
درود!یکم درباره ی گونه منقرض شده ی ببر مازندران اطلاعات جمع نکنیم تا از نبودنش حرص بخوریم؟!(سرش خیلی زحمت کشیدم خواهشا بلایی سرش نیاد توی صف انتشار😭🌚)

خب اول ببینیم این ببر مانزندران خدا بیامرز چی بوده؟یکی از گونه های منقرض شده ی ببر هست که به نام های ببر خزر و ببر ایرانی و ببر تورانی هم شناخته میشده.در نواحی جنگلی و کوهستانی شمال ایران، قفقاز و آسیای میانه و غرب چین زندگی میکردن.بدنی با پوستی ضخیم و پرپشت داشت که با هوای سرد کوهستانی تطابق بگیره.طول بدن نر ها حدود۲.۷ میرسید و وزنشان ممکن بود به بیشتر از ۲۴۰ کیلیوگرم برسد! این ببر یکی از بزرگترین و با ابهت ترین گوشتخواران ایران و جهان بود.

حالا چرا هنوزم که هنوزه واسه منقرض شدنش حرص میخوریم و ناراحتیم؟ببر مازندران نمادی از قدرت و زیبایی و ابهت در فرهنگ ایرانی بوده و جایگاه ویژه ای توی فرهنگ ما ایرانیا داشته و در خیلی از داستان ها، اشعار و آثار هنری نماد قدرتمندی و پایداری بود.

حالا چجوری منقرض شد؟شکار که هست ولی خب چیزای دیگه هم باعثش شده که توضیح میدم! دلایل کلی شکار خیلی زیاد و تخریب زیستگاه و کمبود غذای کافی در زنجیره ی غذایی بوده و جزئیاتی هم داره:۱_اصلی ترین عامل شکار بی رویه برای محافظت از دام ها بوده.با کاهش طعمه های شکار ببر ها ناچار بودند به دام های اهالی حمله کنند و این موجب درگیری آنها با انسان ها شد.پس بعضی از ببر ها هم از گرسنگی تلف شدند ۲_صنعت گردشگری و کشاورزی افزایش یافت.در جنگل های گلستان و مازندران صنعت گردشگری روز به روز بزرگتر میشد و خانه ی ببر های هم روز به روز بیشتر تخریب میشد همچنین زمین های کشت و برداشت برنج در این نواحی بزرگتر میشدند و به محل زندگی ببر ها هم لطمه وارد میکردند و درخت ها هر روز کمتر از دیروز میشد پس مازرون ببر قصه ی ما دیگه دووم نیاورد و منقرض شد🥀😭

حالا واقعا ایران بدون ببر شد؟واقعا همه چیز تموم شده؟امیدی داریم بهش؟آخرین ببر های ایران در سال ۱۳۳۲ در منطقه ای که اکنون به آن پارک گلستان میگوییم شکار شدند.و یک گزارش قابل اعتماد وجود دارد که در سال ۱۳۸۳ در همین مناطق دوباره دیده شده است! در اوایل دهه ۱۳۵۰ سازمان حفاظت محیط زیست یک تحقیق چندساله را برای جستجوی ببر در جنگلهای شمال ایران انجام داد. اما محقق ها در این مدت نتوانستند هیچ مدرکی دربارهٔ وجود ببر پیدا کنند ولی گمان میشود هنوز در کشور های دیگر به صورت ق.اچ.ا.ق.ی خارج شده و تکثیر شده و زندگی میکنند و حتی در برخی از مناطق دست نخورده ی جنگل های هیرکانی زندگی میکنند.در سال ۱۴٠۳ آخرین گونه شناخته شده از ببر مازندران در باغ وحش ارم به دلیل بیماری هایی که در اثر کهولت سن ایجاد شد درگذشت. در سال ۱۳۳۷ ببر تحت حفاظت قانونی قرار گرفت و جریمه سنگینی برای شکار آن وضع شد. اما دلیل انقراض ببر کاملا بخاطر شکار نبود، بلکه زیستگاههای مناسب برای زندگی ببر از بین رفته بودند.

حالا دیگه نشستیم و پر پر شدن ببر ایرانی رو تماشا کردیم و کاری نکردیم؟خب معلومه که نه!زیست شناسا کلی برای برگشتن و احیا کردنش تلاش کردن:از انجایی که ببر سیبری و هیرکانی باهم فامیل نزدیک هستند و گونه ی شبیه به یکدیگر دارند سازمان حفاظت محیط زیست در ۳۰ فروردین ۱۳۸۹ اعلام کرد که ایران و روسیه، دو قلاده ببر سیبری را با دو قلاده پلنگ ایرانیمبادله میکنند و قرار است طرح احیای ببر هیرکانی به مدت پنج سال بر عهدهٔ روس ها باشد. در واکنش به این ادعا، جانورشناسان بسیاری احیای نسل ببر هیرکانی را غیرممکن اعلام کردند و معتقد بودند که زیستگاه مناسب ببر سیبری نه در مازندران و نه در گلستان وجود ندارد. آنها همچنین مبادله پلنگ ایرانی و ببر سیبری را مرتبط با فعالیتهای زیستمحیطی ندانسته و تنها یک عمل تبلیغاتی و دیپلماتیک دانستند. ایران هیچگاه ببر سیبری نداشته و ببر هیرکانی، بومی ایران است که منقرض شدهاست.
اگر پسندیدی، لایک کن و به سازنده انرژی بده!
خودم اول شدم😔