
غذاهای گرجی به تنهایی از جاذبه های گرجستان محسوب می شوند. غذاهای گرجی بسیار خوشمزه و در بسیاری موارد سالم و کمتر سرخ کردنی هستند.

خینکالی یکی از غذاهای گرجی است که از خمیر تهیه شده و حاوی گوشت و ادویه است. خینکالی یکی از غذاهای ملی گرجستان محسوب می شود. مناطق مختلف گرجستان، خینکالی را با پر کردن انواع مختلفی از مواد غذایی درست می کنند. پرطرفدار ترین خینکالی مخلوط گوشت خوک و گوشت گاو است. در مناطق کوهستانی خینکالی اغلب با پر کردن گوشت بره تهیه می شود. خینکالی را می توان با پر کردن پنیر ایمرتی با مخلوط قارچ، سبزی های معطر و سیب زمینی له شده هم درست کرد. خینکالی های معروف شهری عبارتند از کالاکوری خینکالی (با جعفری نازک خرد شده) و خینکالی خوشورتی (بدون جعفری).

خاچاپوری یک غذای سنتی گرجستان است که نوع معمول آن در میان مردم گرجی، خاچاپوری ایمرتی است که نان پر شده از پنیر ایمرتی یا سولگونی است. انواع مختلفی از خاچاپوری به نام های کوبداری، آجارولی، ایمرتی و مینگرلین وجود دارد. نوع معمول خاچاپوری ایمرتی است که با پنیر پر می شود. خاچاپوری کوبداری در منطقه سوانتی معروف است و به جای پنیر در وسط نان گوشت پخته شده قرار می گیرد. نوع خاچاپوری آجارولی که یکی از مشهورترین غداهای گرجستان بین توریست ها است متعلق به منطقه آدجارا و باتومی است خاچاپوری آجارولی یک نان به شکل قایق است که در وسط آن پنیر و تخم مرغ می گذارند. خاچاپوری مینگرلین شبیه خاچاپوری ایمرتی است با این تفاوت که روی آن هم پنیر می ریزند و با فلفل شیرین قرمز آن را تزئین می کنند. خاچاپوری ازغذاهای ملی گرجستان است. طبق نظرسنجی سال 2009، 88 درصد از گرجی ها خاچاپوری را به پیتزا ترجیح می دهند. خاچاپوری بیشتر به عنوان یک غذای اصلی برای گرجستان محسوب می شود

نیگوزیانی بادیرجانی) یکی ازغذاهای معروف گرجی است که همچنین به عنوان بادیرجانی هم شناخته می شود. بادیرجانی از بادمجان سرخ شده و رول شده با خمیر گردو و ادویه های مخصوص گرجی درست می شود و روی آن را با با دانه های انار تزئین می کنند. بادیرجانی به عنوان پیش غذا هم سرو می شود و از پیش غذاهای محبوب در میان جهانگردان است و به طبع ایرانی ها هم نزدیک است

متسوادی از غذاهای گرجی متسوادی از غذاهای معروف گرجی، همان گوشت کبابی است که در جشن ها و مراسم گرجی بسیار معروف است. به خصوص در فستیوال تبیلیسوبا تمام خیابان های تفلیس قدیمی پر از منقل های کباب است و تقریبا همه در این جشن متسوادی می خورند. این غدا در گرجستان با گوشت گوسفند، گوساله و یا بره آماده می شود. گرجی ها متسوادی را با نان و نوشیدنی می خورند و متسوادی غذای محبوب گرجی ها و پادشاهان گرجی از قدیم تا به امروز بوده است

ساتیسوی مرغ از غذاهای گرجی ساتیسوی یک سس گرجی ساخته شده از گردو است و به صورت سرد و یا به عنوان یک سس غوطه ور برای نان یا سس برای غذا های پخته شده و یا سرخ شده یا ماهی مورد استفاده قرار می گیرد. به طور سنتی، ساتسیوی از گردو، آب، سیر، ترکیبی از گیاهان خشک شده، سرکه، فلفل و نمک ساخته شده است. این غذا شبیه خورش فسنجان ایرانی است و همچنین این سس در کشورهای ترکیه، ارمنستان، سوریه، لبنان و برخی کشورهای عربی تهیه و مورد استفاده قرار می گیرد. در نهایت با سرخ کردن و طعم دار کردن مرغ و آماده شدن سس ساتیسوی این غذا با دانه های انار تزئین شده و با نان معروف گرجی (پوری) سرو می شود.

