
تا حالا شده فکر کنی چند نفر توی تاریخ بودن که اول همه مسخرهشون کردند؟ گفتند: «این یارو دیوانهست»، «ایدهات بیمعنیه»، «نمیتونی این کار رو بکنی»... اما همین آدمها، با ایدههای نادیده گرفتهشدهشون، دنیا را عوض کردند. این داستان کسانیست که دست نکشیدند، حتی وقتی هیچ کس باورشان نداشت.

1 نیکولا تسلا – نابغهای که جلوتر از زمانش بود تسلا مردی بود که آینده را میدید، وقتی دنیا هنوز آماده نبود.او پایهگذار برق جریان متناوب بود، چیزی که بدون آن، زندگی مدرن بیمعناست. با ایدههایی مثل انتقال بیسیم برق، تلاش کرد جهان را روشن کند، اما سرمایهگذاران او را رها کردند و رقبایش مانند ادیسون، تلاش کردند ایدههایش را کنار بزنند. زندگی تسلا سرشار از تنهایی، فقر و بیاعتنایی بود، اما ایدههایش سالها بعد، پایه و اساس تکنولوژی امروز شدند.

2 فریدا کالو – نقاشی از دل درد فریدا در نوجوانی دچار تصادفی شد که همه زندگیاش را تغییر داد؛ درد جسمی و روحی همدم همیشگیاش شد.نقاشیهایش تصویری صادقانه از رنج، هویت زنانه و فرهنگ مکزیکی بود که در زمان خودش جدی گرفته نمیشدند. او نه فقط یک هنرمند، که صدای دردهای خاموش میلیونها زن شد؛ امروزه فریدا نماد مقاومت و خودبیانگریست و اثرش همچنان الهامبخش است.

3 ونسان ونگوگ – نابغهای که گوشش را برید ونگوگ با قلمش دنیا را به رنگ دیگری کشید، اما زندگیاش سیاهتر از رنگهایش بود. تنهایی، فقر و بیماری روانی باعث شد گوشش را ببرد و از جامعه طرد شود. تنها یک تابلو در طول عمرش فروخت، اما پس از مرگش آثارش جهان هنر را متحول کرد. امروزه او را یکی از بزرگترین نقاشان تاریخ میشناسند.

4 ماری کوری – زنی که محدودیتها را شکست در دنیایی که زنان را به آزمایشگاه راه نمیدادند، ماری کوری با تلاش و پشتکار خود، دو عنصر رادیوم و پولونیوم را کشف کرد. او اولین زن دریافتکننده جایزه نوبل و تنها کسی بود که دو بار این جایزه را در دو رشته مختلف گرفت. با وجود محدودیتها و تبعیضهای شدید، ماری نه تنها علم را پیش برد، بلکه در درمان بیماریهای سرطانی هم نقش مهمی ایفا کرد.

5 ملاله یوسفزی – صدای دختران خاموش در سن ۱۵ سالگی، ملاله به دلیل تلاش برای حق تحصیل دختران توسط طالبان مورد حم...له قرار گرفت. اما این حم...له او را ساکت نکرد؛ بلکه صدایش را جهانی کرد. با شجاعت و مصمم بودن، ملاله به نماد جهانی حقوق بشر و آموزش دختران تبدیل شد و جوانترین برنده جایزه نوبل صلح است.

6 آلن تورینگ – ذهنی که رمزهای جهان را شکست تورینگ رمز ماشینهای کدگذاری نازیها را شکست و نقش بزرگی در پایان ج...نگ جهانی دوم داشت. او پایهگذار علم رایانه و الگوریتمها بود، اما به دلیل گرایشهایش توسط جامعه طرد شد و مجبور به درمانهای سختی شد. سالها پس از مرگش، جامعه به اشتباهش پی برد و او را به عنوان قهرمان جنگ و پیشگام فناوری شناخت.

7 رزا پارکس – زنی که با نشستن انقلابی به پا کرد رزا پارکس زمانی که از او خواسته شد در اتوبوس جای خود را به سفیدپوستان بدهد، ایستاد و نپذیرفت. بازداشت او جرقه جنبش حقوق مدنی در آمریکا شد. او نه فقط یک زن ساده، بلکه صدای میلیونها نفر بود که سالها نادیده گرفته شده بودند.

8 استفان هاوکینگ – ذهنی در قفس جسمی وقتی در ۲۱ سالگی مبتلا به بیماری نورون حرکتی شد، پزشکان به او گفتند تنها چند سال بیشتر زنده نخواهد ماند. اما هاوکینگ با ذهنی پویا و نظریههای انقلابی خود، مرزهای فیزیک را جابهجا کرد. بدنی که فلج شده بود، نتوانست مانع تفکرش شود؛ ذهنش درخشانتر از هر زمان دیگری بود.

9 گالیلئو گالیله – کسی که برای حقیقت در برابر کلیسا ایستاد او اولین کسی بود که با تلسکوپ، مدار زمین را کشف کرد و گفت زمین به دور خورشید میچرخد ، نه خورشید به دور زمین! کلیسا او را به جرم کفر محکوم کرد و مجبورش کرد سخنانش را پس بگیرد. با وجود زندانی شدن، کشفیات او پایههای علم نوین را ساخت.

10 آلفرد وگنر – دانشمندی که قارهها را به هم چسباند او نظریه حرکت قارهها را مطرح کرد، که در زمانش به شدت رد شد و مورد تمسخر قرار گرفت. با وجود همه مخالفتها، این نظریه پایه علم زمینشناسی امروز شد و نشان داد زمین همیشه در حال تغییر است.

11 دیمیتری مندلیف – کسی که جای خالیها را پیشبینی کرد مندلیف جدول تناوبی را ساخت و جاهایی را خالی گذاشت، پیشبینی کرد که عناصر جدید کشف خواهند شد. او توسط برخی از همعصرانش به تمسخر گرفته شد، اما بعدها همه پیشبینیهایش درست از آب درآمد؛ و علم شیمی و علوم تجربی متحول شد

12 جیوانی آلدینی – پیشگام درمان با برق او آزمایشهایی روی اج...ساد با استفاده از الکتریسیته انجام داد و میگفت روزی برق جای داروها را میگیرد؛ این پیشبینی که سالها بعد کاملا درست از آب درآمد و حتی هم اکنون هم در حال پیشرفت است، آن زمان به شدت مسخره ، تحقیر و محکوم شد. مردم او را جادوگر و دیوانه میدانستند، اما امروز بسیاری از درمانهای پزشکی مدیون راهی است که او آغاز کرد.

اینها نه فقط افراد خاص، بلکه نمونههایی از ارادهی تسلیمناپذیر بودند. آنها به رغم طرد شدن، تمسخر و ناامیدی، ادامه دادند و دنیای ما را دگرگون کردند. شاید امروز احساس کنی در سایهای، شاید عادی باشی، شاید صدایت شنیده نشود، اما به یاد داشته باش: موفقیت واقعی وقتی شکل میگیرد که دیگران به آن باور ندارند. تو هم میتوانی همان جرقهای باشی که تاریخ فردا را روشن میکند. کافیست دست از تلاش نکشی.
اگر پسندیدی، لایک کن و به سازنده انرژی بده!
آلبرت انیشتین میان این ها جاش خالی بود:)
اون توی یه پست دیگه ست کسایی که اوتیسم داشتن
آها
آلبرت بارها تحقیر شد ، و این رو خیلیا میدونن ، به همین علت تو این پست بیشتر کسایی که ناشناختهتر هستن رو گذاشتم تا کاربرا با افرادی خیلی بیشتر دیگهای هم آشنا بشن
درسته