18 اسلاید صحیح/غلط توسط: مشترک انتشار: 1 سال پیش 1,053 مرتبه مشاهده شده گزارش ذخیره در مورد علاقه ها افزودن به لیست
1. خیلی روراست، نگاهی به خودتان بیاندازید
برای افزایش اعتماد به نفس باید ارزیابی دقیق و صادقانهای از تواناییهایتان داشته باشید. اگر ضعفی در مهارتهایتان میبینید برای تقویت آنها و کاهش آثار منفیشان تلاش کنید. بیتوجهی به نقاط ضعفتان باعث نمیشود ناپدید بشوند. همچنین با شناخت تواناییها و نقاط قوتتان میتوانید برخی بازخوردها و انتقادهای بیپایه در شرایط رقابتی محیط کار، رد کنید و این خود باعث افزایش اعتماد به نفس میشود.
2. طفره نروید
دفعهی بعد که در حال طفره رفتن از انجام کاری بودید (دعوت شدن به یک مهمانی، یک پروژهی چالشی یا هر چیز دیگر)، بگویید «به جهنم» و هر طور شده آن را انجام دهید.
3. خودتان را با دیگران مقایسه نکنید
مقایسه کردن خودتان با دیگران در شبکههای اجتماعی یا مقایسه درآمدتان با دوستتان، به هیچ عنوان مقایسههای سالمی نیستند. افرادی که خود را با دیگران مقایسه میکنند، دچار حسادت میشوند و هرچه حسادت آنها بیشتر میشود، احساسشان نسبت به خودشان نیز بدتر میشود. در واقع این میتواند یک چرخه معیوب باشد.
ثروت، دارایی، مهارت، دستاوردها و ویژگیهای خود را با دیگران مقایسه نکنید. فکر کردن به اینکه دیگران از شما بهتر هستند یا چیزهای بیشتری دارند، اعتماد به نفس شما را از بین میبرد. زمانی که متوجه میشوید که در حال مقایسه کردن خودتان با دیگران هستید، به خود یادآوری کنید که انجام این کار مفید نیست
4. از بدن خود مراقبت کنید
اگر از بدن خود مراقبت نمیکنید، مطمئنا احساس خوبی نسبت به خودتان ندارید. کم خوابیدن، رژیم غذایی ناسالم و ورزش نکردن باعث میشود تا سلامتتان تحت تاثیر قرار بگیرد. مطالعات نشان میدهند که افزایش فعالیت بدنی باعث افزایش اعتماد به نفس میشود.
شاید تعجب کنید، که ورزش آثار هیجانانگیزی بر اعتماد به نفس شما دارد. اما چگونه این ممکن است؟ ورزش در مغز شما اثراتی میگذارد که بیشتر شبیه سحر است. تأثیراتی باورنکردنی. شما را شاد، پرانرژی، فعال میکند. تمرکزتان را به نحو چشمگیری افزایش میدهد. ورزش مشابه یک قرص جادویی عمل میکند، که شما بعد از 30 دقیقه ورزش هوازی فکر میکنید، فرد قدرتمندی هستید که کارهای سخت هم برایتان آسان جلوه میکند. ورزش دگرگون کنندهترین چیزی است که میتوانید برای افزایش اعتماد به نفستان انجام دهید.
5. به دنبال موفقیتهای کوچک باشید
افراد با اعتماد به نفس از چالش و رقابت استقبال میکنند، حتی اگر نتیجهی آنها موفقیتهایی کوچک باشد. موفقیتهای کوچک گیرندههای اندروژن را در مغز تقویت میکنند. گیرندههای اندروژن تولید احساس قدردانی و انگیزه را به عهده دارند. افزایش این گیرندهها، تأثیر هورمون تستسترون را افزایش میدهد که افزایش اعتماد به نفس و اشتیاق برای پذیرش چالشهای بیشتر را به دنبال دارد. بنابراین با وجود موفقیتهای کوچک اما پیوسته، همیشه محرکی برای افزایش اعتماد به نفس وجود دارد.
