11 اسلاید پست توسط: 𝒜𝒟ℛℐ𝒜N انتشار: 4 روز پیش 12 مرتبه مشاهده شده گزارش ذخیره در مورد علاقه ها افزودن به لیست
در این پست به زندگی نامه مارتین لوتر کینگ جونیور ، یکی از برجسته ترین شخصیت های مبارزات آزادی خواهی و برابری نژادی در قرن بیستم میپردازیم .
مارتین لوتر کینگ جونیور در ۱۵ ژانویه ۱۹۲۹ در آتلانتا، جورجیا به دنیا آمد. او فرزند مارتین لوتر کینگ، پدر و کشیش و آلفردا کینگ، مادر بود. خانواده او به شدت مذهبی بودند و این موضوع تأثیر زیادی بر روی او گذاشت.
کینگ در سال ۱۹۴۴ از دبیرستان فارغالتحصیل شد و سپس به دانشگاه موریهاوس رفت. او در سال ۱۹۵۳ مدرک کارشناسی خود را در رشته الهیات از کالج کرافتس دریافت کرد و سپس برای ادامه تحصیل به دانشگاه بوستون رفت، جایی که دکترای خود را در رشته الهیات در سال ۱۹۵۵ گرفت.
کینگ در سال ۱۹۵۵ به عنوان رهبر جنبش حقوق مدنی در ایالات متحده شناخته شد، به ویژه پس از اعتراض به دستگیری روزا پارکس، زن سیاهپوستی که به خاطر عدم تسلیم به یک سفیدپوست در اتوبوس دستگیر شده بود. این حادثه به آغاز جنبش «تحریم اتوبوسهای مونتگمری» منجر شد.
کینگ به تأسیس «اتحادیه پیشرفت کلیساهای جنوبی» (Southern Christian Leadership Conference - SCLC) کمک کرد که هدف آن سازماندهی جنبشهای غیرمسلحانه حقوق مدنی بود.کینگ به شدت تحت تأثیر آموزههای م گاندی قرار داشت و به فلسفه غیرمقاومت و مبارزه مسالمتآمیز اعتقاد داشت. او بر این باور بود که تغییرات اجتماعی باید از طریق عشق و همدلی و نه از طریق خشونت به دست آید.
کینگ سخنرانیهای معروفی داشت که از جمله آنها میتوان به «من یک رویا دارم» اشاره کرد. این سخنرانی در ۲۸ اوت ۱۹۶۳ در راهپیمایی واشنگتن برای شغل و آزادی ایراد شد و به یکی از مشهورترین سخنرانیهای تاریخ تبدیل شد.قانون حقوق مدنی ۱۹۶۴: کینگ یکی از عوامل کلیدی در تصویب قانون حقوق مدنی ۱۹۶۴ بود که تبعیض نژادی را در استخدام، آموزش و خدمات عمومی ممنوع کرد.
جایزه نوبل: در سال ۱۹۶۴، مارتین لوتر کینگ جونیور جایزه نوبل صلح را به خاطر تلاشهایش در راستای مبارزه با نژادپرستی و تحقق حقوق بشر دریافت کرد.
مارتین زمانی که در آتلانتا به دنیا آمد مایکل نام داشت. پدرش "مارتین لوترکینگ سینیور" کشیش کلیسای باپتیست ابنزر در آتلانتا نیز "مایکل" نام داشت. با این وجود، او در سال ۱۹۳۴ میلادی سفری به آلمان داشت کشوری که در سال ۱۵۱۷ میلادی در آنجا راهبی به نام "مارتین لوتر" بنیانگذار جریان اصلاحات مذهبی پروتستان بود.
در نتیجه، کینگ سینیور که یکی از چهرههای اولیه جنبش حقوق مدنی آمریکا بود زمانی که مارتین جوان سال حدودا ۵ سال سن داشت به ایالات متحده بازگشت و به سرعت نام خود و پسرش را تغییر داد. زمانی که کینگ جونیور ۲۸ ساله شد به طور رسمی شناسنامه خود را اصلاح کرد. در سال ۱۹۵۷ میلادی او نام مایکل را خط زد و "مارتین لوتر جونیور" را جایگزین آن کرد.
کینگ که یک اعجوبه بود دست کم دو مقطع تحصیلی را سریعتر از زمان معمول گذراند و از دبیرستان بوکر تی. واشنگتن در آتلانتا فارغ التحصیل شد مدرسهای برای مردان سیاه پوست که پدر و پدربزرگ اش نیز در آن تحصیل میکردند. او بعدا در زندگینامه خود نوشت: "روزهای من در دانشگاه روزهای بسیار هیجان انگیزی بود. در مورهاوس فضای آزاد وجود داشت و آنجا بود که من اولین بحث صریح خود را در مورد نژاد داشتم". هنگامی که کینگ ۱۹ ساله بود در سال ۱۹۴۸ میلادی کالج را به پایان رساند و در مدرسه مذهبی کروزر ثبت نام کرد.
او به تحصیل در رشته الهیات سیستماتیک پرداخت و از دانشگاه بوستون مدرک دکترا گرفت. مدتی بعد به کینگ مدارک افتخاری بسیاری از موسسات دانشگاهی در سراسر جهان اعطا شد. او در سال ۱۹۴۷ میلادی در یک روزنامه دانشجویی نوشت: "تحصیل باید انسان را قادر سازد که شواهد را غربال کرده و بسنجد و درست را از نادرست، واقعی را از غیر واقعی و حقایق را از تخیلات تشخیص دهد".
