
کرواسی کشوری کوچک در جنوب اروپاست که علاوه بر مکانهای دیدنی دارای غذاهای لذیذ و خاصی است که حاصل هزاران سال هم زیستی فرهنگی با امپراطوریهای اطراف آن بوده است

گنوکی با بوشکارین یا پاستیکادای دوبرونیک غذای سنتی کرواسی است که از ایستریا سرچشمه می گیرد. ستاره این غذا بوشکارین است - گاو شاخ بلند ایستری که در گذشته تقریباً ناپدید شده است، اما امروزه به دلیل مداخله فدراسیون گاوداران ایستری نجات یافته است. این غذا معمولا با ترکیبی از گوشت بوشکارین، پیاز، سیر، گوجه فرنگی، شراب قرمز (ترجیحا تران)، آرد، روغن زیتون، برگ بو، مرزنجوش، نمک و فلفل سیاه درست می شود. ابتدا گوشت را به قطعات کوچکتر برش داده و با روغن مالیده و با نمک و فلفل مزه دار کرده و در تابه تفت می دهیم. سپس با آرد پاشیده می شود و با پیاز و سیر سرخ شده، گوجه فرنگی، برگ بو، مرزنجوش و شراب قرمز پخته می شود. پس از غلیظ شدن سس، غذا با گنوکی پخته سرو می شود.

منطقه کرواسی ایستریا به خاطر پاستاهایش معروف است. از رایج ترین آنها هستند، اگرچه شناخته شده ترین آنها فوژی است. فوژی به نوعی پاستا سنتی ایستریایی که شبیه لوله است اشاره دارد. این خمیر ماکارونی با ورقه های نازک و الماسی شکل ساخته شده است که تا شده و به هم چسبیده شده اند تا شبیه فلوت ها یا دوک های کوچک شوند. فوژی را می توان با بسیاری از غذاهای کرواسی سرو کرد. اغلب با سس قرمز ملایم گوساله یا گولاش مرغ همراه می شود، اگرچه می توان آن را با هر نوع سس یا خورش کرواتی سرو کرد. تصویر زیربشقاب فوژی است که روی آن روغن زیتون و ترافل سفید تراشیده شده است. هر دو از غذاهای لذیذ منطقه ایستریا هستند.

این خوراک بشقاب محبوب دیگری است که در منوهای سراسر کرواسی، کشورهای دیگر در زمان های عثمانی و زیر مجموعه یوگسلاوی سابق یافت می شود. این غذا از گوشت های کبابی و لوله ای شکل گاو، بره یا گاو در ترکیب با پیاز و ادویه های مختلف تهیه می شود Ćevapi به همراه یک سس غلیظ و تهیه شده از فلفل قرمز و گاهی بادمجان و نان لواش ور نیامده lepinja سرو می شود

پاپریکا پونجنا پاپریکا Punjena به یک غذای فلفل پر شده دارد که در بسیاری از کشورهای بالکان مانند کرواسی، آلبانی ، بلغارستان ، صربستان و بوسنی و هرزگوین محبوب است . همچنین به طور گسترده در سراسر قفقاز جنوبی، آسیای مرکزی و شام مصرف می شود. پاپریکا Punjena نوعی دلمه است - خانواده ای از غذاهای پر شده که با سبزیجات گود شده پر از برنج، گوشت و سایر مواد تشکیل شده است. دلمه را می توان با هر نوع سبزی درست کرد اما پاپریکا پوجنا به طور خاص با فلفل شکم پر درست می شود. در زبان صربی کرواتی، punjena paprika به معنای واقعی کلمه فلفل شکم پر است. برای تهیه، فلفل ها را گود می کنند و با مخلوطی از گوشت چرخ کرده (معمولا گوشت بره یا گاو)، برنج، تخم مرغ، پیاز، سیر، سبزی و ادویه جات پر می کنند. پس از پر شدن، آنها در سس گوجه فرنگی پخته می شوند و سرو می شوند.

که سرما به یک غذای سبزیجات شکم پر است که بسیار شبیه به دلمه است. در واقع می توان آن را زیر نوع دلمه دانست. با همان پر کردن گوشت و برنج درست می شود، اما به جای پر کردن در سبزیجات گود شده، داخل برگ کلم پیچیده می شود و سپس با گوشت دودی خشک یا بیکن پخته می شود. دولما به معنای "پر شده" یا "پر شده" است در حالی که سرما به معنای "غلتده" یا "پیچ شده" است. سرما را می توان با برگ درخت انگور یا برگ شغال سوئیسی درست کرد اما محبوب ترین نوع آن با برگ کلم ترشی تهیه می شود. برخلاف پاپریکا پوجنا که معمولا در تابستان مصرف می شود، سارما بیشتر یک غذای زمستانی است

خورش ایستریایی به یک خورش سنتی در غذاهای کرواسی اشاره دارد. در بخشهایی از اسلوونی و شمال شرقی ایتالیا مصرف میشود، اما بهویژه در ایستریا و شمال غربی کرواسی، جایی که بسیاری آن را یک غذای ملی میدانند، محبوب است. دستور العمل های او متفاوت است، اما معمولاً با لوبیا، کلم ترش یا شلغم ترش، پیاز، سیر، سیب زمینی، بیکن، دنده های اضافی و روغن زیتون تهیه می شود. این یک وعده غذایی مقوی و پر است که از نظر تاریخی به عنوان یک نوع غذای مقوی بشمار میرود

کرینی ریزوت یکی دیگر از غذاهای محبوب در کرواسی و خصوصاً منطقهی دالماتیان، کرینی ریزوت (Crni rižot) است. نوعی ماهی مرکب مادهی اصلی این غذاست که در فرایندی جالب مادهی سیاه رنگی که ماهیهای مرکب برای دفاع از خود منتشر میکند نیز به این غذا اضافه میگردد و باعث میشود غذا رنگی تیره به خود بگیرد. کرینی ریزوت به همراه نوعی پنیر مصرف میشود و به علت سنگین بودن آن نباید نوشیدنی آب پرتقال رو فراموش کرد

استیک زاگرب گوساله درست می شود، اگرچه می توان آن را با گوشت بره، مرغ یا بوقلمون نیز درست کرد. برای تهیه، یک تکه گوشت گوساله را قبل از پر شدن با ژامبون و پنیر پخته شده با چکش می زنیم تا نرم و نازک شود. گوشت شکم پر در آرد، تخم مرغ و آرد سوخاری می غلتاند و سپس در ماهیتابه سرخ می شود تا قهوه ای طلایی ترد شود. شنیسل زاگرب یک منظره رایج در منوی رستورانهای کرواسی است و اغلب با سیب زمینی سرخ کرده یا ریزوتو با نخود فرنگی سرو میشود. حتما یک قطره آب لیمو به آن بدهید تا غنای ژامبون سرخ شده و پنیر آب شده را کاهش یک غذای کرواتی است که در زاگرب محبوبیت دارد. همچنین به عنوان شنیسل زاگرب شناخته می شود، این به یک اسکالوپ گوساله سرخ شده در تابه پر از ژامبون و پنیر ذوب شده اشاره دارد
اگر پسندیدی، لایک کن و به سازنده انرژی بده!
نظرات بازدیدکنندگان (0)