
پلوتو ؛ نهمین سیاره منظومه شمسی که فراموش شد.
داستان پلوتو از کجا آغاز شد؟ در سال 2006، پلوتو به عنوان یک سیاره کوتوله شناخته و دستهبندی شد، تغییری که به طور گسترده به عنوان یک تنزل علمی در تاریخ نجوم تلقی میشود! موضوع وضعیت سیاره پلوتو از آن زمان تاکنون در جامعه علمی و در میان عموم مردم بحث و جدل را برانگیخته است و بسیاری از افراد معتقدند که چهرههای علمی تصمیم اشتباهی گرفتند.

پلوتو چگونه کشف شد؟ پرسیوال لاول، ستاره شناس آمریکایی، برای اولین بار در سال 1905 از انحرافات عجیبی که در مدارهای نپتون و اورانوس مشاهده کرد، نشانههایی از وجود پلوتو دریافت کرد که نشان میداد گرانش جرمی ناشناخته روی این دو سیاره تاثیر میگذارد.
پلوتو نام خود را از ونیتیا برنی ۱۱ ساله از آکسفورد انگلستان گرفته است که به پدربزرگش پیشنهاد کرد که نام دنیای جدید از خدای رومی جهان مردگان گرفته شود. سپس پدربزرگش این نام را به رصدخانه لاول منتقل کرد. این نام همچنین به پرسیوال لاول احترام می گذارد که حروف اول آن دو حرف اول پلوتو است و حرف «پ» پرسیوال و حرف «ل» لوول دقیقا در این اسم جدید جای گرفته بودند.

مشخصات ظاهری پلوتو چیست؟ از آنجایی که پلوتو از زمین بسیار دور است، تقریبا تا سال 2015، یعنی همان زمانی که کاوشگر فضایی افقهای نو ناسا از نزدیک آن عبور کرد، اطلاعات کمی در مورد اندازه یا شرایط سطح این سیاره کوتوله وجود داشت. نیوهورایزنز نشان داد که قطر پلوتو 1473 مایل (2370 کیلومتر)، کمتر از یک پنجم قطر زمین و تنها حدود دو سوم پهنای قمر زمین یعنی ماه است. مشاهدات سطح پلوتو به کمک فضاپیمای نیوهورایزنز، ویژگیهای خاص و متنوعی را نشان داد، از جمله کوههایی که ارتفاع آنها به 11000 فوت (3500 متر) میرسد که با کوههای راکی روی زمین قابل مقایسه است. این در حالی است که یخ متان و نیتروژن بیشتر سطح پلوتو را پوشانده است، این مواد به اندازه کافی قوی نیستند که بتوانند چنین قله های عظیمی را تحمل کنند، بنابراین دانشمندان گمان می کنند که کوهها بر روی بستری از آب یخ زده تشکیل شدهاند. سطح پلوتو نیز از یخهای متان فراوان پوشیده شده است، اما دانشمندان نیوهورایزنز تفاوتهای قابل توجهی را در نحوه بازتاب نور یخ در سطح سیاره کوتوله مشاهده کردهاند. ویژگی های پلوتو بسیار مرموز و جذاب هستند و هنوز هم تحقیقات مختلفی درباره این سیاره کوتوله اسرارآمیز صورت میگیرد.

سیاره کوتوله پلوتو دارای چند قمر است؟ پلوتو دارای پنج قمر است: شارون، استیکس، نیکس، کربروس و هیدرا، که شارون نزدیکترین قمر به پلوتو و هیدرا دورترین قمر آن است.
آیا پلوتو هنوز هم محل کاوش دانشمندان است؟ بله! دانشمندان از دیرباز به پلوتو علاقهداشتند و حذف شدن پلوتو از فهرست سیارهها بر روی این علاقه تاثیرگذار نبود.

آیا پلوتو میتواند دوباره سیاره شود؟ درخواستهای متعدد کارشناسان تاکنون نادیده گرفته شدهاند و بعید بهنظر میرسد که اتحادیه بینالمللی نجوم به این زودیها به این مناقشه رسیدگی کند. اتان سیگل، اخترفیزیکدان آمریکایی در پاسخ به استرن و گرینسپون نوشت: «واقعیت ساده این است که پلوتو در زمان کشف بهصورت اشتباه طبقهبندی شد. این جرم هرگز در موقعیت برابر با هشت جهان دیگر نبوده است.»
اگر پسندیدی، لایک کن و به سازنده انرژی بده!
تستت عالی بود
بک میدم خیلی سریع🔮
ادمین جونم ناراحت شدی بپاک 🐞
تست هام لایک شه تست هاتون لایک میشه 🌹
به تست هام سر بزنین در مورد بلک پینک و بی تی اس هست 🍓
اگر خواستین بهتون امتیاز میدم (ادمین جون ناراحت نشو از حرفم برای جبران لطف هست )😘☺️
ادمین فرشته میشه پین بشه^_^🥺
راستی یه قرعه کشی 4000 امتیازی داریم خوشحال میشم شرکت کنین 🌹
به نظر سنجی اخرم سر بزنید 🍓
بک میدم؛
پست جدیدمو لایک کنین-!🍀✨
پین؟
ویژههه
تولدت مبارک
اون پلوتون هست ، نه پلوتو😐
پلوتو به زبان انگلیسی پلوتون به زبان فرانسوی😭🤡
خیلی خوشگلههههه
جنسش از یخ و سنگه😁
آرههه، فکر کنم اونو نگفتم
تست قشنگی بود🫠
ممنون میشم فالوم کنی ...بک میدم🫠
خیلی ممنونن3>💅🏻
حتما
مرسی قشنگم
بک میدم .
فالوت کردم زیبا🌻
لطف کردی)
درود زیبا..!
فالوت کردم ممنون میشم فالوم کنی
حتما🫶🏻
عالی بود دخترر3>>>💅🏻
تو خودت عالی ترییی😭🫶🏻