کینگ در سنین پایین رفتار شیطنت آمیزی داشت. او سعی میکرد با گذاشتن خزهای روباه متعلق به مادرش روی چوب و از طریق صدای خش خش بوتهها عابران پیاده در خیابان را بترساند. او هم چنین برای زمین انداختن معلم پیانو تلاش کرده بود. هم چنین، او گاهی اوقات از سر عروسک خواهر بزرگترش به عنوان توپ بیسبال استفاده میکرد!
یکی از مهمترین سخنرانیهای تاریخ در کمتر از ۱۸ دقیقه در طول راهپیمایی واشنگتن توسط "مارتین لوتر کینگ" در تاریخ ۲۸ آگوست ۱۹۶۳ میلادی ایراد شد. با این وجود، زمانی که کینگ در حال تهیه پیش نویس سخنرانی با الهام گرفتن از انجیل، اعلامیه استقلال امریکا و نوشتههای ویلیام شکسپیر بود عبارت "من آرزو دارم که روزی این ملت قیام کرده و زندگی کند و این حقیقت را بدیهی بداند که همه انسانها برابر آفریده شده اند" را ننوشته بود. گفته میشود در طول سخنرانی یک نفر فریاد زد و گفت: "مارتین، در مورد رویا به آنان بگو". پس از آن بود که کینگ عبارت تاریخی ذکر شده را ایراد کرد.
زمانی که "جولیا رابرتز" بازیگر هالیوودی شناخته شده ۵۵ سال پیش متولد شد مارتین لوترکینگ و "کورتا اسکات کینگ" همسرش هزینه بیمارستان را پرداخت کردند. این داستان تنها سال گذشته فاش شد زمانی که رابرتز در مصاحبهای تلویزیونی آن را تایید کرد. مجری برنامه از او پرسید: "روزی که متولد شدی چه کسی هزینه بیمارستان را پرداخت کرد"؟ رابرتز پاسخ داد: " خانواده کینگ هزینههای بیمارستان را پرداخت کردند. والتر و بتی پدر و مادرم توان پرداخت هزینه بیمارستان را نداشتند".
در سال ۱۹۵۸ میلادی زمانی که کینگ در فروشگاه بزرگ بلومشتاین در هارلم مشغول امضای کتاب بود زنی خوش لباس از صف بیرون آمد و فریاد زد:"این مارتین لوتر کینگ است"؟ کینگ که در آن زمان ۲۹ سال سن داشت و در حال امضای کتاب خاطرات اش بود نگاه کرد و پاسخ داد:"بله، همین طور است". به گفته موسسه تحقیقاتی و آموزشی مارتین لوتر کینگ در دانشگاه استنفورد آن زن سپس یک نامه بازکن با دستهای از جنس عاج را از کیف اش بیرون آورد و به سوی کینگ حمله کرد و تیغهای ۱۷ سانتی متری را در سمت چپ سینه او فرو برد.
کینگ برای عمل جراحی به بیمارستان منتقل شد. پزشکان بعدا به او گفتند که اگر عطسه کرده بود تیغهای که در نزدیکی آئورت او قرار داشت میتوانست باعث مرگ اش شود و شانس آورده بود. فرد مهاجم "ایزولا ور کوری" نام داشت و دختری سیاه پوست از خانوادهای کشاورز داشت. کینگ بعدا از او تحت عنوان "یک زن دیوانه" یاد کرد.
کینگ پس از مرگ اش در سال ۱۹۷۱ برنده جایزه موسیقی گرمی شد. او برای سخنرانی مشهورش با عنوان "چرا من با جنگ در ویتنام مخالف هستم" که در نیویورک برای محکوم کردن جنگ ویتنام یک سال پیش از کشته شدن اش ایراد شده بود برنده بهترین ضبط کلمه گفتاری شد. کینگ در دو دوره پیش از آن در سال ۱۹۶۹ برای سخنرانی "من رویایی دارم" و در سال ۱۹۶۴ برای سخنرانی "ما باید غلبه کنیم" نامزد دریافت جایزه گرمی شده بود.
مارتین لوتر کینگ جونیور در ۴ آوریل ۱۹۶۸ در ممفیس، تنسی به ضرب گلوله کشته شد. این حادثه موجی از شوک و خشم در ایالات متحده و سراسر جهان به راه انداخت.
کینگ به عنوان یکی از بزرگترین رهبران حقوق بشر در تاریخ شناخته میشود. او الهامبخش بسیاری از جنبشهای حقوق بشر در سراسر جهان است و روز تولد او در ایالات متحده به عنوان «روز مارتین لوتر کینگ» جشن گرفته میشود.
زندگی و فعالیتهای مارتین لوتر کینگ جونیور نمایانگر تلاشهای بیوقفه برای تحقق عدالت و برابری است. او نه تنها در تاریخ ایالات متحده، بلکه در تاریخ جهانی به عنوان یک نماد مقاومت در برابر ظلم و نابرابری شناخته میشود. آموزهها و فلسفههای او همچنان الهامبخش بسیاری از افراد و جنبشهای اجتماعی در سراسر جهان هستند.
11 اسلاید
1
نتیجه
مجموع امتیاز شما
امتیاز
تعداد پاسخ صحیح
تعداد پاسخ غلط
درصد صحیح
شما به درصد سوالات پاسخ درست دادید
اگر پسندیدی، لایک کن و به سازنده انرژی بده!
14 لایک
واقعا ادم معرکه ایه
پادکست رخ رو پیشنهاد میکنم
درباره همین موضوعه
عالی بود ❤️
مرسی لطف دارید
پستت لایک شد
پست آخرم لایک؟
چشم 💖