این مناطق بر این باورند که تناول قورمه سبزی در شب اول سال جدید سبب می شود که سالی سبز و پر برکت داشته باشند. پخت قورمه سبزی در مناطق مختلف فرق می کند مثلا در پخت آن بعضی ها از لوبیا چشم بلبلی استفاده می کنند و بعضی ها هم از لوبیا چیتی استفاده می کنند.

غذای مخصوص شب عید در سراسر استان خراسان، خورش قیمه است که با ادویههای مخصوصی طبخ میشود. برای تهیه این غذا علاوه بر مواد اولیه قیمه معمولی به هل سبز ساییده شده، جوز هندی، دارچین، زنجبیل، زردچوبه، فلفل سیاه و زعفران دم کرده نیاز خواهید داشت. قیمه مشهدی پای ثابت سفره شب عید نوروز است و اغلب با رشته پلو سرو میشود. استفاده از رشته پلو در کنار قیمه، سنتی قدیمی در خراسان است که به باور مردم موجب خوشیمنی خواهد شد اهالی خراسان نیز شروع سال جدید را با سبزی پلو با ماهی و رشته پلوی خوشمزه شروع می کنند البته در بعضی مناطق هم قیمه نیز طبخ می شود. در واقع خورشت قیمه ی خراسانی مهمترین غذای شب عید در این استان می باشد برای تهیه ی یک خورشت قیمه ناب و دلچسب هستش

کوکو سبزی در گذشته های دور کوکو سبزی جزو غذاهایی بوده که در سفره شب عید می گذاشتند. امروزه هم در کنار سبزی پلو با ماهی سرو می شود، البته خوردن کوکو سبزی برای خودش داستانی دارد اینکه با خوردن کوکو سبزی دیگر به دنبال اشیای گم شده در خانه تکانی نمیگردیم و به اصطلاح کو ....کو نمی کنیم. سبزی سمبل طراوت و سرسبزی است و این نیز می تواند علت پخت کوکو در شب اول سال باشد. کوکو سبزی با زرشک و گردو یک وعده ی کامل برای ناهار یا شام است که از سبزیجات تازه مانند (تره، شوید، جعفری، گشنیز) تهیه می گردد. سبزیجات تازه دارای عطر و طعم بی نظیری می باشد و اگر با کمی روغن زیتون نیز تفت داده شود بسیار مقوی و خوشمزه تر می شود.

رشته پلو شب اول سال نو اولین غذایی که در سفره ی ایرانیان دیده می شود سبزی پلو با ماهی است البته این غذا مخصوص همه ی شهرها نیست ، در بعضی از شهرهای کشور نیز رشته پلو برای شب عید پخته می شود که طرفداران زیادی نیز دارد ایرانیان کهن بر این باور بودند که خوردن رشته پلو موجب می گردد که همه ی کارها به موقع انجام گردد برای همین در شب سال نو ترجیح می دهند که رشته پلو بخورند، در بعضی از شهرها هم معتقدند که با خوردن رشته پلو عمرشان بیشتر می شود. البته در بعضی از شهرها هم برای چهارشنبه سوری می پزند و در شهرهایی مانند اراک، تهران، کرمانشاه آذربایجان، رشته پلو را برای شب اول عید می پزند.

خورشت فسنجان. یکی از غذاهای اصیل ایرانی که از طرفداران بی شماری برخوردار است خورشت فسنجان یا فسنجون می باشد که اصالت آن به استان گیلان بر می گردد. برای پخت یک فسنجان خوشمزه و دلچسب از گوشت چرخ شده یا گوشت مرغ یا گوشت قرمز، مغز گردوی آسیاب شده رب انار یا رب آلبالو استفاده می کنند. خورشت فسنجان را با پلو سفید و به صورت گرم سرو می کنند و یک وعده غذای کامل و لبریز از مواد مغذی و مقوی پروتئین است و در مناطق دیگر کشورمان نیز پخته می شود و در مراسمات و مهمانی ها به عنوان یک غذای مجلسی برای پذیرایی از مهمانان سرو می گردد

