
دانشمندانی که دید ما را نسبت به دنیا تغییر دادند

آیزاک نیوتون یک دانشمند اهل انگلستان زاده ی 4 ژانویه 1643 است. نیوتون به عنوان یکی از بزرگترین و برترین دانشمندان تاریخ جهان یاد می شود و خدمات زیادی به جوامع بشری در حوزه ی علم کرد. نیوتون ریاضیدان، فیزیکدان، اخترشناس، متخصص الهیات و نویسنده بود. آیزاک نیوتون مسیحی بود و به کتاب مقدس اعتقاد داشت. یکی از برجسته ترین و مهم ترین کشفیات او کشف نیروی جاذبه بود.

آلبرت اینشتین دانشمند معروف آلمانی است که متولد ۱۴ مارس ۱۸۷۹ است. مهم ترین دستاورد او نظریه نسبیت بود. اکثرا در جهان اینشتین را بخاطر فرمول هم ارزی جرم و انرژی یا همان E=mc2 می شناسند. اینشتین به منظور خدماتش در دنیایی فیزیک و به خصوص کشف قانون اثر فوتوالکتریک در سال 1921 موفق به کسب جایزه ی نوبل شد. اینشتین در یک خانواده یهودی در آلمان به دنیا آمد اما بعد ها به سوئیس رفت و ملیت آلمانی خود را از بین برد و باطل کرد.

گالیله یک دانشمند زاده ی 15 فوریه 1564 در کشور ایتالیا است. گالیله به عنوان یکی از بزرگترین دانشمندان تاریخ یاد می شود و بزرگترین دستاورد او اثبات بی نور بودن ماه بود زیرا تا قبل از آن فکر میکردند که ماه هم از خود نور دارد. او اثبات کرد که ماه در شب نور خورشید را به سمت زمین انعکاس می دهد. از القاب گالیله می توان به پدر اخترشناسی رصدی ، پدر روش علمی و پدر علم مدرن یاد کرد. یکی دیگر از دستاورد های او اثبات مرکزیت نداشتن زمین در جهان بود.

لویی پاستور یک دانشمند فرانسوی زاده ی 27 دسامبر 1822 است. او از شیمی دانان و زیست شناسان برجسته تاریخ است. یکی از بزرگترین دستاورد های او عمل پاستوریزه کردن است که امروزه به نام وی است. یکی دیگر از دستاورد های بزرگ این دانشمند کشف دارویی برای درمان مرض وحشت آور هاری بود. اکتشافات پزشکی وی برای حمایت از نظریه میکروبی بیماریها و نقش آن در پزشکی بالینی ارائه شده است. ایدئولوژی واکسیناسیون نیز او اختراع کرد.

یکی دیگر از دانشمندان مشهور جهان الکساندر گراهام بل است. او بسیار معروف است و بزرگترین دستاورد او اختراع تلفن بود. گراهام بل زاده ی 3 مارس 1847 در کشور اسکاتلند است. او به عنوان یک دانشمند اسکاتلندی - آمریکایی شناخته می شود. از دیگر اختراعات معروف وی میتوان به فلزیاب و خرپای سه بعدی یا فضا کار اشاره کرد.

ماری کوری یک دانشمند لهستانی زاده ی 7 نوامبر 1867 است. او اولین زن تاریخ است که موفق به کسب جایزه نوبل شده. او فیزیکدان و شیمی دان لهستانی بود که سری تحقیقاتی در مورد رادیو اکتیو انجام داده بود. همچنین وی به علت اینکه در معرض تابش مواد رادیو اکتیویری قرار گرفته بود از بیماری کم خونی آپلاستیک رنج می برد. او همچنین پلونیوم و رادیوم را کشف کرد و در سال 1934 نظریه او در فرانسه به ثبت رسید.

داروین یک زیست شناس و زمین شناس اهل انگلستان بود که در 12 فوریه 1809 به دنیا آمد. کتاب خواستگاه گونه ها که اثر اوست امروزه یکی از مهمترین کتاب های تاریخ علمی جهان است. او برای کمک هایش در رابطه با نظریه های تکاملی معروف است.

ماکسول یک فیزیکدان زاده ی 13 ژوئن 1831 در اسکاتلند بود. قابل توجه ترین دستاورد وی برای آماده سازی نظریه کلاسیک تابش الکترومغناطیسی بود. او نظریه الکترو مغناطیس را کامل کرد و از عجایب او این است که در سال 1862 در حالی که در کالج کینگ سخنرانی می کرد، امواج الکترومغناطیسی و سرعت نور را محاسبه کرد.

نیکولا تسلا ، مخترع ، مهندس برق ، مهندس مکانیک ، فیزیک دان و آینده پژوه اهل امپراتوری اتریش بود. تسلا در 10 ژوئیه 1856 به دنیا آمد. تسلا بدون دریافت مدرک تحصیلی در رشتهٔ مهندسی و فیزیک تحصیل کرد. او پیش از مهاجرت به آمریکا، در مخابرات راه دور و مهندسی برق تجربه داشت. وی در سال ۱۸۸۴ به ایالات متحده آمریکا مهاجرت کرده و شهروند آمریکا شد. او مدت کوتاهی در نیویورک در شرکت توماس ادیسون مشغول به کار شد. پس از مدتی کوتاه با کمک حامیان مالی، فعالیت مستقل خود را آغاز و با احداث آزمایشگاهها و کارخانههایی، محصولات الکتریکی تولید کرد.

برن یک فیزیکدان و ریاضی دان زاده ی 11 دسامبر 1882 در کشور آلمان بود. او در سال ۱۹۵۴ جایزه نوبل فیزیک گرفت. او یکی از ۱۱ نفری بود که بیانیه راسل-اینشتین را امضاء کردند. او در پیشرفت علم مکانیک کوانتوم خیلی مفید بود. او همچنین تا حد زیادی در ارائه فرضیه فیزیک حالت جامد و اپتیک موثر بود و بر تلاش های تعدادی از فیزیکدانان نظارت و کنترل قابل توجه ای داشت.
اگر پسندیدی، لایک کن و به سازنده انرژی بده!