
فواید خیارشور+ روش ساخت

خیارشور چیست ؟ خیارشور یک خوراکی از نوع شور است که باید برای تهیه آنا در یک بازه زمانی مشخص خیار را در محلول در آب نمک ، سرکه یا مواد مشابه مثل لاکتیک اسید قرار داد.

مواد مغذی: مانند دیگر خوراکی های ترشی شده خیار شور نیز کالری کمی دارد. خیارشور داری مقدار کافی ویتامین «کا» است. یک خیارشور به طور میانگین دارای ۱۲ تا ۱۶ میکرو گرم ویتامین «کا» است که ۱۵% تا ۲۰% ویتامین بدن را تامین می کنند. همچنین خیارشور دارای 3 کیلو کالری انرژی است که از کربوهیدرات های موجود در خیارشور به دست می آید. خیارشور دارای سدیم زیادی است (( متوسط 350 تا500 میلی گرم )) که سدیم مورد نیاز هر فرد در روز «240 میلی گرم»است.

فواید: • منبع آنتی اکسیدان • بهبود سیستم گوارشی • کنترل دیابت • اتقأ سلامت کبد و معده • کاهش وزن • کاهش ابتلا به سرطان طحال • کاهش خطر ابتلا به عفونت مخمر • کاهش استرس • بهبود سلامت روان • جلو گیری از یبوست

طرز تهیه: مواد لازم برای تهیه خیارشور سنتی ایرانی: خیار قلمی، نمک، آب، سیر و ترخون، مقدار نمک به آب از ۱۰% به ۲۰% تغییر میکند، معمولاً برای افزایش طول عمر خیارشور از سرکه استفاده می کنند، فلفل تند قرمز یا سبز و سبزیجات معطر دیگر مانند گشنیز و مرزه ممکن است استفاده شود.

روش سنتی یا تخمیری: ابتدا خیار را شسته وجهت جلوگیری از لیز شدن آن را با سوزن یا نه تمیزی سوراخ می کنید خیار و آب ( با ۷ تا ۱۲% نمک ) را در ظرف محکمی یا پیت حلبی ریخته سبزیجات معطر را اضافه کنید و در جای خشک و دور از آفتاب و خنک بگذارید و بعد از یک هفته به آن محلول آب نمک اضافه کنید و در آن را ببندید تا خیار ها برسد. نکته ( برای نگه دارنده از جوهر لیمو ( اسید سیتریک) زاج استفاده کنید).

روش صنعتی: برای استریل شدن آب را جوشانیده نمک و سرکه را در آن حل می کنند. خیار و سیر و سبزیجات را شسته و به محلول آب و نمک و سرکه اضافه میکنند. سپس بسته بندی شده و بعد از ۱۵ تا ۲۰ آماده مصرف می شود. نکته ( در کارخانجات بجای جوشاندن آب مخلوط نهایی را در هنگام بسته بندی استریل می کنند.
اگر پسندیدی، لایک کن و به سازنده انرژی بده!
دلم خواست 😒
خسته نباشید عالی بود🌹🚶♀️