زرشک پلو با مرغ یکی از غذاهایی که از دیرباز توانسته مقام خود را در بین همه ی غذاها حفظ کند و همیشه پای ثابت غذاهای مراسمات و نذری است زرشک پلو معروف می باشد. زرشک جزو میوه هایی است که در دو نقطه از کشورمان کشت می شود، زرشک سیاه در استان زیبای کرمانشاه و زرشک قرمز در جنوب استان خراسان کشت می گردد شاید به علت کشت زرشک در خراسان است که زرشک پلو اول در خراسان و بعد در نقاط دیگر کشور شناخته شده است. زرشک پلو زعفرانی با مرغ همراه با سس گوجه فرنگی و کره غذای محبوب و خوشمزه ایرانی که در مهمان ها و مراسمات سرو می شود در شب عید نیز طرفداران زیادی به خود اختصاص داده است و بسیاری از افراد در این شب این غذای خوشمزه را طبخ می کنند. زرشک پلو با مرغ از ران مرغ، رب، پیاز، ادویه، کره و برنج ایرانی تهیه می شود

کلم پلو از غذاهای اصیل و خوشمزه که متعلق به شیراز است کلم پلو می باشد و شیرازی ها با یک کلم پلوی خوشمزه و ناب به استقبال سال نو می روند شیرازی ها کلم پلو را به روش سنتی برای شب اول سال تدارک می بینند. پخت کلم پلو شیرازی با سایر نقاط کشورمان اندکی متفاوت است با این تفاوت که شیرازی ها به جای کلم پیچ یا کلم برگ با کلم قمری درست می کنند، البته در بعضی نواحی شیراز هم دمپختک در شب عید پخته می شود که یک غذای دلپذیر و خوشمزه است.

آبگوشت و کوفته هموطنان همدانی نیز همچون سایر هموطنان برای شب عید غذای مخصوصی می پزند یکی از این غذاها کوفته ی سنتی است که بعد از پخت روی آن آبگوشت ریخته و نوش جان می کنند. البته برخی نیز در این شب آش اناج می پزند. البته اینکه شب عید چه غذایی پخته شود به باورها و سنن قدیمی ها بر می گردد و آنچه در این میان مهم است احترام به سنت ها و رسوم باستانی ایرانیان و احیای آنها می باشد و از مهمترین این رسوم دورهمی بین خانواده هاست که از دیرباز تاکنون در میان ایرانیان حائز اهمیت بوده است.
اگر پسندیدی، لایک کن و به سازنده انرژی بده!
ممنونم دوستان گل و زیبا از نظراتتون 🌺🌺🌺
گفتم میخوام رو ابرا همدم ستاره هاشم
با اکانت تو دستم حمایتگر شما شم 😉🫵🏻
خسته نباشید 🌹🙏
غذااااا میخوام😭
تست خیلی خوبی بود ولی الان ساعت ۶ و نیم صبح من غذا از کجا بیارم؟؟
تهران میلایفیم ولی مامان بزرگم هرسال شب عید که میشه سبزی پلو با ماهی میزاره جم میشیم اونجا
چقدر عالی همیشه همینجوری باشید دور هم و یک سبزی پلو با ماهی خوشمزه نوش جان کنید
قربونت 🥺💖
سلام به شما سازنده این تست چه میکنی با ما همش گشنم میشه وای وای مخصوصا اون زرشک پلو با مرغ چقدر دلم میخواد الان بخورم
ما که همیشه شب عید هرسال باید فسنجون باشه نباشه که اصلا نمیشه
جدی می فرمایید
من که خیلی همه این غذا رو دوستم دارم اگه همشونم بخورم خسته ازشون نمیشم
من عاشقه این تستم
منم مثل تو