16 اسلاید پست توسط: ❆ Andia Rait انتشار: 2 ماه پیش 3 مرتبه مشاهده شده گزارش ذخیره در مورد علاقه ها افزودن به لیست
علت بروز ناگهانی اضطراب و استرس بیدلیل چیست؟
عوامل متعددی در ایجاد چنین اختلالی در افراد نقش دارند که مهمترین آنها شامل زمینه ژنتیکی، محیط پراسترس، ترسهای گذشته، شیمی مغز، حوادث و فاکتورهای محیطی هستند. استرس و پانیک یک چاشنی دارند که با محرک خاصی فعال میشود. این محرک ممکن است یک موقعیت، یک فرد، یک تصویر ذهنی، یک خبر و سایر عوامل باشد
بسیاری از مردم از محرکهای خودآگاه نیستند و در نهایت به این نتیجه میرسند که استرس آنها بدون دلیل رخ میدهد. بدن انسان دارای یک سیستم جنگوگریز است که هرگاه با عامل خطرآفرین و تهدیدکنندهای روبرو گردد باعث فعالسازی سیستم سمپاتیک در مغز میشود. در افراد مبتلا به پانیک و اختلالات اضطرابی محرکهایی نظیر صحبت کردن در جمع و یا حضور در یک مراسم که شاید برای بسیاری از افراد عادی به نظر برسد برای آنها فعالکننده عصبهای سمپاتیک است و علائم مرتبط با ترس، استرس و اضطراب را در وی شعلهور میکنند.
چطور باید بدانم که اضطرابم نیاز به درمان دارد؟
هرگاه هر اختلال ذهنی مثل اضطراب، استرس و پانیک به حدی برسد که شما را از انجام دادن برخی کارهای روزمره منصرف کند و یا در کیفیت و لذتبردن از زندگی شما خللی ایجاد کند، باید به دنبال راهحل و درمان آن باشید. شاید تصور بسیاری از مردم این باشد که اگر چنین اختلالاتی را به حال خود رها کنیم خودبهخود برطرف میشوند اما تحقیقات نشان میدهد که اگر این اختلالاتی درمان نشوند بهمرورزمان تبدیل به یک الگو شده و درمان آن بسیار دشوارتر است.
یکی از اصول مهم در بهداشت روان، پذیرفتن مشکل و بیماری خود و در وهله بعد اقدام برای درمان آن است. در برخی افراد مشکل با یک دوره کوتاه درمانی برطرف میشود اما در برخی دیگر به دلیل شدید بودن نوع اختلال نیاز به درمان بلندمدت و فشرده است.
در چه شرایطی اضطراب و استرس بهعنوان یک اختلال واقعی محسوب میشوند؟
جواب این سؤال را پزشک متخصص میتواند تعیین کند اما نشانهها و علائم اشارهشده در ادامه مطلب میتواند به یافتن این پاسخ کمک کند چراکه نشانههای زیر همان علائمی هستند که روانپزشکان به دنبال یافتن آنها هستند:
درآنواحد در مورد بسیاری از مسائل نگران هستید و هرازگاهی از یک مشکل به مشکل دیگر میپردازید
تشویش و اضطراب بیش از ۶ ماه به طول انجامیده است
احساس ناتوانی در کنترل ترس بهطوریکه کاملاً تسلیم ترس هستید
بیقراری و زودرنجی زیاد
خستگی و بیرمقی مفرط
دشوار شدن تمرکز و پاک کردن ذهن از مشغلههای فکری
گرفتگی عضلانی و دردهای عمومی بدن
اختلال در خواب مثل دیر به خواب رفتن و یا کیفیت خواب نامناسب
اگر این علائم را در خود میبینید برای جستجوی درمان تردید نکنید و حس خجالت و ترس را به خود راه ندهید. همانطور که بیان شد بسیاری از مردم با چنین مشکلاتی دست به گریباناند و به متخصصین این حوزه مراجعه میکنند. پزشکان متخصص در این زمینه نظیر روانپزشکان، روانشناسان و روانکاوان صلاحیت تشخیص و درمان را کسب کردهاند و قادرند شما را برای رسیدن به یک زندگی سالمتر و شیرین کمک کنند.
تفاوت استرس بیدلیل، اضطراب و پانیک
گام اول برای درمان اختلالات ذهنی آگاهی هر چه بیشتر در مورد حالات روانی و آموختن مطالب مهم در این زمینه است که میتواند مسئله را برای شما آشکار کند. در این قسمت از مقاله به تفاوتهای استرس، اضطراب و پانیک پرداختهایم تا بهتر با موضوعات ذهنی و راهحلهای درمانی ارتباط برقرار کنید.
استرس بیدلیل حاد
این نوع استرس بسیار شایع بوده و در مورد مسائلی که در حال حاضر در جریان است و یا در مورد یک رویداد در آینده نزدیک بروز میکند. برای مثال دانشجو ممکن است با نزدیک شدن بهروز دفاع پایاننامه دچار استرس شود اما پس از اتمام جلسه دفاع استرس او برطرف شده و به حالت عادی خود برمیگردد.
استرسهای حاد معمولاً در مسائل جدید بروز کرده و راهحل آشکاری برای پایان یافتن آنها وجود دارد. این نوع استرس معمولاً عوارض جسمانی و ذهنی چندانی به دنبال ندارد چراکه بدن از آمادگی لازم برای مواجه با چنین استرسهایی برخوردار است. البته بسته بهشدت استرس ممکن است عوارض کوتاهمدت مثل سردرد و به هم ریختن روده و معده دیده شود.