یک پیروزی یا موفقیتی را که تجربه کردیهاید به یاد بیاورید و بابت آن به خودتان افتخار کنید. ارزش قائل شدن برای دستاوردهایتان نه تنها خودستایی نیست، بلکه برای سلامت شما لازم است.
6. با خودتان همدردی کنید
همدردی با خود به این معناست که در زمان اشتباه کردن، شکست خوردن یا موارد این چنینی، بتوانید با خودتان مهربان باشید. اگر در چنین مواقعی خود را سرزنش کنید، نه تنها باعث افزایش انگیزه و رفع مشکل نمیشود، بلکه تحقیقات نشان میدهند که اثر متضاد دارد. نشان داد که همدردی با خود به اعتماد به نفس بالاتر کمک میکند. مثلا بهتر است از جمله «هر کسی گاهی اوقات اشتباه میکند» به جای «من خیلی احمق هستم. من همه چیز را خراب کردم» استفاده کنید.
7. با ترسهایتان روبرو شوید
گاهی اوقات، افراد فعالیتهای خود را متوقف میکنند تا به اعتماد به نفس کافی برای انجام آن کار برسند. به عنوان مثال ممکن است به دلیل عدم اعتماد به نفس، یک مهمانی را دائما به تاخیر بیندازید. اما گاهی اوقات بهترین راه برای افزایش اعتماد به نفس، انجام دادن آن کار است.
اگر از انجام دادن بعضی از کارها به دلیل عدم اعتماد به نفس، میترسید، آن کارها را انجام دهید. البته این بدان معنا نیست که حق تمرین کردن را از خودتان بگیرید. مثلا اگر سخنرانی بزرگی دارید، در مقابل دوستان و خانواده خود تمرین کنید تا اعتماد به نفس بیشتری کسب کنید. اما توقع نداشته باشید که تا قبل از انجام سخنرانی به آمادگی 100 درصدی برسید. زیرا ممکن است هرگز به این درصد از اطمینان نرسید.
8. خودتان را محک بزنید
وقتی مغزتان به شما میگوید كه لازم نیست در یک جلسه صحبت کنید یا لازم نیست بیشتر از تواناییهایتان کاری کنید، به خود یادآوری كنید كه افكار شما همیشه دقیق نیستند و گاهی اوقات بهترین راه برای مقابله با این افکار، به چالش کشیدن خودتان است.
سعی کنید کارهایی را انجام دهید که مغزتان به شما میگوید نمیتوانید. به خود بگویید که این فقط یک آزمایش ساده است و آن را انجام دهید و ببینید چه اتفاقی میافتد. ممکن است پس از هر بار انجام دادن این کار متوجه شوید که نتیجه کار، برخلاف تصور ذهنی که داشتید، خوب پیش میرود و هر بار که به جلو حرکت میکنید میتوانید اعتماد به نفس بیشتری به دست آورید.
9. افکار منفی را خنثی کنید
سعی کنید هر بار که به خودتان میگویید، نمیتوانید چیزی را داشته باشید یا چیزی را به دست نخواهید آورد یا به اندازهی کافی برای به دست آوردن خواستههایتان خوب نیستید، جلوی این افکار را بگیرید.
11. مسئولیت زندگی خود را به عهده بگیرید
حتی برای یک لحظه فکر نکنید، نمیتوانید با اعتماد به نفس باشید. همین حالا مسئولیت چیزهای زیادی بر دوش شماست که با اعتماد به نفس انجامشان میدهید. کافی است آنها را شناسایی کنید تا احساس خوبی در شما ایجاد شود. به کارهایی فکر کنید که آنها را بدون به وجود آمدن سؤال از اعتماد به نفس کافی برای انجام آنها انجام میدهید.
12. در کنار افراد موفق قرار بگیرید
در کنار افرادی باشید که به شما احساس خودتان بودن میدهند، پس بیشتر زمان خود را با افرادی که حامی و مشوقتان هستند سپری کنید و کمترین زمان ممکن را به کسانی اختصاص دهید که شما را دست کم میگیرند.
