11 اسلاید صحیح/غلط توسط: cat انتشار: 1 سال پیش 28 مرتبه مشاهده شده گزارش ذخیره در مورد علاقه ها افزودن به لیست
غذایی که ایتالیا رو عوض کرد
پیتزای امروزی از قرن هجدهم یا اوایل قرن نوزدهم در ناپل ایتالیا شروع به تهیه شدن شد. کلمه پیتزا برای اولین بار در سال ۹۷۷ میلادی در گائتا و بهطور پی در پی در مناطق مختلف ایتالیا مرکزی و جنوبی ثبت شدهاست. پیتزا بهطور عمده در ایتالیا و در سایر نقاط نیز توسط مهاجران ایتالیایی خورده می شد.
تاریخ پیتزا از دوران باستان آغاز میشود، زمانی که فرهنگهای مختلف باستانی شروع به درست کردن نانهایی مسطح کردند که روی آنها را مواد خوراکی پوشانده بودند. از فوچا میتوان بهعنوان غذایی یاد کرد که قبل از پیتزا احتمالاً رواج داشته و نوعی پیتزای اولیه بودهاست. فوچا متشکل از نانی مسطح است که رومیان به آن پانیس فوکاکیوس میگفتند و روی آن را با مواد خوراکی میپوشانندند.
مخترع:رافائل اسپوسیتو
پیتزا در کانادا
اولین مغازه پیتزافروشی در کانادا، در شهر مونترال و در سال ۱۹۴۸ شروع بهکار کرد. در اواخر دهه ۱۹۵۰ میلادی، اولین تنور پیتزاپزی وارد کانادا شد.پیتزا کمکم و در طی دهه ۱۹۶۰ میلادی در این کشور محبوب شد که این موضوع موجب افزایش تعداد پیتزافروشیهای موجود در سراسر کانادا شد.
پیتزا در ایران
در کشور ما، اولین پیتزافروشی اوایل دهه 40 شمسی در خیابان «نوفل لوشاتو» به نام «پیتزا داوود» افتتاح شد. این رستوران کوچک و جمع و جور که هنوز هم به همان روال و شیوه سابق مشغول کار است، پاتوق جماعت آمد و فرنگ رفته ای شد که برای خوردن این غذای عجیب و نامتعارف که شباهت زیادی به شیرینی داشت، سر و دست می شکستند.
انواع پیتزا
میدونین که پیتزا انواع مختلفی دارد اما من سعی کردم معروف ترین پیتزا ها در سطح جهان و کمتر شنیده شده در ایران رو در این لیست قرار بدم.
۱.پیتزا ی ناپلی
انواع پیتزا - پیتزای ناپلی از گوجه فرنگی، پنیر، سیر و روغن زیتون تهیه می شود.
این پیتزا، اصلیترین نوع پیتزا است. تاریخچهٔ آن به قرن هجدهم و شهر ناپل ایتالیا باز میگردد. در این دوره شهروندان این شهر ساحلی بیشتر بهدنبال غذاهای ارزانقیمتی بودند که بتوان آنها را به سرعت میل کرد. در این زمان بود که پیتزای ناپلی ابداع شد. این پیتزا از یک خمیر پیتزا یا نان نازک همراه با گوجه فرنگی، پنیر، سیر و روغن زیتون تهیه میشد. در آن زمان همهٔ این مواد به فراوانی و با قیمت مناسب یافت میشد و فروشندگان میتوانستند به کمک آنها غذای خوشمزه و ارزانی تهیه کنند که در استطاعت مردم این شهر باشد
انواع پیتزای ناپلی
امروزه سه شکل رسمی از پیتزای ناپلی وجود دارد:
پیتزای مارینارا: این پیتزا محتوی گوجهفرنگی، سیر، مرزنگوش (اورگانو) و روغن زیتون فوقبکر است.
پیتزای مارگِریتا: این پیتزا محتوی گوجهفرنگی، برشهایی از پنیر موتزارلا، ریحان و روغن زیتون فوقبکر است.
پیتزای مارگریتا ویژه: این پیتزا محتوی گوجهفرنگی، برشهایی از پنیر موتزارلا کامپانیا (منطقهای که شهر ناپل در آن قرار دارد)، ریحان و روغن زیتون فوقبکر است.
۲. پیتزای شیکاگو
این پیتزا نام خود را از شهری گرفته که در آنجا ابداع شد. در اوایل دههٔ ۱۹۰۰ میلادی مهاجران ایتالیایی شهر شیکاگو دنبال چیزی شبیه به پیتزای ناپلی میگشتند. «آیک سول» بهجای تهیهٔ پیتزای ناپلی چیز دیگری در سر داشت. او یک پیتزا با خمیری کلفتتر درست کرد که لبههای آن از سایر قسمتهای آن مرتفعتر بود. او در این پیتزا برروی خمیر، پنیر موتزارلا ریخت، لایهٔ بعدی را گوشت و سبزیجات، و درنهایت برروی همهٔ آنها لایهای از گوجهفرنگی لهشده قرار داد. این ایده بعدها موجب شد، سول رستورانهای زنجیرهای (Uno Pizzeria) موفقی را تأسیس کند.
البته یک مدل دیگر از پیتزای شیکاگو وجود دارد که خمیر نازکی داشته و بهجای شکل دایرهای، شکل چهارگوش دارد.
۳. پیتزای نیویورکی
با اینکه پیتزای نیویورکی از پیتزاهای اصیل و قدیمی نیست، اما امروزه به محبوبترین پیتزا در ایالات متحده تبدیل شده است. پیتزای نیویورکی با پیتزای ناپلی تفاوتهایی دارد. با اینکه خمیر پیتزای نیویورکی مانند پیتزای ناپلی نازک است، اما باید بهقدری استحکام داشته باشد تا بتواند قطر نیم متری این پیتزا را تحمل بکند. این پیتزا را میتوان بدون ابزارهای خاصی مانند کارد و چنگال میل کرد که با توجه به سرعت زندگی روزمره در نیویورک این امر بسیار مفید است
۴. پیتزای سیسیلی
پیتزای سیسیلی تاحدی شبیه به پیتزای شیکاگو است. ولی با آن ۲ تفاوت دارد. البته هیچ شباهتی به پیتزایی که در شهر سیسیل ایتالیا درست میشود، ندارد. پس داستان پیچیدهٔ آن چیست؟ این پیتزای چهارگوش را در هر کشوری که تهیه کنید، خمیر کلفتی دارد که بافت آن از سایر پیتزاها اسفنجیتر است. پیتزای مرسوم شهر سیسیل با سس گوجهفرنگی، پیاز، سبزیجات، ماهی کولی پر شده و برروی آنها خرده نان ریخته میشود. این مدل پیتزا معمولا در تعطیلاتی مانند کریسمس در سیسیل سرو میشود. اما در آمریکا پیتزای سیسیلی ترکیب سادهای از گوجهفرنگی و پنیر موتزارلاست که در تمام سال صرف میشود.
11 اسلاید
1
نتیجه
مجموع امتیاز شما
امتیاز
تعداد پاسخ صحیح
تعداد پاسخ غلط
درصد صحیح
شما به درصد سوالات پاسخ درست دادید
اگر پسندیدی، لایک کن و به سازنده انرژی بده!
11 لایک
نظرات بازدیدکنندگان (0)