استرس بیدلیل مزمن
این نوع استرس بلندمدت بوده و عوارض جسمی و ذهنی بیشتری به دنبال دارد. مشکلات مالی، اختلافات خانوادگی و محیط کار پرتنش نمونههایی از استرسهای مزمن هستند. در چنین شرایطی فرد راه حل مشخص و شفافی برای برطرف کردن مسائل در دسترس نمیبیند. در این روند ناسالم، سطح هورمونهای اضطرابی خون همچون کورتیزول بهصورت طولانیمدت افزایش مییابد و پیامدهای زیر را به دنبال دارد:
بیماریهای قلبی و عروقی
اختلالات تنفسی
اختلالات خواب
کاهش توان سیستم ایمنی
تأثیر منفی بر قدرت باروری
دیابت نوع دو
افزایش فشار خون
با مزمن شدن این حالت و خو گرفتن شخص به اضطراب، ویژگیهای نامطلوب مثل سرخوردگی و ناامیدی در شخصیت وی نهادینه میشود. چنین روندی درصورتیکه درمان نشود و یا فرد به درمان آن رغبتی نشان ندهد عواقب جدی مانند مرتکب شدن اعمال مجرمانه، بروز بیماریهای قلبی و اقدام به خودک.شی را به دنبال دارد.
اختلال اضطرابی
در این اختلال ذهنی، فرد در موقعیتهای خاصی واکنشهای غیرمنطقی و متوهمگونه بروز میدهد و علائمی مثل تپش قلب و تعریق زیاد ظاهر میشود. در فرد دچار این اختلال همواره افکار منفی و ترس در پسزمینه ذهن وی پرسه میزنند و مشکلات زیر را پدید میآورند:
کاهش قابلتوجه عملکرد و بازدهی فرد
واکنش بیشازحد نسبت به شرایط استرسزا
عدم تسلط بر هیجانات در مواجه با شرایط استرسزا
اختلال اضطرابی خود برحسب علائم آن به چهار دسته تقسیمبندی میشود:
اختلال اضطرابی فراگیر (GAD)
پانیک
فوبیا
اختلال اضطراب جدایی
یکی از مواردی که فرد بیدلیل و بدون محرک خاصی دچار استرس میشود مربوط به اختلال اضطرابی فراگیر است. در این شرایط فرد در بیشتر روزهای هفته در مورد مسائل مختلف مثل مسائل کاری، روابط و یا سلامت خود و اطرافیان دلهره و آشوبی در وجود خود احساس میکند. علائم این نوع اختلال شامل دشوار شدن تمرکز و اختلالات خواب است. این اختلال شیوع بالایی دارد و بعضی از منابع، شیوع آن را ۳۰ درصد جمعیت اعلام کردهاند. این مشکل ذهنی معمولاً از نوجوانی و اوایل بلوغ نمایان میشود.
علائم اختلال اضطرابی چیست؟
نوع علائم بستگی به نوع اختلال اضطرابی دارد اما علائم عمومی آن شامل موارد زیر است:
دستهای سرد و عرق کرده
خشکی دهان
تپش قلب
تهوع
بیحسی و یا سوزن و سوزن شدن دستوپا
گرفتگی عضلانی
تنگی نفس
علائم ذهنی شامل موارد زیر است:
احساس ترس شدید
کابوسهای شبانه
تداعی مکرر حوادث تلخ گذشته
افکار غیرقابلکنترل و منفی
علائم رفتاری شامل موارد زیر است:
ناتوانی در حفظ آرامش
رفتارهای وسواسگونه مثل شستن پیاپی دستها
مشکل در خوابیدن
اختلال اضطرابی چگونه تشخیص داده میشود؟
اگر به علائم ذکرشده در خود پی بردهاید به پزشک متخصص مراجعه کنید. پزشک با معاینه بدنی و نیز پرسیدن سؤالاتی از شما نوع اختلال را تشخیص میدهد. تست آزمایشگاهی و یا روش تصویربرداری برای تشخیص این عارض وجود ندارد اما پزشک با انجام تستهای روانشناسی و معاینه فیزیکی و در صورت لزوم ارجاع شما به همکاران متخصص در سایر زمینهها، دیگر علل احتمالی عارضه را ارزیابی میکند.
برای درمان اختلال اضطرابی به چه پزشکی مراجعه کنیم؟
روانشناسان، روانپزشکان و روانکاوان قادرند که انواع اختلالات ذهنی را تشخیص داده و به درمان آنها کمک کنند
اختلال اضطرابی چگونه درمان میشود؟
خوشبختانه برای این اختلال همانند تمامی مشکلات سلامتی درمان و راهحلهای شفابخشی در دسترس است. اختلال اضطرابی یک مشکل در دیدگاه شما به زندگی و یا دیسیپلین شخصی نیست بلکه ریشهدار است و باید به کمک افراد باتجربه برطرف شود. سالها تلاش و پژوهش محققان در زمینه سلامت ذهن، به ابداع روشها و تکنیکهای درمانی منتهی شده است که در شفای این بیماری بسیار مؤثر هستند.
پزشک بر اساس نوع علائم بالینی و ذهنی شما از روش تمرینهای ذهنی و تجویز دارو استفاده میکند تا بهترین نتیجه در کمترین زمان ممکن رقم بخورد. تعدادی از داروهای مورداستفاده برای درمان اختلال اضطرابی بهشرح زیر است.
منبع:هومکا
دستم خورد😖
16 اسلاید
1
نتیجه
مجموع امتیاز شما
امتیاز
تعداد پاسخ صحیح
تعداد پاسخ غلط
درصد صحیح
شما به درصد سوالات پاسخ درست دادید
اگر پسندیدی، لایک کن و به سازنده انرژی بده!
11 لایک
فرست
من تقریبا همیشه بی دلیل استرس خیلی شدید😱😱😱😱😱😱😱😱😱😱😱😱😱😱😱دارم
حمیاات
حمیاییت
حمایت