چکمرولی یا شکمرولی. از غذاهای گرجی چکمرولی غذایی شبیه ساتیسوی است با این تفاوت که سس آن به جای گردو از سیر به همراه فلفل تند و ادویه های مخصوص گرجی تهیه می شود. پس از تهیه سس، مرغ های سرخ شده و طعم دار شده به این سس خوشمره اصافه می شود. این غذا یک غذای خوشمزه، سالم و نسبتا گران است. گرجی ها این غذا را در مهمانی های مهم مانند سوپرا یا در جشن های عروسی و نامزدی برای مهمانان سرو می کنند. شده در شیر و سیر شکمرولی یک غذای سنتی گرجستانی است که با مرغ سرخ شده به آرامی در مخلوطی خوش طعم از شیر و سیر پخته می شود تا زمانی که تمام آن طعم های زیبا را کاملاً خیس کند. ظریف، لطیف و دلچسب است. همچنین، از آن دسته غذاهایی است که حتی اگر تجربه آشپزی زیادی نداشته باشید، تسلط بر آن بسیار آسان است. این غذا یک دیگ است و به مواد بسیار کمی نیاز دارد. احتمالاً قبلاً آنها را در یخچال خود دارید. تنها چیزی که ممکن است نیاز به سفارش داشته باشید این ترکیب ادویه گرجی است

آجاپسندالی یک غذای سنتی گرجی و محبوب است. از پیاز، بادمجان، گوجه فرنگی و فلفل دلمه ای کبابی، خورشتی یا سرخ شده در روغن نباتی تشکیل شده و با سیر، ریحان، برگ گشنیز، جعفری و چاشنی های دیگر مزه دار شده است آجاپ سندل از غذاهای گرجی . آجاپ سندل شامل پیاز، بادمجان، سیب زمینی، گوجه فرنگی، هویج، فلفل، جعفری و سایر ادویه ها است و گاهی اوقات به آجاپ سندل گوشت گوساله یا گوشت گاو هم اضافه می کنند. آجاپ سندل شبیه خوراک کدو بادمجان خودمان است اما به خاطر ادویه های گرجی بسیار خوشمزه و لذت بخش است

پخالی اسفناج یک دسر سنتی گرجی است که از سبزیجات خرد شده و منجمد مانند کلم، بادمجان، اسفناج، لوبیا، چغندرو ترکیب با گردو، سرکه ، پیاز، سیر و سبزی های معطر تهیه می شود. اگر شما یک گیاهخوار هستید غذاها و دسرهای زیادی را که فقط با سیزی ها درست شده اند را در رستوران های گرجستان می توانید پیدا کنید و این دسر هم برای شما مناسب خواهد بود. یک نوع دیگر از پخالی هم وجود دارد که به پخالی چغندر معروف است و به رنگ سرخ است

چاخوخبیلی یک غذای سنتی گرجستانی از مرغ خورشتی، گوجه فرنگی با سبزی تازه است. نام آن برگرفته از کلمه گرجی خخوبی به معنای قرقاول است نام خورشت چخخبیلی از کلمه «خوخوبی» گرجی گرفته شده که به معنای قرقاول است زیرا در گذشته در دستور طبخ اصلی این غذا از گوشت قرقاول و گوشت گاو استفاده میشده. در برخی رستورانها نیز ممکن است از گوشت بوقلمون، اردک و یا مرغ به جای گوشت قرقاول استفاده شود. از آن جا که امروزه در گرجستان گوشت مرغ بیش از همه متداول است، اغلب آن را با مرغ میپزند. همچنین چخخبیلی را عموما با نان سرو میکنند. نوعی خورشت گرجی و یکی دیگر از غذاهای معروف تفلیس است که طبخ آن به سختی تلفظش نیست!

اجاخوری از غذاهای گرجی اجاخوری(Ojakhuri) خوراک گوشت گاو است با سیب زمینی سرخ کرده، پیاز، فلفل قرمز و ادویه تهیه می شود. گرجی ها معمولا این غذا را با نوشیدنی و با سالاد در سوپرا (مهمانی های بزرگ ) سرو می کنند.و هم برای سلامتی مفید است و هم خوشمزه است
اگر پسندیدی، لایک کن و به سازنده انرژی بده!
نظرات بازدیدکنندگان (3)