سرزنس کردن و اعتماد به نفس
13. خودتان را سرزنش نکنید
آیا وقتی کاری را به بهترین نحو انجام نمیدهید یا فرصتی را از دست میدهید، از دست خودتان عصبی میشوید؟ خودتان را سرزنش نکنید، چون باعث میشود احساس بدتری داشته باشید. در عوض کاملا با خودتان روراست باشید و پرسید که چه چیز از موقعیت به دست آورده و چه چیزهایی از دست دادهاید. بر اساس این موازنهی برد/باخت، دفعهی بعد میتوانید چه انتخاب متفاوتی داشته باشید؟
همچنان خودتان را برای شکست یا اشتباهات سرزنش میکنید؟ شاید این کار مانع از شادی در زندگیتان نشود، اما به شما کمک نمیکند تا از این مسیر عبور کنید. بهتر است با قبول هر چیز خوب یا بد، تمرین کنید که زندگی غنی داشته باشید.
14. خجالتی بودن را کنار بگذارید
در برخورد با افراد تازه، خجالتی هستید؟ مشکلی نیست، اصلا خجالتی بودن بد نیست و بدین معنا نیست که اعتماد به نفس ندارید. بیش از حد به خودتان سخت نگیرید، با خودتان درگیر نشوید و فکر نکنید کمتر از آنچه باید هستید. با این طرز فکر، خجالتی بودنتان بدتر میشود.
15. قاطع باشید بدون اینکه پرخاش کنید
پرخاشگری نشانهی اعتماد به نفس نیست، بلکه نشانهی قلدری است. وقتی نامطمئن و متزلزل باشید به راحتی و بدون اینکه بخواهید در دام پرخاشگری میافتید. بیان قاطعانه را بدون اینکه دچار پرخاشگری بشوید، تمرین کنید. فراموش نکنید تا زمانیکه نتوانید حس ناامنی و تردیدهایتان را مدیریت کنید، اجتناب از پرخاشگری ممکن نخواهد بود. با کنترل احساسات و اجتناب از پرخاشگری در مسیر افزایش اعتماد به نفس قرار میگیرید
16. دربارهی خودتان مثبت فکر کنید
به خودتان یادآوری کنید که جدا از مشکلاتتان، شما منحصربهفرد و باارزش هستید و لیاقت این را دارید که حس خوبی به خودتان داشته باشید. هرگونه افکار منفی که ممکن است دربارهی خودتان داشته باشید، مثل «من یک بازنده هستم»، «من هیچکاری را درست انجام نمیدهم» یا هیچکس مرا دوست ندارد» را شناسایی کنید و از بین ببرید.
آرزوی اینکه کاش آدم دیگری بودید، آنچه هستید را هم تباه میکند.
17. از دیگران کمک بگیرید
به دوستان و آشنایانتان بگویید که چه شرایطی دارید و از مشاوره حمایت آنها بهره بگیرید. احتمال اینکه آنها هم دچار چنین مشکلاتی باشند وجود دارد؛ در این صورت ممکن است بتوانید یک گروه پشتیبانی تشکیل بدهید.
18. از چیزهایی که به شما حس بد میدهند، فاصله بگیرید
در مقابل آنها قاطعانه عمل کنید و حرف بزنید. اگر قاطعانه عمل کردن برایتان مشکل است با یک روانشناس متخصص صحبت کنید و از او بخواهید این روش را به شما یاد بدهد
19. سطح استرس خود را کنترل کنید
اگر ممکن است با یک دوست یا آشنا هماهنگ کنید تا بهطور مرتب و به نوبت یکدیگر را ماساژ بدهید. این کار باعث میشود استرستان کمتر شود.
18 اسلاید
1
نتیجه
مجموع امتیاز شما
امتیاز
تعداد پاسخ صحیح
تعداد پاسخ غلط
درصد صحیح
شما به درصد سوالات پاسخ درست دادید
اگر پسندیدی، لایک کن و به سازنده انرژی بده!
28 لایک